• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STIGGY HONDA: Σταματάει την αγωνιστική της δράση.
Παύση λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Νέα 14/12/2009 - 08:47

Η περιπέτεια της ομάδας του Johan Stigefelt στο Πρωτάθλημα World Superbike φαίνεται ότι βρίσκεται στο τέλος της. Σύμφωνα με ανακοίνωση που οι ίδιοι εξέδωσαν, η ομάδα αναγκάζεται να αποσυρθεί από το θεσμό εξ αιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

 

Η ανακοίνωση δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης σχετικά με τα αίτια της απόσυρσης: "H απόφαση πάρθηκε μετά από σοβαρή εκτίμηση των οικονομικών της ομάδας, τα οποία κατέρρευσαν μετά τη φετινή μας επιλογή να συμμετέχουμε και στις δύο κατηγορίες. Τα έξοδα ήταν υπέρογκα και οι επενδυτές και οι οικονομικοί διαχειριστές της ομάδας έκαναν λανθασμένους υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα ήταν η χρεωκοπία."

 

Η ομάδα της Stiggy ουσιαστικά αναφέρεται στο χορηγό της, S2 Racing, που αποχώρησε την 1η Οκτωβρίου του 2009. Η απώλεια της ομάδας της Stiggy Racing είναι ένα μεγάλο σοκ για τον κόσμο του Πρωταθλήματος WSBK. Όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν, το φιλόδοξο σχέδιό τους για συμμετοχή τόσο στο Πρωτάθλημα World Superbike, όσο και στο World Supersport είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική τους κατάρρευση και την ανάγκη για απόσυρση.

 

Η ικανότητα της Stiggy να στήσει μια ανταγωνιστική ομάδα δεν ετέθη ποτέ υπό αμφισβήτηση. Αντίθετα, το πρόβλημά τους ήταν να εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτηθεί το όλο εγχείρημα. Η Stiggy δεν είναι η μόνη ομάδα που αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη κατάσταση: H επιτυχημένη ομάδα GSE Racing, του Πρωταθλήματος ΒSB δε βρήκε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να συνεχίσει στα WSBK το 2010. Η Hayate αποχώρησε από τα MotoGP, όταν φάνηκε ότι δε θα κατάφερνε να βρει τα απαιτούμενα χρήματα και επέλεξε να κατεβάσει ομάδα στην καινούρια κατηγορία Moto2. Και αυτή δυστυχώς είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGP: Περιορισμός των κινητήρων για τις wildcard συμμετοχές.

« Προηγούμενο άρθρο

LORENZO: «O ROSSI με φοβάται!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα