• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΒΑΤΤΑΙΝΙ: «Η GP10 είναι πραγματική... βόμβα!»
Ο πολύπειρος Ιταλός που αναμένεται να αναλάβει ρόλο επίσημου δοκιμαστή της Ducati μιλάει για το νέο αγωνιστικό «όπλο» της εταιρίας...
Νέα 27/11/2009 - 12:51

Ο Franco Battaini ετοιμάζεται να επιστρέψει στο χώρο των GP αναλαμβάνοντας ρόλο επίσημου δοκιμαστή της Ducati.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην πίστα της Jerez όπου παίρνει μέρος σε δοκιμές εξέλιξης. Στο πλευρό του έχει τον Vittoriano Guareschi που μετά την αποχώρηση του Livio Suppo και την αναδιοργάνωση που έγινε στη δομή του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας, αναλαμβάνει χρέη team-manager.

Αν όλα πάνε καλά ο Battaini -ή «Ironfrank» όπως αναγράφεται στο πίσω μέρος της αγωνιστικής του φόρμα- θα πάρει τη θέση του επίσημου δοκιμαστής της ομάδας αντικαθιστώντας τον Vitto.

«Αυτή η ευκαιρία που μου προσφέρει η Ducati μου ανοίγει ξανά μια πόρτα. Θα δούμε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Αν όλα πάνε καλά θα είμαι ο δοκιμαστής τους», είπε.

Προς το παρόν ο 37χρονος αναβάτης με πλούσια θητεία στα 250cc, προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα την Desmosedici GP10 και να βρει το ρυθμό του.

«Πρέπει να επιστρέψω στους αυτοματισμούς που χρειάζονται για να οδηγήσεις μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα», δήλωσε ο γεννημένος στη Brescia αναβάτης και στη συνέχεια μίλησε για τη ...συμβίωσή του με την νέα μοτοσυκλέτα της Ducati: «Η GP10 μοιάζει με μοτοσυκλέτα 250cc μόνο που έχει πολύ περισσότερους ίππους. Είχα κάνει κάποιες δοκιμές και στο Mugello αλλά είχε πολύ κρύο και δεν μπόρεσα να διαπιστώσω τις πραγματικές δυνατότητές της. Εδώ που οι συνθήκες είναι καλύτερες, μπορώ να πω πως πρόκειται για μια πραγματική... βόμβα!».

Ο Battaini πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας αγωνιζόμενος στα 250cc. Έχει βρεθεί στο βάθρο 7 φορές (3 φορές 2ος και 4 3ος) χωρίς όμως να έχει πάρει κάποια νίκη. Έχει συγκεντρώσει 781 βαθμούς, έχει ξεκινήσει 4 φορές από την pole position και έχει σημειώσει 3 ταχύτερους γύρους αγώνα. Το 2005 αγωνίστηκε στα MotoGP οδηγώντας για την Blata-WCM και συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς. Την εποχή που αγωνιζόταν οι άνθρωποι του χώρου τον χαρακτήριζαν ως τον πιο ολοκληρωμένο αθλητή των GP λόγω της εξαιρετικής φυσικής του κατάστασης την οποία απέκτησε λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες τριάθλου.

Επόμενο άρθρο »

DE ANGELIS: Μένει χωρίς συμβόλαιο;

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: O PARKES στην Εcho CRS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα