• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Πουθενά σαν το Assen!
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην ιστορική πίστα
Νέα 25/06/2019 - 10:56

Η συναρπαστική σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζεται αυτό το Σ/Κ στην Ολλανδική πίστα του Assen, για τον 8ο Αγώνα της χρονιάς.

 

Μια πίστα ιστορική, η μόνη που βρίσκεται στο Ημερολόγιο από το 1949 σταθερά (!), αλλά και μια πίστα που μας προσφέρει σχεδόν πάντα τρομερούς Αγώνες!

 

Είτε με δράματα στο τελευταίο εσάκι της, είτε με δυνατές και αμφίρροπες μάχες μέχρι το τέλος, πραγματικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχει πουθενά Αγώνας σαν το Assen!

 

Για το Πρωτάθλημα, ο Marquez φτάνει στην πίστα έχοντας ένα προβάδισμα 37 βαθμών επί του δεύτερου, του Andrea Dovizioso.

 

Ο Ισπανός δεν αποκλείεται να παίξει «άμυνα» στην πίστα αυτή, ξέροντας καλά ότι συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να φύγει με τους 25β στον επόμενο Αγώνα, στο Sachsenring.

 

Κι αν ο Marc δεν έχει ιδιαίτερο άγχος, αντίθετα κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Dovi, όσο κι αν ο Ιταλός είναι εξαιρετικός στο να μην το αφήνει να εκδηλώνεται προς τα έξω.

 

Ο Ιταλός θα ελπίζει σε ένα λάθος του Marquez, αλλά και σ’ ένα δικό του δυνατό αποτέλεσμα, μετά την πτώση στο Montmelo από το λάθος του Lorenzo.

 

Δεν του είναι αρκετό να τερματίσει μπροστά από τον Marc, αλλά θέλει και τη νίκη για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά του από τον Ισπανό.

 

Η Ducati ελπίζει και στη βοήθεια του Danilo Petrucci, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τον Marc. Αλλά στη μάχη δεν θα είναι μόνο Ducati και Honda.

 

Εκεί μπροστά θα είναι η – πάντα εξαιρετική σε ρυθμό στον Αγώνα – Suzuki με τον Alex Rins, αλλά και οι ανεβασμένες Yamaha.

 

Ο Quartararo προέρχεται από το πρώτο του βάθρο και όλη του η προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα ήταν εστιασμένη για τον Αγώνα στην Ολλανδία.

 

Η Μ1 τα πηγαίνει καλά στην πίστα και αυτό θα εκμεταλλευτούν και οι εργοστασιακοί της ομάδας, ο Valentino Rossi με τον Maverick Vinales.

 

Ο τελευταίος έκανε καλό Αγώνα πέρυσι, αν και τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ομόσταυλό του, στον Valentino Rossi.

 

Ο Vale έχει μερικές πολύ καλές αναμνήσεις από το Assen, μιας και ήταν εκεί που το 2017 έπαιρνε την τελευταία του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

 

Δυο χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην Ολλανδία γνωρίζοντας ότι έχει τις δυνατότητες ν’ αποτελέσει κάτι παραπάνω από μια απλή απειλή για το βάθρο.

 

Δυνατή μάχη περιμένουμε και στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών, με τον Jack Miller να είναι επικεφαλής και να επιστρέφει στην πίστα που πήρε την πρώτη και μοναδική του νίκη στην κατηγορία.

 

Ο Quartararo είναι μόλις 2β πίσω του, ενώ οι Nakagami και Cal Crutchlow της LCR Honda θα κυνηγήσουν τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς.

 

Ο Morbidelli θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον καλό του ρυθμό στα ελεύθερα και στον Αγώνα, ενώ ο Jorge Lorenzo να ξεχάσει τον προηγούμενο Αγώνα.

 

Ο Jorge, παρά το λάθος του, έδειξε καλά στοιχεία και ήταν γρήγορος στην Καταλονία και τώρα θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ότι έχουν βρεθεί λύσεις και στον Αγώνα της Ολλανδίας.

 

Στην Aprilia ο Aleix Espargaro ψάχνει την αγωνιστική ανάκαμψη, ενώ στην ΚΤΜ ο αδερφός του, ο Pol, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του.

 

Ο Γύρος του Assen ξεκινάει αυτή την Παρασκευή στις 09:55 με τις ΕΔ1 της Moto3. Τα πρώτα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας ξεκινούν στις 10:50.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Τι υπόσχεται η Michelin;

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Είμαι τσαντισμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα