• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test Ημ. 1: Τελικοί χρόνοι
Μια Honda μπροστά από τέσσερεις Ducati
Νέα 28/01/2018 - 12:37

Το πρώτο επίσημο τεστ του 2018 ξεκίνησε σήμερα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην πίστα Sepang της Μαλαισίας και ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.

 

Μετά την πρωινή βροχή και τα βρόχινα ελαστικά, ο καιρός σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια - παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις - και είχαμε καλούς χρόνους.

 

Όπως πάντα τα τεστ είναι ενδεικτικά και δεν προσφέρονται για 100% ασφαλή συμπεράσματα, ειδικά μετά το πέρας μόλις μιας ημέρας.

 

Πάντως οι δυνατοί χρόνοι από τους τρεις πρώτους προμηνύουν μια συναρπαστική συνέχεια στις δοκιμές της Μαλαισίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη το μεσημέρι.

 

Σήμερα τον καλύτερο χρόνο έκανε - στο τέλος όπως και οι περισσότεροι, όταν οι συνθήκες ήταν καλύτερες - ο Dani Pedrosa της Honda.

 

Ο Ισπανός κράτησε την πρώτη θέση χάρη στο πολύ καλό 1:59.427 που έκανε. Ο χρόνος του Dani είναι μόλις 59χιλ πάνω από το χρόνο που έκανε πέρυσι ο Vinales κι έπαιρνε την πρώτη θέση στο τεστ.

 

Πίσω από τον Pedrosa ακολουθεί το δίδυμο της Ducati, με 32 μόλις χιλιοστά να χωρίζουν τον Andrea Dovizioso (2ος) και τον Jorge Lorenzo.

 

Οι τρεις πρώτοι ήταν και οι μοναδικοί που έσπασαν το φράγμα των δυο λεπτών σήμερα, με τη μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά τα τέσσερα δέκατα.

 

Τους λιγότερους γύρους από κάθε άλλον μέσα στη δεκάδα έκανε ο Danilo Petrucci, κατάφερε όμως να είναι στην τέταρτη θέση με εφτά δέκατα από την κορυφή.

 

Μόνο 55χιλ ήταν η διαφορά του Petrux από το νέο του ομόσταυλο, τον Jack Miller, ο οποίος δείχνει (όπως και στην Valencia) ότι η Ducati του ταιριάζει.

 

Φυσικά ο Αυστραλός έχει μια έτοιμη (και νικήτρια) μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του και με αυτή κατάφερε να πάρει την 5η θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi.

 

Ο Ιταλός θρύλος της Yamaha είχε βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση λίγο πριν το τέλος. Ο τελευταίος του γύρος ήταν στο 2:00.233 και τον έβαλε στην 6η θέση, οχτώ δέκατα από τον πρώτο.

 

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Vale δεν έμεινε μέσα στην πίστα μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν και άρχισαν να κατεβάζουν χρόνους οι αντίπαλοί του.

 

Ο Valentino άφησε πίσω του τον Maverick Vinales, ο οποίος επίσης έκανε με τον τελευταίο του γύρο τον καλύτερό του χρόνο, αλλά το 2.00.714 τον άφησε μόλις 13ο.

 

Ο έβδομος καλύτερος χρόνος ανήκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez, ο οποίος πάντως έμεινε σχεδόν εννέα δέκατα πίσω από τον Dani Pedrosa.

 

Ο τελευταίος από τους οδηγούς που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο από την κορυφή ήταν ο Johann Zarco, με τον Γάλλο να ήταν ο πιο γρήγορος το πρωί στο βρεγμένο.

 

Την ένατη θέση πήρε ο Cal Crutchlow, 46χιλ μπροστά από τον Pol Espargaro ο οποίος έβαλε και την ΚΤΜ μέσα στη δεκάδα των πρώτων.

 

Λίγο πριν το τέλος είχαμε κόκκινη σημαία εξαιτίας μιας πτώσης του Andrea Iannone, ενώ πτώση (μικρή) είχε σήμερα και ο Cal Crutchlow.

 

Ενδέκατος ήταν ο Alex Rins, τέσσερα δέκατα ακριβώς πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του και μόλις 37χιλ μπροστά από τον Takaaki Nakagami.

 

Ο Ιάπωνας εντυπωσίασε με το καλημέρα στην Sepang, καθώς πέτυχε να είναι εύκολα ο πιο γρήγορος από τους νεοφερμένους μέσα στην πίστα.

 

Ο επόμενος rookie ήταν ο Franco Morbidelli στην 18η θέση και μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Ιάπωνα αντίπαλό του που ήταν 12ος.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν θυμάμαι μέρα σαν κι αυτή!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Ημ. 1: Οι χρόνοι στις 16:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα