• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πολλά τα σκαμπανεβάσματα
Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών
Νέα 04/03/2018 - 11:41

Μετά τις αρκετές δυσκολίες που συνάντησε, ο Valentino Rossi κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

 

Πάντως η σημερινή ημέρα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και ο Ιταλός άσος είχε μια πτώση, χωρίς ευτυχώς συνέπειες.

 

«Δοκίμαζα το σκληρό ελαστικό μπροστά και καταλάβαινα ότι ήμουν στο όριο στη δεξιά πλευρά του και μετά έπεσα».

 

Μετά επέστρεψε στην πίστα κι έκανε μια καλή προσομοίωση Αγώνα με σταθερούς χρόνους στο 1:55.

 

«Ήταν σημαντικό που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα γιατί υποφέραμε στην Ταϊλάνδη ενώ στην Μαλαισία τα πήγαμε καλά αλλά ήμασταν έβδομοι».

 

«Είμαι χαρούμενος διότι δουλέψαμε καλά αυτές τις τρεις ημέρες και στο τέλος τα βάλαμε όλα κάτω και ήμουν πιο γρήγορος και στον ένα γύρο και σε ρυθμό».

 

«Συνεχίζουμε όμως να υποφέρουμε με τα ελαστικά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο δεύτερο μισό του Αγώνα. Θα το δούμε αυτό στην πράξη».

 

Και φυσικά δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις αυτή τη στιγμή.

 

«Στα τεστ είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα κι αυτό σημαίνει ότι από πίστα σε πίστα αλλάζουν τα δεδομένα. Κάθε Αγώνας θα είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν».

 

«Τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια πίστα στην άλλη, αλλά από τη μια ημέρα στην άλλη! Ακόμα κι από το πρωί ως το απόγευμα! Πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση».

 

«Στα ηλεκτρονικά η Honda και η Ducati είναι μπροστά κι αυτό θα είναι κλειδί για το δεύτερο μισό του Αγώνα που υποφέρουμε πολύ».

 

Παρά ταύτα, ο Vale δεν θέλει να περάσει ένα μήνυμα απαισιοδοξίας.

 

«Σε πίστες που θα καταφέρουμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

«Έχω κάνει πολλές προσομοιώσεις και πολλούς γύρους με φθαρμένα ελαστικά και σίγουρα έχουμε βελτιωθεί, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στους 22 γύρους».

 

Ο Zarco ήταν και πάλι μπροστά από τις εργοστασιακές Yamaha με έναν εξαιρετικό χρόνο, ωστόσο δεν ήταν τόσο «πειστικός» σε ρυθμό Αγώνα.

 

«Είναι πολύ δυνατός και πέρυσι έκανε μια υψηλού επιπέδου χρονιά κι από εκεί συνεχίζει. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους».

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Εφικτός ένας βρόχινος Αγώνας (;)

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Test Ημ. 3: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα