• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: Ζέστη και κρύο…
Οι δυο «εχθροί» μας στην Valencia!
Νέα 12/11/2019 - 11:32

Στην Ricardo Tormo παραδοσιακά κλείνει η μια σεζόν και ξεκινά η επόμενη και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε φέτος.

 

Εκεί, η Michelin έχει προετοιμαστεί για τον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς, ενώ έχει φέρει και τα ελαστικά του 2020 για να τα δοκιμάσουν οι οδηγοί την Τρίτη, μετά τον Αγώνα.

 

Για την πίστα της Valencia θα έχουμε μια ιδιαιτερότητα που συναντήσαμε μόνο σε άλλες δυο πίστες μέσα στη χρονιά, στο Sachsenring και στο Phillip Island.

 

Ποια είναι αυτή; Το γεγονός ότι οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν ασύμμετρα ελαστικά τόσο στον μπροστά, όσο και στον πίσω τροχό!

 

Στην πίστα των 9 αριστερών στροφών και των  5 δεξιών, οι επιλογές στα σλικ είναι οι κλασικές: μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα.

 

Σε περίπτωση βροχής, τότε θα μπουν στο «παιχνίδι» τα βρόχινα – σε μαλακή και μεσαία γόμα – με μόνο τα πίσω να είναι ασύμμετρα.

 

Για την MotoE, που και πάλι η Michelin είναι η μονομάρκα εκεί, η εταιρεία θα έχει συμμετρικά μεσαία (μπροστά) και μαλακά (πίσω) ελαστικά για τους οδηγούς.

 

«Η Valencia είναι πολύ ιδιαίτερη πίστα, τόσο λόγω του χρονικού σημείου που ερχόμαστε εδώ, όσο κι επειδή είναι η μοναδική μέσα σε στάδιο», λέει ο Piero Taramasso.

 

«Εδώ μπορούμε να έχουμε καλό καιρό, αλλά και πολύ κρύο το πρωί. Έτσι χρειαζόμαστε γόμες που να ανεβάζουν γρήγορα θερμοκρασία, αλλά και να δουλεύουν όταν η άσφαλτος ανεβάζει θερμοκρασία».

 

«Η αριστερή πλευρά των ελαστικών δεν έχει και πολύ χρόνο για να κρυώσει κι έτσι τα ελαστικά πρέπει να είναι τέλεια σχεδιασμένα για να ανταπεξέλθουν σ’ αυτό».

 

«Μπορεί να είναι ο τελευταίος Αγώνας της χρονιάς, αλλά είναι πολύ σημαντικός γιατί θα έχουμε το διήμερο τεστ, αλλά και τον πρώτο νικητή στην MotoE».

Επόμενο άρθρο »

Video: Νέα Yamaha R1!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2019: Τελευταία στάση το GP της Valencia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα