• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διευκρίνηση για την εκκίνηση στην Αργεντινή
Είχε συμφωνηθεί ο τρόπος με τις ομάδες
Νέα 10/04/2018 - 11:36

Πολλά έχουν γραφτεί για την εκκίνηση του Αγώνα στην Αργεντινή, όταν οι 23 αναβάτες βγήκαν από το grid κι έμεινε μόνος του ο Jack Miller.

 

Κάποιο μίλησαν για φάρσα, άλλοι για καταστρατήγηση των κανονισμών, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική, αν πιστέψουμε τον CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

 

«Στην Αργεντινή έγινε ό,τι και πριν από μερικά χρόνια,  στο Sachsenring όπου όλοι ξεκίνησαν από τη γραμμή των pits».

 

Τότε είχε συζητηθεί το θέμα ασφαλείας 20+ μοτοσυκλετών να στριμώχνονται στη γραμμή για να πάρουν καλύτερη θέση από τον διπλανό τους.

 

«Αποφασίσαμε και σ’ αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία των ομάδων, να γίνει έτσι την επόμενη φορά που θα είχαμε τέτοιο Αγώνα. Πάρθηκε η απόφαση για λόγους ασφαλείας και ήταν η σωστή απόφαση».

 

Ό, τι έγινε στην Αργεντινή λοιπόν, ο αναβάτης που ήταν στο grid και δεν έφυγε να παραμείνει και όλοι οι υπόλοιποι να ξεκινήσουν πίσω από την τελευταία σειρά της κανονικής εκκίνησης, ήταν σύμφωνο με την πλειοψηφία των ομάδων.

 

Ο Ezpeleta δεν είπε τίποτα για τον Marc Marquez, αλλά διευκρίνισε κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους όσοι επιρρίπτουν κατηγορίες: η Dorna δεν έχει «λόγο» στους Αγωνοδίκες.

 

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη λόγω καιρού και ό,τι έγινε ήταν αυτό που είδατε στην τηλεόραση».

 

«Εδώ και δυο χρόνια η Dorna δεν έχει λόγο στην επιλογή των κριτών. Γι’ αυτούς αποφασίζει η FIM και η ομοσπονδία ομάδων (IRTA). Ήταν δική τους απόφαση, την οποία προφανώς δεν θα κρίνω».

 

Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ: «Στο επόμενο GP θα συζητήσουμε την κατάσταση με τους οδηγούς και σίγουρα θα κερδίσουμε σε εμπειρία».

Επόμενο άρθρο »

Πικραμένος ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: Αποκλεισμός για έναν Αγώνα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα