• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πολύ δύσκολο αγώνα
Περιμένει αύριο ο Rossi
Νέα 10/06/2017 - 20:46

Δεν θα είναι εύκολος ο αυριανός αγώνας για τον Valentino Rossi, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει από το σχηματισμό εκκίνησης στην 13η θέση.

 

Η Yamaha δεν ήταν στο πρόσφατο τεστ που έγινε στο Montmelo και, όπως έλεγε χτες και ο Rossi, το πληρώνει τώρα με έλλειψη δεδομένων.

 

Το θέμα, όπως και όλων, είναι τα ελαστικά και οι γόμες τους, καθώς ο Vale δεν μπορεί να κάνει μεσαίο πίσω να του δουλέψει για περισσότερους από 6-7 γύρους.

 

Μετά έρχεται η φθορά και μαζί της φέρνει μια μεγάλη πτώση σε απόδοση, την ώρα που το σκληρό ελαστικό είναι αργό από το ξεκίνημα.

 

«Ειλικρινά περίμενα ότι θα δυσκολευόμουν λιγότερο», είπε ο Rossi και συνέχισε: «Ούτε χτες ήμουν φανταστικός, αλλά είχα καλή αίσθηση».

 

«Τώρα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές... φάνηκε όμως από το πρωί ότι η άσφαλτος δεν έχει καλή πρόσφυση και αυτό για εμάς είναι μεγάλο πρόβλημα».

 

«Έχουμε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά. Δεν μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει. Με όλα είναι δύσκολο».

 

«Κάποια ελαστικά βγάζουν πιο πολλούς γύρους αλλά έχουν λιγότερη πρόσφυση... δεν έχουμε ακόμα τη σωστή επιλογή για μπροστά και πίσω».

 

«Ήμουν όμως και άτυχος, καθώς δεν πέρασα στις ΚΑΤ2 για δυο χιλιοστά. Το να ξεκινήσω από την 13η θέση θα κάνει πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα».

 

«Κι ο ρυθμός μας δεν είναι φανταστικός... όμως έχουμε ακόμα το ζέσταμα για να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και πρέπει να βελτιώσουμε το ρυθμό μας για να κερδίσουμε θέσεις στον αγώνα».

 

Στις ΕΔ4 είχε δείξει καλά σημάδια, έχοντας χρόνο μόλις ένα δέκατο πιο αργό από τους μπροστά του, πλην του Dani Pedrosa που πήρε και την pole αργότερα.

 

«Δεν έχουμε φανταστικό ρυθμό, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημος και είναι ίδιος με πολλούς, εκτός του Pedrosa που είναι πιο γρήγορος».

 

«Το θέμα είναι ότι με το μεσαίο είμαστε καλά για 6 γύρους, αλλά ο αγώνας έχει 25. Με το σκληρό δεν είμαστε ποτέ καλοί».

 

«Έτσι η επιλογή μας είναι να κάνουμε 5 γύρους και να ρίξουμε το ρυθμό μετά, ή να κάνουμε από την αρχή αργό αγώνα».

 

«Θα δούμε... όπως και στην Jerez το πρωί είναι καλύτερα, αλλά το μεσημέρι με 50 βαθμούς στην άσφαλτο είναι δύσκολα. Αύριο θα είναι δύσκολα για όλους».

 

«Έχουμε πολλές πτώσεις και την ίδια ώρα πρέπει να βάλεις το σκληρό ελαστικό για να βγάλεις τον αγώνα».

 

«Είναι δύσκολο να οδηγείς εδώ τη μοτοσυκλέτα... είναι εφιάλτης, διότι αν πας αργά δεν είναι κάτι φυσικό και σε κάθε στροφή νοιώθεις στο όριο».

 

Πάντως σε ίδιες συνθήκες ο Rossi κέρδιζε πέρυσι στα GP της Jerez και της Καταλονίας.

 

«Έχει αλλάξει πολύ η μοτοσυκλέτα μας... η περσινή σ’ αυτές τις συνθήκες διαχειριζόταν καλύτερα το ελαστικό».

 

«Επίσης η Μ1 του 2016 είναι πιο εύκολη στην οδήγηση, στις στροφές, στις εισόδους...»

 

Θα σκεφτόταν να πάει στη μοτοσυκλέτα του 2016; «Όχι, δεν νομίζω», απαντάει.

Επόμενο άρθρο »

«Γλιστράει» ο Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα