• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Φοβήθηκε» τις Suzuki ο Morbidelli!
Νέα 21/10/2020 - 15:18

Ένα από τα μειονεκτήματα της Suzuki είναι ότι ο οδηγός της δεν είναι σε θέση να ζεστάνει γρήγορα τα ελαστικά του για έναν γρήγορο γύρο.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η GSX-RR να χάνει στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και στους πρώτους γύρους των Αγώνων.

 

Αυτή τη φορά όμως, στην Aragon 1, ο Alex Rins έκανε εκπληκτικό πρώτο γύρο και κατάφερε από την 10η θέση να ανέβει στην τέταρτη!!

 

Βλέποντας κάτι τέτοιο ο Franco Morbidelli, παραδέχτηκε στις δηλώσεις του μετά τον Αγώνα ότι φοβήθηκε αρκετά.

 

«Είδα ότι η Suzuki ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Όταν τους βλέπεις τόσο γρήγορους από την αρχή, τότε πρέπει να φοβάσαι».

 

«Φοβήθηκα, ναι… διότι τους περίμενα δυνατούς αλλά όχι τόσο νωρίς. Ο Rins με πέρασε νομίζω στον 3ο γύρο. Με εντυπωσίασε».

 

«Αυτό που βλέπεις όταν είσαι πίσω τους είναι ότι έχουν απίστευτη πρόσφυση και εξαιρετική έξοδο στη στροφή και είναι σε διαφορετικό επίπεδο από εσένα».

 

Ο Morbido από την πλευρά του συνάντησε δυσκολίες στα πρώτα στάδια του Αγώνα από το μεσαίο μπροστινό ελαστικό.

 

Όταν κατάφερε να βελτιώσει το ρυθμό του, είχε πια χάσει τη μάχη για το βάθρο.

 

«Ήδη από τον τρίτο γύρο κατάλαβα ότι αυτό το Σ/Κ δεν θα ήταν της Yamaha… όταν είδα να με περνά ο Rins τόσο νωρίς το κατάλαβα».

 

«Κατάλαβα ότι εκείνη τη στιγμή θα ήταν διαφορετικός Αγώνας από αυτόν που νομίζαμε ότι θα βλέπαμε μετά το Σάββατο ή την Παρασκευή».

 

«Έτσι συγκεντρώθηκα στο ρυθμό μου και προσπάθησα να πιάσω τον Vinales και να ξεχάσω τις Suzuki και την Honda. Όταν πέφτει τόσο πολύ η πρόσφυση μας στοιχίζει πολύ».

 

«Πέρασα τον Fabio και πλησίασα τον Vinales. Κέρδισα έδαφος εις βάρος του αλλά δεν ήταν αρκετό. Δυστυχώς ο πιο ζεστός καιρός άλλαξε τις ισορροπίες και το επίπεδο».

 

«Αυτά άλλαξαν υπέρ της Suzuki και της Honda. Εμείς δυσκολευτήκαμε περισσότερο. Πάντως όλες οι Yamaha καταφέραμε και κάναμε καλό Αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Repsol και Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους

« Προηγούμενο άρθρο

Παραλίγο από τα pits ο Cruchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα