• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Canepa κέρδισε τις 8ώρες της Sepang!!!
Οδήγησε μόνο αυτός για την YART Yamaha
Νέα 14/12/2019 - 22:41

“Η YART Yamaha πήρε τη νίκη μπροστά από την Honda Asia Dream Racing with Showa και την BMW Motorrad World Endurance Team, στην Μαλαισία, στον πρώτο Αγώνα Αντοχής “8 Hours of Sepang”, που έπσασε τα νεύρα όλων λόγω του πολύ κακού καιρού”, λέει το σχετικό δελτίο τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τον 2ο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής 2019-2020 που έγινε στη γνωστή πίστα της Μαλαισίας.

Η μεγάλη είδηση όμως είναι ότι μετά την αναβολή για πολλές ώρες της έναρξης του Αγώνα, λόγω τρομερά δυνατής βροχής, η ομάδα YART Yamaha που ξεκίνησε με τον Niccolò Canepa, αφού αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα που την έριξαν πίσω, αποφάσισε να συνεχίσει με τον Ιταλό οδηγό ως τον μόνο οδηγό πάνω στη σέλα της Yamaha R1 με το #7! Η εμπειρία του έναντι των άλλων δύο οδηγών Broc Parkes και Karel Hanika, αλλά και η αντοχή του στις σχεδόν 6 ώρες που διήρκεσε τελικά ο Αγώνας, έφεραν τη απίστευτη νίκη. 

Η YART Yamaha τερμάτισε σχεδόν δύο λεπτά μπροστά από την Honda Asia Dream Racing with Showa, που έκανε σταθερό αγώνα με τον Μαλαισιανό Zaqhwan Zaidi, τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra και τον Ινδονήσιο Andi Farid Izdihar. 

Στην 3η θέση τερμάτισε η BMW Motorrad World Endurance Team με τους Ilya Mykhalchyk και Markus Reiterberger, αφού ο 3ος οδηγός της ομάδας ο Kenny Foray τραυματίστηκε στις δοκιμές. Η Βελγική ομάδα με αυτό το βάθρο ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας των ομάδων, πίσω από την Suzuki Endurance Racing Team, που είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα στο Bol d’Or και τερμάτισε 5η στην Σεπάνγκ.

Άλλο ένα γεγονός που αποτελεί είδηση είναι το ότι η νικήτρια ομάδα της κατηγορίας Superstock τερμάτισε 4η, μόλις 11'' από το βάθρο της γενικής κατάταξης. Η ομάδα Moto Ain με τους Roberto Rolfo, Robin Mulhauser και Hugo Clère έκανε φοβερό αγώνα. 

Τα φαβορί, η Yamaha Sepang Racing, με τους Franco Morbidelli, Michael van der Mark και Hafizh Syahrin, που είχαν κυριαρχήσει στις δοκιμές και τα πρώτα στάδια του αγώνα, είχαν μια άτυχη στιγμή, όταν ο Mike di Meglio της F.C.C. TSR Honda France και ο Michael van der Mark κτύπησαν μεταξύ τους και οι μοτοσυκλέτες τους βρέθηκαν στο έδαφος. Μετά ένα μεγάλο pit stop για επισκευές , Michael van der Mark γύρισε στην πίστα στην 40η θέση και η ομάδα με μια σειρά γρήγορων γύρων (ταχύτερος όλων με 2:17.817 ο Franco Morbidelli) τερμάτισε στην 7η θέση. Η F.C.C. TSR Honda France που συνέχισε να προηγείται μετά την πτώση των δύο οδηγών, είχε ακόμη μια πτώση με τον Mike di Meglio μία ώρα πριν το τέλος του αγώνα και έτσι τερμάτισε τελικά στην 13η θέση. 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο: 

 

Επόμενο άρθρο »

Στη γιορτή της Honda ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

3.000€ για ένα κράνος του Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα