• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EZPELETA: "Η Moto2 θα δώσει νέα πνοή στη μεσαία κατηγορία"
Ενθουσιασμός και αισιοδοξία για τις εξελίξεις
Νέα 28/01/2010 - 10:26

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Ισπανικού Grand Prix για το 2010, ο επικεφαλής της Dorna Sports CEO, Carmelo Ezpeleta αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα σχετικά με τα MotoGP. Ο Ezpeleta συζήτησε για τη λίστα συμμετοχών της Moto2, που αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου και υποδέχτηκε με θέρμη τους νέους κατασκευαστές πλαισίων που, κατά τη γνώμη του, θα δώσουν ώθηση σε όλες τις κατηγορίες.

 

"Η λίστα συμμετοχών της Moto2 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Φεβρουαρίου", είπε ο Ezpeleta. "Έχουμε επαφή με όλες τις ομάδες που πλήρωσαν το απαιτούμενο αντίτιμο για τη συμμετοχή τους και τα πράγματα εξελίσσονται ομάδα. Προς το παρόν έχουμε 39 συμμετοχές και από ότι φαίνεται, αυτό θα είναι και το τελικό νούμερο. Κάποιοι ενδέχεται να αποσυρθούν, υπάρχουν όμως εφεδρείες οπότε νομίζω ότι με την έναρξη του Πρωταθλήματος θα έχουμε 39 αναβάτες."

 

"Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το νούμερο είναι υπερβολικά μεγάλο, αλλά έτσι έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Είναι μια νέα κατηγορία και δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται, να συμμετέχει", συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Dorna.

 

"Πιστεύω ότι τα καινούρια δεδομένα θα δώσουν νέα πνοή στη μεσαία κατηγορία, που μας δίνει έντονες συγκινήσεις κάθε χρόνο. Η κατηγορία χρειαζόταν επειγόντως έναν αέρα ανανέωσης, ενώ πλέον αρκετοί που δε μπορούσαν να συμμετέχουν στα 250cc λόγω των μεγάλων εξόδων, μπορούν πλέον να αγωνιστούν στην Moto2. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, αφού κινητήρες, καύσιμα και ελαστικά είναι ίδια για όλους τους αγωνιζόμενους. Περιμένω ότι η κατηγορία θα αναδείξει πολλά μελλοντικά αστέρια των MotoGP", συμπλήρωσε ο Ισπανός.

 

Σχετικά με τον αν η Moto2 Θα ανοίξει την πόρτα σε κατασκευαστές πλαισίων, ώστε να ανέβουν στα MotoGP, ο Ezpeleta δήλωσε: "Είναι πιθανόν. Προς το παρόν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τη μορφή που έχουν τα MotoGP. Πιστεύουμε ότι από το 2012, που θα επανέλθουν τα 1000cc, περισσότεροι κατασκευαστές πλαισίων θα θελήσουν να συμμετέχουν. Αυτή τη στιγμή, υπάρουν 14 κατασκευαστές που ετοιμάζουν πλαίσια για την Moto2. Σίγουρα κάποια από αυτούς θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους, για να ανέβουν στα MotoGP."

 

Σχετικά με την επιστροφή των MotoGP στα 1000cc από το 2012, ο Ezpeleta δήλωσε: "Μετά από τις συναντήσεις σε Valencia και Γενεύη, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής αγώνων, ότι το 2012 ο κυβισμός να ανέβει στα 1000cc, με τέσσερις κυλίνδρους και μέγιστη διάμετρο εμβόλου 81mm. Θα υπάρξει και νέα συνάντηση στο Tokyo, μέσα στο Φεβρουάριο, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και οι τελικές παράμετροι των κανονισμών."

Επόμενο άρθρο »

AΠΟΣΤΟΛΗ WROOOM: Συνέντευξη Fernando Alonso

« Προηγούμενο άρθρο

TOSELAND: "Ο Lorenzo φαίνεται αλαζόνας και αντιπαθής, όταν αγωνίζεται"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα