• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Ποια Honda/Suzuki/Yamaha;
Αυτά που κάνει η ΚΤΜ, δεν υπάρχουν!!
Νέα 23/05/2019 - 16:34

Ο Johann Zarco έχει 10 βαθμούς μετά από τρεις Αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ήταν μόλις 13ος στην πίστα του, στο Le Mans.

 

Την ίδια ώρα ήταν αναγκασμένος να βλέπει τον Quartararo να κλέβει τις καρδιές των συμπατριωτών του στις εξέδρες, αλλά και τον ομόσταυλό (Pol Espargaro) να κάνει θαύματα με την KTM.

 

O Zarco ονειρευόταν και ήθελε να γίνει εργοστασιακός οδηγός, αλλά μέχρι στιγμής η περιπέτεια του στην KTM μοιάζει περισσότερο με εφιάλτη.

 

«Τι μπορώ να πω; απλά είμαι ένας θεατής σε αυτή την ιστορία», λέει ο Herve Poncharal, ο ιδιοκτήτης της Tech 3 και αυτός που ανέβασε τον Zarco στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Περάσαμε δύο φανταστικά χρόνια μαζί. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ πίστευα ότι τα αποτελέσματα του θα ήταν πιο κοντά σε αυτά του Pol, δεν φανταζόμουν αυτή την κατάσταση».

 

«Βέβαια ο Paul έχει δύο χρόνια εμπειρίας με την KTM, από την άλλη όμως δεν θα περίμενα ποτέ και ένας rookie, όπως ο Oliveira, να νικά τον Syahrin. Έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν έχει οδηγήσει στο παρελθόν MotoGP μοτοσυκλέτα, είναι όμως δυνατός».

 

Ο Herve Poncharal είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, σε ό,τι αφορά στον πρώην οδηγό του, την ίδια ώρα ο Stefan Pierer, το μεγάλο αφεντικό της KTM, του έχει ασκήσει έντονη κριτική.

 

«Ο Stefan είναι ο λόγος που Μmετά από τόσα πολλά χρόνια έφυγα από τη Yamaha και υπέγραψα με την KTM. Mου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν φιλοδοξίες».

 

«Όταν ήρθε στην KTM, ήταν έτοιμοι να κλείσουν και άλλαξε εντελώς την κατάσταση. Λέει ότι χρειάζεται χρόνο για να κερδίσεις στο MotoGP, αλλά ξέρω ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς είναι πολύ φιλόδοξος και θέλει να φτάσει εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

«Με τον Zarco έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Και του Johann δεν του αρέσει να περιμένει. Είναι αγωνιστής και όταν βγαίνει στην πίστα θέλει να κερδίζει τους αντιπάλους του».

 

Κάτι τέτοιο δεν το καταφέρνει φέτος…

 

«Ναι, είναι σε μία κατάσταση την οποία δεν περίμενε. Πίστευε ότι θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει τον Pol, αλλά δεν συμβαίνει αυτό».

 

«Από την άλλη, ο Quartararo έχει κατά κάποιον τρόπο πάρει τη θέση του και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτεί. Ο εγωισμός παίζει το ρόλο του».

 

«Όλοι οι οδηγοί θέλουν να γίνουν εργοστασιακοί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρουν το σωστό set-up και να δείχνουν στους μηχανικούς το σωστό δρόμο».

 

«Για τον Johann όλα αυτά ήταν καινούργια και δεν είναι εύκολο… πρέπει όμως να τα καταφέρει».

 

Πρόσφατα ο Johann Zarco αφησε τον Fellon και πήρε ως καινούργιο καθοδηγητή του τον Jean Michel Bayle.

 

«Ελπίζω να τον βοηθήσει, αν και δεν είναι ποτέ εύκολο να διαχειρίζεσαι τους οδηγούς. Πάντως υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος».

 

Στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση της KTM με τους άλλους κατασκευαστές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν:

 

«Ένα πράγμα μπορώ να πω: έχω συνεργαστεί με τη Honda με τη Suzuki και με τη Yamaha. Τα αγωνιστικά τμήματά τους δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην KTM. Είναι απίστευτο!»

 

«Κάθε φορά που χρειαζόμαστε κάτι, μας το δίνουν. Στη Moto2 που δυσκολευόμασταν, μας έφεραν καινούργιο πλαίσιο στο Le Mans».

 

«Η ΚTM έχει τους Αγώνες στο DNA της. Τους πήρε μερικά χρόνια να κερδίσουν στο Dakar και στα Supercross, μετά όμως δεν σταμάτησαν».

 

Τέλος, μίλησε για τις φήμες που κυκλοφορούν στο paddock, ότι υπάρχει περίπτωση ο Brad Binder να αντικαταστήσει τον Hafizh Syahrin:

 

«Με ξέρετε… όταν δίνω το λόγο μου δεν αλλάζω. Σίγουρα είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα του Syahrin, αλλά το ίδιο είναι και αυτός».

 

«Μια τέτοια αλλαγή δεν θα είχε νόημα. Είμαστε ακόμα στην αρχή του Πρωταθλήματος».

 

«Άλλωστε έχω μιλήσει με τον Brad και ο στόχος του είναι πρώτα να κερδίσει τον Τίτλο στη Moto2 και μετά να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία».

Επόμενο άρθρο »

Στη μνήμη ενός Μεγάλου

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Επιβάλλεται…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα