• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο «πονοκέφαλος» του Pedrosa
Δυσκολεύομαι πολύ με το πίσω της Michelin
Νέα 10/04/2016 - 14:09

Ο Dani Pedrosa είναι συνεχώς πίσω από τον ομόσταυλό του, κάτι που πέρα από το Qatar και την Αργεντινή, ισχύει και για το Τέξας.

 

Ο λόγος που ο Ισπανός δυσκολεύεται, πέρα από το γεγονός της επιτάχυνσης όπου υστερεί και ο Marquez, είναι απλός: «Δυσκολεύομαι με το πίσω ελαστικό της Michelin».

 

«Δοκιμάζουμε πολλά set-ups. Αν βρούμε πρόσφυση χάνουμε στις στροφές. Αν κερδίσουμε στις στροφές χάνουμε στην είσοδο. Δεν έχουμε βρει την κατάλληλη ισορροπία»>

 

«Πέρυσι όταν δοκιμάζαμε τα Michelin ήμουν γρήγορος και στις πρώτες θέσεις. Από τότε όμως τα ελαστικά όλο και σκληραίνουν. Συνεχώς!».

 

«Τόσο στη γόμα, όσο και στο σκελετό, στην πίεση....».

 

Ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι το γεγονός ότι ο βετεράνος της Honda απέχει αρκετά από το μέσο όρο βάρους του grid.

 

«Προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι στο grid με μεγαλύτερο βάρος από εμένα. Το ελαστικό σκληραίνει συνεχώς».

 

«Το απόγευμα προσπάθησα να βάλω το σκληρό, που φαίνεται ότι θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι μπροστά και δεν μπορούσα κάτι καλύτερο από 2:08!»

 

«Δεν μπορώ να το φορτίσω, δεν μπορώ να το φτάσω στη σωστή θερμοκρασία. Απαγορεύεται να πειράξουμε την πίεση κι έχω τον ίδιο σκελετό με αναβάτες που ζυγίζουν 80-85 κιλά».

 

Πέρα από τα ελαστικά πάντως, ο Dani Pedrosa παραδέχεται ότι πρέπει και ο ίδιος να ανεβάσει το ρυθμό του.

 

«Προφανώς και πρέπει να βελτιώσω την οδήγησή μου. Δεν τα ρίχνω όλα στο ελαστικό. Αλλά αν με ρωτήσετε, έτσι έχει η κατάσταση».

 

Βάσει των παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο Pedrosa δεν έχει καμμία επιλογή για σήμερα, από το να χρησιμοποιήσει το μαλακό πίσω ελαστικό.

 

Κι αυτό παρά τη σοβαρή (και γρήγορη) φθορά που είχε αυτό, κυρίως στη δεξιά πλευρά του, την Παρασκευή.

 

«Δεν μπορώ να σκέφτομαι τη φθορά. Δεν έχω και επιλογή άλλωστε. Το πως θα είναι το λάστιχο είναι δευτερεύον. Πρέπει απλά να είμαι γρήγορος».

 

Όταν τον ρώτησαν αν θεωρεί ότι η Michelin φέρνει ελαστικά που ταιριάζουν καλύτερα σε κάποιον συγκεκριμένο κατασκευαστή, απάντησε:

 

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν εξελίσσουν ελαστικά για μένα».

Επόμενο άρθρο »

COTA MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Είναι ευκαιρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα