• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Απογοητευμένος, αλλά υπερήφανος!
Που πάλεψα μ’ έναν 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Νέα 06/10/2019 - 16:15

Για μια ακόμη φορά, όπως στο Misano, ο Fabio Quartararo έχασε τη μάχη απέναντι στον Marc Marquez στα τελευταία μέτρα του Αγώνα.

 

Για μια ακόμη φορά, όμως, ο νεοφερμένος στην κατηγορία έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του και το πλούσιο ταλέντο του.

 

Μετά τον Αγώνα ήταν απογοητευμένος, αλλά και χαρούμενος συγχρόνως, που πάλεψε απέναντι σε έναν 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

 

«Στην τελευταία στροφή ήμουν στο όριο… αλλά σε αντίθεση με το Misano ήμουν κοντά στη νίκη και ήταν απογοητευτικό που τον είδα μπροστά μου».

 

«Από την άλλη, όμως, είμαι χαρούμενος γιατί πάλεψα απέναντι σε έναν αναβάτη που είναι το σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια στο MotoGP», έλεγε ο Quartararo.

 

«Στην τελευταία στροφή έπρεπε να το προσπαθήσω, ειδάλλως δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ μέχρι το Motegi», πρόσθεσε, θυμίζοντας ανάλογες δηλώσεις του Marquez στο παρελθόν.

 

«Όμως ήμουν αντίπαλος με έναν 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και είμαι υπερήφανος που πάλεψα μαζί του μέχρι το τέλος».

 

Τον ρώτησαν τι περνούσε από το μυαλό του τις τελευταίες στιγμές του Αγώνα.

 

«Το μυαλό μου είχε σβήσει… ποτέ δεν φρέναρα τόσο βαθιά εκεί, αλλά έπρεπε να το κάνω… με κάθε Αγώνα τον πλησιάζω όλο και πιο πολύ».

 

Τόσο πολύ, που δεν θα αργήσει να τον κερδίσει και κάποια στιγμή!

 

«Σίγουρα θα το προσπαθήσω! Θέλω να πάρω μια νίκη πριν τελειώσει η σεζόν».

 

Ο Marc επανέλαβε ότι ο Fabio θα είναι ένας από τους βασικούς του αντιπάλους τα επόμενα χρόνια. Ο Γάλλος πιστεύει ότι είναι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση;

 

«Σίγουρα… πλέον θα ξέρω και καλύτερα όλες τις πίστες με τη μοτοσυκλέτα και σίγουρα θα το προσπαθήσω».

 

«Αυτά που κάνει ο Marquez είναι απίστευτα, αλλά τον φτάνω. Στόχος μου είναι να παλέψω μαζί του γιατί θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής».

 

Στο σημερινό Αγώνα, όπως εξήγησε ο Wilco Zeelenberg στον Διευθυντή του περιοδικού MOTOGP WORLD, Δημήτρη Διατσίδη, η Yamaha είχε δώσει τις 500 στροφές στον κινητήρα του Fabio.

 

Αλλά αυτό έγινε σε επιλεγμένα σημεία της πίστας και προφανώς στις δυο μεγάλες ευθείες, ώστε να μπορεί ο Γάλλος να αντισταθεί στην τελική της Honda.

 

Άλλωστε κάτι τέτοιο, την κατά βούληση χρήση των παραπάνω στροφών, είναι κάτι που επιτρέπει η χαρτογράφηση των κινητήρων στο MotoGP.

 

«Αυτό με βοήθησε να είμαι πιο σταθερός στον Αγώνα», δήλωσε σχετικά ο Γάλλος. «Ξέραμε ότι η Buriram θα ήταν μια καλή πίστα για την Yamaha, αλλά δεν περιμέναμε τόσο καλή».

 

«Όμως είχα κάποια προβλήματα. Δυσκολευόμουν στην 4 και στην 5. Είχα το σκληρό μπροστά, αλλά ήταν λίγο μαλακό για μένα και ήμουν στο όριο».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η βιογραφία του Πρωταθλητή!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez των Τίτλων και των Ρεκόρ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα