• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DAVIDE BRIVIO: "Είμαι πολύ βαρετός, εκτός πίστας"
Συνέντευξη του manager της Fiat Yamaha
Νέα 18/12/2009 - 13:40

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της Fiat Yamaha είναι και ο Davide Brivio. Ο Ιταλός δεν κάνει συχνά δηλώσεις, γι' αυτό μια συνέντευξη μαζί του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

-Πόσο χρονών είστε;

-46, και δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό.

 

-Πόσο θα θέλατε να είστε;

-Νομίζω 23 θα ήταν καλά.

 

-Πόσο καιρό δουλεύετε με τον Valentino Rossi;

-Από το 2004.

 

-Ποιά ήταν η ασχολία σας πριν πάτε στην ομάδα της Yamaha;

 -Ήμουν σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο. Έχω πτυχίο σα μηχανικός υπολογιστών, οπότε εργαζόμουν σαν προγραμματιστής, ασχολούμουν με software.

 

-Τί σας έφερε στον κόσμο της μοτοσυκλέτας;

-Ήταν το πάθος μου. Πάντα ασχολούμουν με αγώνες και νιώθω πολύ τυχερός που έγινε τελικά το επάγγελμά μου.

 

-Πότε πρωτοσυναντήσατε τον Valentino;

-Ήταν το 1995, σε αγώνες Superbike στην Ιταλία. Ο Valentino ήταν μόλις 16 χρονών τότε και αγωνιζόταν στα 125cc. Είχαμε συναντηθεί στα paddock.

Brivio - Rossi
Brivio - Rossi

 

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Valentino τότε και τώρα;

-Όταν τον πρωτοσυνάντησα ήταν ένα παιδί. Έκανε συνεχώς ερωτήσεις και ήταν περίεργος για όλα. Πάντως ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Τώρα είναι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν ξέρω τί άλλο να πω.

 

-Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα, και ποιές οι αδυναμίες του;

-Όλοι με ρωτούν για τις αδυναμίες του, αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω κάποια σοβαρή. Δεν είναι ότι δε θέλω να χαλάσω τη φήμη του, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Τα πλεονεκτήματά του είναι, αναμφίβολα η ευφυΐα του σαν αναβάτης και κυρίως η αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει. Ο Valentino συγκεντρώνεται 100% στη δουλειά του.

 

-Πώς είστε εκτός των paddock;

-Θα έλεγα πως είμαι αρκετά βαρετός, όταν δεν ασχολούμαι με motosport. Mου αρέσουν πολύ τα rally και τρέχω σε αγώνες όποτε έχω χρόνο. Κατά τα άλλα είμαι πολύ τεμπέλης. Μπορώ να χαζολογάω με τις ώρες, βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας εφημερίδα. Μάλιστα, αν το άρθρο είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να το παρατήσω στη μέση.

 

-Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 20 χρόνια από τώρα;

-Ελπίζω να ζω δίπλα σε κάποια παραλία και να μπορώ να ολοκληρώσω εκείνο το άρθρο που λέγαμε πριν.

 

-Πώς θα περιγράφατε τη φετινή σεζόν;

-Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, παλεύοντας σκληρά.

 

-Πώς περιμένετε να είναι το 2010;

-Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ σημαντική και πολύ δύσκολη χρονιά. Οι 4 πρώτοι είναι πάντα έτοιμοι για νίκη και σοβαροί διεκδικητές του Τίτλου. Η μάχη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και ακόμα πιο συναρπαστική. Ταυτόχρονα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την πορεία των rookies, που ήρθαν τόσο από τα 250cc όσο και από τα Superbikes.

 

-Ποιός ήταν ο καλύτερος και ποιός ο χειρότερος φετινός αγώνας;

-Ο καλύτερος πιστεύω ότι ήταν στη Βαρκελώνη, με πολλές έννοιες. Και λόγω ψυχολογίας αλλά και για το πως πραγματοποιήθηκε. Η κίνηση του Valentino ήταν πραγματικά ανεπανάληπτη. Ο χειρότερος ήταν στην Indianapolis. Προς στιγμής ανησυχήσαμε για το Πρωτάθλημα, αλλά ευτυχώς η εμφάνισή μας στο Misano ήταν εξαιρετική. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα και ο Valentino επανέρχονται αμέσως στην κορυφή, μετά από έναν κακό αγώνα.

 

-Το μήνυμά σας προς τους φίλους της Fiat Yamaha.

-Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε το φετινό Πρωτάθλημα, όσο και εμείς. Για το 2010 θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερο θέαμα και να επαναλάβουμε τις επιτυχίες μας.

Επόμενο άρθρο »

GRAZIANO ROSSI: Ίδιο DNA!

« Προηγούμενο άρθρο

BAUTISTA: «Είμαι πολύ τυχερός που θα συνεργαστώ με τον CAPIROSSI»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα