• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Εφικτός ένας βρόχινος Αγώνας (;)
Λένε τη γνώμη τους οι Rossi-Marquez-Zarco
Νέα 04/03/2018 - 12:10

Μερικοί από τους καλύτερους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, λένε ότι είναι εφικτό να διεξαχθεί ένας πιθανός Αγώνας στο Qatar υπό βροχή.

 

Πέρυσι είχαμε τον καιρό να επηρεάζει τη διεξαγωγή του GP, καθώς εξαιτίας του είχαμε καθυστέρηση στην έναρξη του Αγώνα και ακύρωση εντελώς των κατατακτηρίων.

 

Φέτος αποφασίστηκε ότι την τελευταία ώρα του τεστ οι οδηγοί θα έμπαιναν σε μια βρεγμένη τεχνητά πίστα για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να δουν αν γίνεται να διεξαχθεί βρόχινος Αγώνας υπό τους προβολείς.

 

Η Επιτροπή Ασφαλείας παρότρυνε τους αναβάτες να είναι όλοι μαζί σε γκρουπ, ώστε να προσομοιάσουν καλύτερα τις συνθήκες Αγώνα.

 

Ορισμένοι, όπως ο Valentino Rossi, επέλεξαν να οδηγήσουν μόνοι τους στην πίστα και ιδού τι είπε ο άσος της Movistar Yamaha μετά:

 

«Είναι οκ και πιστεύω μπορούμε να το κάνουμε. Μπορεί να γίνει ο Αγώνας χωρίς μεγάλα προβλήματα. Επίσης και η πρόσφυση έδειξε σε καλά επίπεδα παρά το νερό».

 

Την ίδια άποψη είχε και ο Marc Marquez:

 

«Η ορατότητα που έχεις δεν είναι όπως στις άλλες πίστες. Είναι ιδιαίτερη και πρέπει να την καταλάβεις».

 

«Βλέπεις πιο δύσκολα κι ένοιωθα ότι η πίστα γλιστράει, αλλά αν είναι να αγωνιστούμε υπό βροχή με τους προβολείς, νομίζω γίνεται».

 

Τέλος, καταγράφουμε και τις δηλώσεις του Johann Zarco που είχε τον καλύτερο χρόνο στις τριήμερες δοκιμές του Qatar.

 

«Νομίζω ότι είμαστε πια έτοιμοι ν’ αγωνιστούμε και με βροχή. Το πρόβλημα ήταν η ορατότητα με τη βροχή και νομίζω ότι είναι οκ».

 

«Μετά είναι η πρόσφυση, αλλά εκεί με τις υψηλές θερμοκρασίες, ακόμα κι αν βρέξει ποτέ δεν θα έχουμε τελείως βρόχινο Αγώνα».

 

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και οδηγοί που αμφιβάλλουν για τη διεξαγωγή βρόχινου Αγώνα στο Qatar με τους προβολείς. Σε λίγο οι δηλώσεις τους.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Πλησίασα τις Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πολλά τα σκαμπανεβάσματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα