• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: Δεν είναι ακόμα έτοιμος, αλλά επιστρέφει
Ο Αυστραλός δεν πάσχει από κάποια πάθηση, αλλά έχει χαμηλή πίεση και έλλειψη νατρίου...
Νέα 29/09/2009 - 17:39
  • STONER: «Aνυπομονώ να επιστρέψω»

    Εδώ είμαστε λοιπόν. Μετά από απουσία δύο μηνών ο Casey Stoner ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση.

    Σε αυτό το διάστημα που ο Αυστραλός γέμιζε μπαταρίες ένα ιατρικό επιτελείο παρακολουθούσε στενά την πορεία της υγείας του υποβάλλοντάς τον σε εξονυχιστικές εξετάσεις προκειμένου να προσδιορίσει από τι ακριβώς πάσχει.

    Αθλητίατροι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί εξέτασαν προσεκτικά τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τις εξετάσεις και τα ειδικά τεστ στα οποία υπέβαλαν τον Πρωταθλητή του 2007 και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το φαινόμενο της υπερβολικής εξάντλησης που παρουσίαζε κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν οφείλεται σε κάποιο καρδιαγγειακό, αναπνευστικό ή νευρολογικό πρόβλημα, δεν έχει δηλαδή κάποια παθολογική πάθηση. Επιπλέον οι εξετάσεις δεν έδειξαν την ύπαρξη ιού ή λοίμωξης στον οργανισμό του.

    Η αναφορά των επικεφαλής γιατρών κάνει λόγω για χαμηλή αρτηριακή πίεση και έλλειψη νατρίου, δύο παράγοντες που όπως λένε ευθύνονται για την άσχημη φυσική του κατάσταση.

    Εξάλλου όλοι οι γιατροί συμφώνησαν πως η υπερβολική εκγύμναση και οι χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε να διορθώσει προβλήματα τραυματισμών, επιβάρυναν τον οργανισμό του προκαλώντας του αδυναμία και εξάντληση.

    Έτσι αποφάσισαν πως το καλύτερο γι' αυτόν θα είναι να σταματήσει να αγωνίζεται για ένα διάστημα ώστε να μην εξασθενήσει κι άλλο τον ήδη επιβαρυμένο οργανισμό του.

    Στο Estoril ο 22χρονος αναβάτης επιστρέφει στη δράση ωστόσο ακόμα δεν είναι στην ιδανική κατάσταση. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα πριν αναχωρήσει από την Αυστραλία για την Ευρώπη, έδειξαν ότι ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως, ωστόσο βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, έχει πάρει και κάποια κιλά που του έλλειπαν (έχει φτάσει τα 60 κιλά) με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδανικό για το ύψος και την ηλικία του βάρος.

    Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη δίαιτα πλούσια σε νάτριο με στόχο να αυξηθεί η πίεση και να βοηθηθεί η λειτουργικότητα των μυών του.

    Επόμενο άρθρο »

    STONER: «Aνυπομονώ να επιστρέψω»

    « Προηγούμενο άρθρο

    ΕSTORIL: Δράση δίπλα στον Ατλαντικό

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα