• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΕΚΘΕΣΗ “VESPA – 70 YEARS YOUNG”
Η μεγάλη έκθεση για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων της Vespa
Νέα Αγοράς 14/06/2016 - 21:24

Δελτίο Τύπου


 

ΕΚΘΕΣΗ “VESPA – 70 YEARS YOUNG”  -  TO SAINT TROPEZ ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ VESPA ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ VESPA ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μεγάλη έκθεση για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων της Vespa, από τις 2 έως 5 Ιουνίου στο St Tropez, στην όμορφη και κομψή αίθουσα Salle Jean Despas του Boulevard Vasserot. Η πραγματοποίηση της έκθεσης συνέπεσε με τις Vespa World Days 2016, που φέτος φιλοξενήθηκαν στο Cote D’Azur.

Πρωταγωνιστής της έκθεσης Vespa - 70 Years Young υπήρξε το σκούτερ που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σύντομα έγινε σύμβολο ελευθερίας και περιπέτειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας πρεσβευτής της Ιταλίας, που πάντα, από όπου κι αν πέρασε, σε διαφορετικά έθνη και εποχές, έφερε χαρά, διασκέδαση και επιθυμία για εξερεύνηση κι ανακαλύψεις.

Η έκθεση με συνδυασμό μεγάλων εικόνων και δώδεκα οχημάτων, αφηγήθηκε την ιστορία της Vespa από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Οι εικόνες προέρχονταν από το ιστορικό αρχείο της Piaggio, από ημερολόγια, αφίσες και διάσημες διαφημίσεις της Vespa. Άλλη μία συλλογή εικόνων, ακριβώς στο κέντρο της έκθεσης, προσεγγίζει συναισθηματικά το όχημα, απεικονίζοντας την εξέλιξη της Vespa από τεχνολογική και κατασκευαστική άποψη.

Η Vespa υπήρξε πάντα ο ατρόμητος πρωταγωνιστής αναρίθμητων ταξιδιωτικών περιπετειών, και συνοδοιπόρος εξερευνητών που πραγματοποίησαν απίστευτες διαδρομές και ταξίδια. Για όλους εκείνους αναζήτησαν την περιπέτεια πάνω σε μια Vespa ταξιδεύοντας στους δρόμους του κόσμου, ήταν αφιερωμένο ένα τμήμα της έκθεσης που περιλάμβανε οχήματα, εικόνες και videos από μεγάλα ταξίδια του παρελθόντος, αλλά και από τα σύγχρονα επιτεύγματα όσων συνεχίζουν με ενθουσιασμό την παράδοση και ανακαλύπτουν τον κόσμο πάνω σε μια Vespa.

Στις 23 Απριλίου 1946, η Piaggio κατοχυρώνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Vespa. Μέσα στην ιστορία των 70 χρόνων της, και με πάνω από 18 εκατομμύρια οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους των πέντε ηπείρων – ενάμιση εκατομμύριο έχει κατασκευαστεί και πωληθεί παγκοσμίως κατά την τελευταία δεκαετία – η Vespa ενώνει νέους ανθρώπους από μακρινές και διαφορετικές κουλτούρες σε ένα κοινό πάθος.

Η Vespa, η πρώτη πραγματικά παγκόσμια μάρκα στον τομέα της μετακίνησης, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των γενεών, αλληλεπιδρώντας με διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα, δημιουργώντας διαφορετικά πολιτισμικά φαινόμενα, χαρακτηριστικά της πραγματικότητας στην οποία αναδείχθηκε και η ίδια παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ηγήθηκε κοινωνικών κινημάτων ηθικών, μουσικών και νέων. Συντρόφευσε χώρες και ηπείρους στην ανάπτυξή τους ενώ βοήθησε στην επιτάχυνση της οικονομικής τους ευημερίας.

Σήμερα η Vespa είναι το πιο διάσημο και αγαπητό δίτροχο στον κόσμο, ένα σύμβολο στυλ, σχεδιασμού και προηγμένης τεχνολογίας, και - χάρη σε μία πλήρη γκάμα που συνδυάζει τέλεια την παράδοση με το νεωτερισμό -  βιώνει μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της. Μέσα σε μία δεκαετία η Vespa τριπλασίασε την παραγωγή της: 58,000 Vespa κατασκευάστηκαν το 2004, το 2006 άγγιξε τις 100,000, φθάνοντας τις 170,000 πωλήσεις Vespa παγκοσμίως το 2015.

70 Years Young: τα δώδεκα μοντέλα Vespa που έγραψαν ιστορία

1946, Vespa 98 – Η πρώτη Vespa.

1951, Vespa 125 – η Vespa των Gregory Peck και Audrey Hepburn στην ταινία “Διακοπές στη Ρώμη” (Roman holiday).

1955, GS 150 – Συχνά αναφέρεται ως το πιο όμορφο σκούτερ όλων των εποχών.

1958, VNA1T – Η Vespa της ταινίας "Γλυκιά ζωή" (La dolce vita).

1963, Vespa 50 – Το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα για πολύ νέους οδηγούς.

1968, 180 Rally – Ένας μύθος γεννημένος για ταξίδια.

1980, PX  "Unità d'Italia"– Η αποκλειστική εορταστική σειρά για την «Ιταλική Ενότητα».

1996, ET 4 150 έκδοση Ferrari – Για χρήση από την ομάδα της Ferrari.

2006, GT 60 250 – Αποκλειστική και εορταστική έκδοση.

2014, Sprint 150 – Η επιστροφή του νεότερου μύθου.

2015, 946 Emporio Armani – Ένα σύμβολο της ιταλικής κομψότητας.

2016, GTS Settantesimo – Η τελευταία άφιξη, για τον εορτασμό των 70 ετών Vespa.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Road 2 Japan

« Προηγούμενο άρθρο

BMW Motorrad Concept Lac Rose

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα