• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ESTORIL: τι έγινε στον αγώνα του 2008;
Θυμηθείτε πως ο Lorenzo έφτασε στην παρθενική νίκη του στα MotoGP...
Νέα 29/09/2009 - 10:19
Tην παρθενική του νίκη στην κορυφαία κατηγορία σημείωσε ο Jorge Lorenzo στον περσινό αγώνα του Estoril.

Ήταν το τρίτο σερί GP στο οποίο ο νεαρός Ισπανός ξεκινούσε από την pole position (είχαν προηγηθεί οι pole σε Κατάρ και Jerez). Μόνο που αυτή τη φορά κατάφερε να τη μετουσιώσει σε νίκη, καθώς «έβγαλε» και στον αγώνα την ταχύτητα που έδειξε στις δοκιμές.

Επιπλέον, οι μικρές αλλαγές που έκαναν οι τεχνικοί της Fiat Yamaha στη θέση του τιμονιού και της γκαζιέρας τον έκαναν να αισθάνεται λίγο πιο άνετα με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα χέρια -το σύνδρομο arm pump- και που τον ταλαιπώρησε αρκετά.

Λίγο πριν την εκκίνηση, έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες ψιχάλες γεγονός που προκάλεσε κινητοποίηση στα γκαράζ των ομάδων οι οποίες ετοίμαζαν μοτοσυκλέτες με ρυθμίσεις βροχής.

Τελικά κανείς δεν χρειάστηκε να επισκεφτεί τα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα αφού σύντομα σταμάτησε να ψιχαλίζει και η πίστα δεν είχε προλάβει να βραχεί.

Στην εκκίνηση έγινε κόλαση με τον Lorenzo να στρίβει πρώτος αλλά μην κρατάει τη θέση του καθώς λίγες στροφές μετά, τον πέρασε ο Rossi. Ακολουθούσαν ο Pedrosa και ο Dovizioso που ήταν πραγματικά εντυπωσιακός.

Στους πρώτους γύρους αυτοί οι πέντε οδηγοί δημιούργησαν ένα τρενάκι και άρχισαν να αποκτούν διαφορά από τους υπόλοιπους. Μετά τον δέκατο γύρο άρχισε να ανεβάζει ρυθμό ο Nicky Hayden και να πλησιάζει με άγριες διαθέσεις το τρενάκι.

Στον 15ο γύρο ο Dovizioso έπεσε και εγκατέλειψε ολοκληρώνοντας άδοξα την προσπάθειά του, δίνοντας την ευκαιρία στον Hayden να περάσει τέταρτος. Δεν έμεινε όμως για πολύ σε αυτή τη θέση καθώς στον επόμενο γύρο τέθηκε και αυτός εκτός αγώνα μετά από πτώση.

Ο 12ος γύρος ήταν ο καθοριστικός για τον Lorenzo καθώς σε αυτόν κατάφερε με δυο εντυπωσιακές κινήσεις να περάσει αρχικά τον Pedrosa και εν συνεχεία τον Valentino Rossi που μέχρι εκείνη τη στιγμή οδηγούσε την κούρσα.

Δυο γύρους αργότερα ο Pedrosa πέρασε τον Doctor και προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Lorenzo. Έμεινε κοντά του αλλά δεν μπόρεσε να τον απειλήσει σε κανένα σημείο.

Ο Doctor από την πλευρά του, έχασε έδαφος λόγω φθοράς των ελαστικών του. Συμβιβασμένος με την τρίτη θέση δεν πήρε ρίσκο και αρκέστηκε στην τρίτη θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Colin Edwards που τερμάτισε τέταρτος με την «δορυφορική» M1 της Tech 3. Ο John Hopkins βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ έκτος ήταν ο Casey Stoner ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά, πέφτοντας προσωρινά στην 11η θέση. Επιπλέον, ο Αυστραλός έπρεπε κατά τη διάρκεια του αγώνα να μαζέψει και το κουτί με τη μικροκάμερα της Dorna το οποίο είχε φύγει από τη θέση του και κρεμόταν από το πλαϊνό μέρος του φέρινγκ...

Την πρώτη οχτάδα συμπλήρωσαν ο James Toseland και ο Chris Vermeulen.

Επόμενο άρθρο »

ΕSTORIL: Δράση δίπλα στον Ατλαντικό

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Επιστρέφει στο Estoril

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα