• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο 5άστερος Jonathan Rea!
Τα νούμερα τα λένε όλα για τον Πρωταθλητή!
Νέα 30/09/2019 - 10:13

Εξασφαλίζοντας τον Τίτλο από το Magny-Cours, ο Jonathan Rea έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul!

 

Ο Ιρλανδός είναι και επίσημα ο κορυφαίος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού, καθώς κανείς άλλος δεν έχει τόσους Τίτλους, τόσα βάθρα ή τόσες νίκες στα SBK.

 

Και φυσικά ο Rea, που στην Γαλλία κατέκτησε τον 5ο συνεχόμενο Τίτλο του, έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να καταρρίψει τα δικά του ρεκόρ!

 

Αν ρίξουμε μια ματιά στα νούμερα, καταλαβαίνει κανείς για το μέγεθος της ποιότητας αυτού του αναβάτη.

 

Έχει 83 νίκες μέχρι τώρα, με τον δεύτερο στην ιστορία σε νίκες να είναι ο Carl Fogarty που υπολείπεται 24 από τον Rea. Για την ώρα…

 

Κοιτάζοντας τις νίκες του μόνο με την Kawasaki, έχει φτάσει τις 68 σε 5 χρόνια, ή αλλιώς έχει κατακτήσει το 49% των νικών του κατασκευαστή όλα τα χρόνια!

 

Από τότε που πήγε στην Kawasaki ο Rea, έχει πάρει τις μισές νίκες της εταιρείας στα SBK σε 5 χρόνια, με τις άλλες μισές η Kawasaki να τις έχει πάρει σε 32 χρόνια!

 

Στα βάθρα, ο Ιρλανδός έχει ανέβει 162 φορές σε κάποιο σκαλί του βάθρου, από 274 εκκινήσεις, ένα ποσοστό επιτυχίας κοντά – στο απίστευτο – 60%!

 

Κι αυτό το νούμερο είναι απ’ όλα τα χρόνια του στο Πρωτάθλημα. Αν δούμε τι κατάφερε στα 5 χρόνια που είναι στην Kawasaki, τα ποσοστά του φέρνουν… ζαλάδα!

 

Ο Rea έχει 135 εκκινήσεις με τους πράσινους και τις 117 φορές έχει ανέβει στο βάθρο, ένα ποσοστό επιτυχίας στο φοβερό 86%! Κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο με έναν κατασκευαστή.

 

Κι όλα αυτά τα νούμερα απλά θα μεγαλώνουν όσο περνάει ο καιρός, καθώς Rea και Kawasaki έχουν αποδείξει ότι είναι ένα αχτύπητο δίδυμο τα τελευταία 5 χρόνια.

 

Ακόμα κι όταν, φέτος στην αρχή της σεζόν, όλα έδειχναν χαμένα, η Kawasaki και ο Rea βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να πάρουν τον Τίτλο τόσο νωρίς.

 

Το μόνο που δεν είναι βέβαιο είναι το «ταβάνι» για τον Rea, ο οποίος έχει κι άλλα ρεκόρ να καταρρίψει στη συνέχεια!

 

Ένα φαίνεται ότι θα καταρριφθεί στην Αργεντινή, όπου μάλλον θα πάρει το ρεκόρ του Sylvain Guintoli για τους συνεχόμενους Αγώνες στους βαθμούς.

 

Την ίδια ώρα, αν ο Rea καταφέρει και είναι στους βαθμούς και στους δυο (κανονικούς) Αγώνες στην San Juan, η Kawasaki θα ισοφαρίσει το δικό της ρεκόρ, που είναι 200 συνεχόμενοι Αγώνες στους βαθμούς.

 

Και μετά στο Qatar, με μπροστάρη τον Rea, θα καταρριφθεί – λογικά – και αυτό!

Επόμενο άρθρο »

Ελαστικά «ειδικών αποστολών» στην Buriram

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Magny-Cours: Νίκη και Τίτλος για Rea!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα