• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: ΕΔ2
Με καινούργια λάστιχα 1η θέση ο Iannone
Νέα 21/04/2018 - 00:20

Την κατάλληλη στιγμή έβαλε τα καινούργια ελαστικά ο Andrea Iannone και πήρε την πρώτη θέση σε μια από τις σπάνιες φορές που ο Marquez δεν το έχει καταφέρει στην COTA.

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε δυνατά και στις ΕΔ2 δοκίμασε το σκληρό πίσω ελαστικό, με το οποίο κατέβαζε τους χρόνους του και τελικά πήρε τη δεύτερη θέση.

 

Όμως η διαφορά του από τον πρώτο, τον Iannone (που είχε το μαλακό πίσω), ήταν πάρα πολύ μικρή, μόλις στα 56χιλ. Ο Iannone συνέχισε να δείχνει καλά στοιχεία στην COTA.

 

Από την εικόνα και στα δεύτερα ελεύθερα, ο Marc Marquez εξακολουθεί πάντως να έχει το πάνω χέρι και ξέρει καλά ότι με καινούργια ελαστικά θα κατέβαζε πάνω από μισό δευτερόλεπτο το χρόνο του.

 

Σε καλή κατάσταση δείχνει και η Yamaha του Maverick Vinales που πήρε την τρίτη θέση και σίγουρα θα είναι χαρούμενος και με το συνδυασμό των μεσαίων γομών για την Μ1 του.

 

Ένα δέκατο πιο πίσω ήταν ο Valentino Rossi που ξεπέρασε μια δύσκολη στιγμή στην 16 για να τερματίσει 0.359’’ από την κορυφή.

 

Ο Cal Crutchlow ήταν πέμπτος και με διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο από τον Iannone, ενώ είχαμε και δεύτερη Suzuki στην 6άδα, αυτή του Alex Rins.

 

Οι δυσκολίες για τις Ducati συνεχίζονται με τον Jorge Lorenzo να βάζει την GP18 του - με το αεροδυναμικό φέρινγκ - στην 7η θέση και 0.160’’ μπροστά από τον Dovi.

 

Ο τελευταίος θα ήταν ακόμα πιο πίσω, καθώς έδειχνε να δυσκολεύεται από την αρχή, έσωσε όμως την κατάσταση στο τέλος με τα καινούργια ελαστικά που έβαλε.

 

Τη δεκάδα των πρώτων ολοκλήρωσαν οι Aleix Espargaro και Dani Pedrosa, με τον τελευταίο να δείχνει εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στις ΕΔ1.

 

Το ενδεχόμενο αυτοί οι δέκα να είναι και οι οδηγοί που θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για τις ΚΑΤ2 είναι πολύ μεγάλο, μιας και αύριο είναι πολύ πιθανό να βρέχει.

 

Πάντως οι Danilo Petrucci (11ος), Johann Zarco (13ος) και Jack Miller (14ος) θα είναι κάποιοι από τους οδηγούς που θα ελπίζουν να μην βρέξει καθόλου στις ΕΔ3 αύριο.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto2: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Κορωνάκης στο Ευρωπαϊκό Adac ΚΤΜ Junior Cup

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα