• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι 5 σημαντικές στιγμές του 2019 για τον Rea!
Για τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των SBK-Motul
Νέα 01/10/2019 - 13:16

Phillip Island

Η χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ δυνατή πρόκληση για τον Jonathan Rea, τον 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή τα 4 προηγούμενα χρόνια. Στην Αυστραλία, ο Ιρλανδός έβλεπε την πλάτη του Alvaro Bautista που ήρθε φρέσκος από το MotoGP και οδήγησε υπέροχα την καινούργια Panigale V4 R, αφήνοντας πίσω του 15’’ και 12’’ τον Rea στους δυο βασικούς Αγώνες, κερδίζοντας παράλληλα και το σπριντ των 10 γύρων στον καινούργιο Superpole Race. Όλα έδειχναν ότι μια νέα εποχή ξεκινούσε στα SBK-Motul, όμως ο Rea δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

 

Assen

Η διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα ανάμεσα σε Rea και Bautista μεγάλωνε συνεχώς στους πρώτους Γύρους, με τον πρώτο όμως ποτέ του να μην χάνει την ελπίδα. Ακόμα κι όταν ο Bautista δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, κερδίζοντας με κλειστά μάτια και τους Αγώνες στο Assen, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα εκεί ο Rea είχε ν’ αντιμετωπίσει και τις δυνατές Yamaha, με τον ντόπιο Van der Mark να του παίρνει τη 2η θέση στον δεύτερο Αγώνα. Οι 2ες θέσεις ήταν ο βασικός στόχος του Ιρλανδού στην αρχή, καθώς η διαφορά μεγάλωνε μεν, αλλά με μικρό ρυθμό. Η 3η του θέση την Κυριακή στην Ολλανδία, ήταν αυτή που «ξύπνησε» τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

 

Imola

Αναγεννημένος από τις στάχτες του, ο Jonathan Rea – για πρώτη φορά μέχρι τότε – κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Alvaro Bautista στην Ιταλική πίστα, την οποία ο τελευταίος δεν ήξερε. Το διήμερο τεστ που έκαναν οι ομάδες εκεί δεν ήταν αρκετό για τον Alvaro, ο οποίος έχασε από τον Rea τόσο στον 1ο Αγώνα, όσο και στον Superpole Race. Ο Rea πάντως έχασε την ευκαιρία να μειώσει περισσότερο τη διαφορά του, καθώς ο δεύτερος Αγώνας ακυρώθηκε λόγω καιρού.

 

Jerez

Μέσα στην έδρα του Bautista, χρειάστηκαν γερά νεύρα και τεράστια αυτοσυγκέντρωση για τον Rea. Ο Ιρλανδός έβλεπε τον αντίπαλό του να επιστρέφει στις νίκες στον 1ο Αγώνα, την ώρα που ο ίδιος τερμάτιζε 3ος, χάνοντας τη μάχη για τη 2η θέση και πάλι από την Yamaha του Van der Mark. Αυτή τη φορά όμως έχασε περισσότερα, καθώς στο τέλος του Αγώνα έριξε τον Lowes και τιμωρήθηκε, τερματίζοντας τελικά 4ος και ξεκινώντας τον Superpole Race τελευταίος! Παρά τις δυσκολίες ο Rea πήρε την 4η θέση στο σπριντ των 10 γύρων. Την επόμενη ημέρα θα συνειδητοποιούσε ότι η ελπίδα δεν είχε χαθεί: ο Bautista έκανε το πρώτο του λάθος και έπεσε και παρά το ότι ο Rea τερμάτισε πάλι πίσω από τον Van der Mark, οι 20β της δεύτερης θέσης που πήρε τον έφεραν πιο κοντά στον αντίπαλό του.

 

Donington Park

Πέρασαν 8 Γύροι και 20 Αγώνες, αλλά τα κατάφερε! Ο Rea, που είχε βρεθεί 61 βαθμούς πίσω από τον Bautista, πέρασε μπροστά από τον Ισπανό για 9 βαθμούς μετά τον 1ο Αγώνα στην Αγγλία. Ο Bautista συνέχισε τα λάθη, πέφτοντας  στον 2ο Αγώνα του Misano και στον 1ο του Donington. Από την άλλη ο Rea εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου του κι απ’ όταν πέρασε μπροστά στη βαθμολογία, δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω του, κατακτώντας τον ιστορικό 5ο του συνεχόμενο Τίτλο, για να γίνει αυτός ο σπουδαιότερος αναβάτης στην ιστορία των SBK!

Επόμενο άρθρο »

Η επίθεση του Domenicali στον Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Ελαστικά «ειδικών αποστολών» στην Buriram

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα