• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Η συνέντευξη τύπου
Το κύκνειο άσμα του 2016
Νέα 10/11/2016 - 19:58

Λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου είχαμε μια ειδική φωτογράφιση με τους εννέα διαφορετικούς νικητές φέτος, ενώ ακολούθησε μια ειδική τελετή όπου και αποσύρθηκε το «65» του Loris Capirossi.

 

Πρώτος το λόγο πήρε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez: «Αυτοί οι τελευταίοι αγώνες δεν ήταν και οι καλύτεροι για να γιορτάσουμε τον Τίτλο. Φαίνεται ότι μου είναι απαραίτητη η πίεση για να τερματίζω, όπως όταν πάλευα για τον Τίτλο».

 

«Αυτή όμως είναι μια πίστα που μ’ αρέσει και θα βάλω τα δυνατά μου. Μπορεί οι τελευταίοι αγώνες να μην ήταν καλοί, αλλά η απόδοσή μας δεν ήταν άσχημη. Η Valencia είναι καλή και φέτος κανείς δεν έχει έξτρα πίεση, έτσι όλοι θα δώσουν το 100%».

 

Ίσως μια παραπάνω πίεση να έχει ο Valentino Rossi, ο οποίος θέλει τη νίκη για να σπάσει το αρνητικό σερί των 10 αγώνων χωρίς νίκη της Yamaha, αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα του στη μάχη για το Πρωτάθλημα Ομάδων και Κατασκευαστών.

 

«Ναι, σίγουρα θέλω να προσπαθήσω να κερδίσω», είπε ο Ιταλός άσος που έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. «Στο δεύτερο μισό κάναμε αρκετούς καλούς αγώνες, αλλά δεν έχω καταφέρει να κερδίσω».

 

«Εδώ βέβαια στην Valencia είναι δύσκολο πάντα για μένα κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε συγκεντρωμένοι από αύριο. Ελπίζω ότι ο καιρός θα είναι καλός και ότι θα παλέψουμε για το βάθρο».

 

Ένας καλός τρόπος για να αποχαιρετήσει την Yamaha, είναι η νίκη για τον Jorge Lorenzo που έχει μια πολύ δυνατή παράδοση στην Ισπανική πίστα. «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά μου», σχολίασε για τον τελευταίο του αγώνα με τους μπλε.

 

«Σκέφτομαι το παρόν και αυτό είναι τώρα, αυτό το Σ/Κ και να τελειώσω αυτή τη μεγάλη καριέρα μου με την Yamaha με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νομίζω έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη».

 

«Ή τουλάχιστον για μια θέση στο βάθρο. Είναι περίεργο, διότι μετά από τόσα και τόσα πράγματα, αλλάζεις ξαφνικά... πάντως θα παραμείνω συγκεντρωμένος στην Yamaha και μετά τον αγώνα, θ’ αρχίσω να σκέφτομαι την άλλη μοτοσυκλέτα».

 

Αυτή βέβαια θα είναι η Ducati, που μόλις πρόσφατα πήρε τη νίκη - με τον Andrea Dovizioso - στην Μαλαισία.  Ο Ιταλός ήταν στη συνέντευξη τύπου, σχολιάζοντας: «Στο παρελθόν αυτή η πίστα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή για εμάς».

 

«Όμως στις τελευταίες τρεις πίστες, όλες τους διαφορετικές, ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι τα ελαστικά θα κάνουν τη διαφορά για το πόσο ανταγωνιστική θα είναι η μοτοσυκλέτα μας».

 

«Οι δυο φετινές νίκες είναι πολύ σημαντικές για την Ducati, όπως και το να έχουμε ένα καλό τέλος στη σεζόν και να ξεκινήσουμε με καλή αίσθηση τη νέα. Είμαστε πιο κοντά στην Honda και στην Yamaha. Μας λείπει ακόμα κάτι, αλλά είμαστε κοντά».

 

Την Desmosedici GP του 2016 είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην Ιαπωνία και την Αυστραλία ο Hector Barbera της Avintia, αντικαθιστώντας τον Iannone στην εργοστασιακή ομάδα.

 

«Είναι η καλύτερή μου σεζόν στο MotoGP και είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Ισπανός άσος, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του αυτή τη μοτοσυκλέτα του χρόνου. «Τερμάτισα στην πεντάδα δυο φορές και την τελευταία ήμουν 4ος».

 

«Νομίζω δουλέψαμε σκληρά και αλλάξαμε πολύ τη μοτοσυκλέτα μας. Ήταν αδύνατον να εκμεταλλευτούμε την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα σε τόσο λίγο χρόνο, είναι όμως ξεκάθαρο ότι είναι πολύ καλύτερη».

 

Το GP της Valencia σηματοδοτεί την επιστροφή του Dani Pedrosa, με τον Ισπανό άσο να γυρίζει σε μια πίστα που είναι ο πολυνίκης! Βέβαια μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του τα πράγματα δεν είναι εύκολα...

 

«Νοιώθω πολύ καλύτερα. Οι πρώτες δυο εβδομάδες ήταν οι χειρότερες. Βλέποντας την πτώση, πιστεύω ότι γλύτωσα τα χειρότερα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που θα προσπαθήσω».

 

«Θα δω πως θα είμαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν νοιώθω σούπερ δυνατός, αλλά ελπίζω ότι θα είμαι οκ για να οδηγήσω. Τουλάχιστον είναι αριστερόστροφη η πίστα και αυτό θα βοηθήσει».

 

Δείτε εδώ τις ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Επόμενο άρθρο »

Το αντίο του Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Οι αριθμοί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα