• Search
  • Search
  • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας Μ.βρετανία - Silverstone
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nέα μοντέλα BMW R nineT
Σε 4 εκδόσεις
Τεστ-Μοντέλα 02/11/2020 - 00:21

Τα νέα μοντέλα BMW R nineT.

Με εμπλουτισμένα στοιχεία βασικού εξοπλισμού, εξελιγμένη σχεδίαση και μεγαλύτερη ελκτική ισχύ.

Τα νέα μοντέλα της οικογένειας BMW R nineT είναι: R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S.

Η BMW Motorrad βελτιώνει τη σειρά R NineT με βιώσιμες τεχνικές μετατροπές ενώ επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού.

 

 

Με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, εξελιγμένη σχεδίαση και μεγαλύτερη ελκτική ισχύ. Τα νέα μοντέλα της σειράς BMW R nineT  είναι : R nineT, R nineT Pure, R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S.

Όταν η BMW Motorrad παρουσίασε την R nineT το 2013, ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή, αρχετυπική roadster.

Από την πρώτη στιγμή, η μοτοσικλέτα συνδύαζε κλασική σχεδίαση με μοντέρνα τεχνολογία και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα custom στοιχείων εξοπλισμού.

Λίγο αργότερα, με βάση την R nineT προέκυψαν ελκυστικές μοτοσικλέτες, σύμφωνες πάντα με την ιστορική κληρονομιά της BMW Motorrad.

Πρώτη ήταν η R nineT Urban G/S, μία enduro με τα γονίδια της θρυλικής R 80 G/S του 1980.

Ακολούθησαν η R nineT Scrambler, ως φόρος τιμής στο συγκεκριμένο είδος μοτοσικλέτας, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν το αυθεντικό, λιτό και αντισυμβατικό στιλ.

Τέλος, είναι και η R nineT Pure, μία απέριττη, λιτή roadster.

Για το 2021 η BMW Motorrad εξέλιξε διακριτικά την οικογένεια R nineT εισάγοντας κάποιες τεχνικές αναβαθμίσεις, ενώ εμπλούτισε σημαντικά το βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό τους.

 

Κινητήρας boxer προδιαγραφών EU-5 με νέες κυλινδροκεφαλές, μεγαλύτερη ροπή και βελτιωμένη σχεδίαση.

Ο boxer δέχτηκε μία σειρά από τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις πριν φορεθεί στα νέα μοντέλα R nineT, ώστε να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU-5.

BMW R nineT
BMW R nineT

Η μέγιστη ισχύς είναι τώρα στα 80 kW (109 hp) στις 7250 σ.α.λ. από 81 kW (110 hp) στις 7750 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή είναι 116 Nm/6.000 σ.α.λ. όπως και πριν.

Οι νέες κυλινδροκεφαλές διαθέτουν εξωτερικές και εσωτερικές ψήκτρες με πιο αρμονική σχεδίαση ενώ επανασχεδιασμένα εξαρτήματα όπως τα σώματα του γκαζιού και τα καπάκια των κυλινδροκεφαλών, δίνουν πρόσθετη γοητεία στη μοτοσικλέτα.

Εσωτερικά, οι κυλινδροκεφαλές έχουν επίσης επανασχεδιαστεί για καλύτερο στροβιλισμό του μίγματος, κάτι που μεταφράζεται σε πιο καθαρή καύση και αυξημένη ροπή.

Χάρη στην ακόμη πιο γεμάτη καμπύλη ροπής, ειδικά στο φάσμα από 4.000 έως 6.000 σ.α.λ., η ελκτική ισχύς είναι τώρα αισθητά καλύτερη από του προηγούμενου μοντέλου.

 

ABS Pro με DBC (Dynamic Brake Control) και νέο μονό αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση WAD στο βασικό πλέον εξοπλισμό, όπως και τα προγράμματα οδήγησης “Rain" και “Road”.

BMW R nineT
BMW R nineT

Οι νέες R nineT διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους το ABS Pro σε συνδυασμό με σύστημα DBC (Dynamic Brake Control) για μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, τόσο μέσα στη στροφή, όσο και σε δύσκολες συνθήκες.

Στάνταρ είναι επίσης το νέο πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση (WAD), το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, ενώ διαθέτει ελατήριο με ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση από ένα περιστροφικό μοχλό.

Τα προγράμματα “Rain” και “Road” περιλαμβάνονται επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

 

Κλασικά στρογγυλά όργανα με νέο καντράν, LED φωτιστικά σώματα και στάνταρ θύρα φόρτισης USB.

Όλα τα μοντέλα R nineT διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους στρογγυλά όργανα με επανασχεδιασμένα γραφικά, με το λογότυπο BMW στο κάτω μέρος και λυχνίες φλας που δε φαίνονται όταν είναι σβηστές.

BMW R nineT
BMW R nineT

Επίσης, οι νέες R nineT διαθέτουν προβολέα και λευκά φλας τεχνολογίας LED. Στον αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό των νέων μοντέλων R nineT συμπεριλαμβάνεται και θύρα φόρτισης USB.

 

Πληθώρα προαιρετικών στοιχείων εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας και μοναδικής σχεδίασης, αλλά και νέοι χρωματισμοί.

Η BMW Motorrad αναβάθμισε σημαντικά τις νέες R nineT– τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Στα προγράμματα οδήγησης Pro, προαιρετικά περιλαμβάνεται πλέον το προφίλ “Dyna” στις R nineT και R nineT Pure και το “Dirt” στις R nineT Scrambler και R nineT Urban G/S.

Στα έξτρα περιλαμβάνονται και τα συστήματα DTC (Dynamic Traction Control) και MSR για τη διαχείριση της ροπής στο κλείσιμο του γκαζιού.

Στα προαιρετικά στοιχεία έχει προστεθεί επίσης το πακέτο Comfort, το οποίο περιλαμβάνει Προγράμματα Οδήγησης Pro, cruise control και θερμαινόμενα σκριπ.

BMW R nineT Pure
BMW R nineT Pure

Ο περιστρεφόμενος προβολέας και το πίσω τελικό της εξάτμισης αποτελούν νέα στοιχεία στον κατάλογο των έξτρα και είναι διαθέσιμα μεμονωμένα.

Επίσης, η κλασική συλλογή “Option 719” περιλαμβάνει μοναδικά custom εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, τα οποία προσαρμόζουν την R nineT στα προσωπικά γούστα του αναβάτη.

Η μοναδική αυτή γκάμα αξεσουάρ περιλαμβάνει πλέον ποικιλία ζαντών, πακέτα με αλουμινένια εξαρτήματα φτιαγμένα στον τόρνο, καθώς και μία μετατροπή με πιο κοντή ουρά – η οποία περιλαμβάνεται στην γκάμα Αυθεντικών Αξεσουάρ BMW Motorrad – συνδυασμένη με βάση πινακίδας κυκλοφορίας στο ύψος του πίσω τροχού.

Επιπλέον, υπάρχει και μετατροπή της ουράς σε στιλ Tracker.

Στις αναβαθμίσεις της ανανεωμένης οικογένειας μοντέλων R nineT έχουν προβλεφθεί και νέοι χρωματισμοί, στάνταρ και προαιρετικοί.

BMW R nineT Pure
BMW R nineT Pure

Ιδιαίτερη σημασία έχει εδώ η “Edition 40 Years GS”, η ειδική έκδοση για τα 40 χρόνια της GS, η οποία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένες μονάδες.

Η έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στη γνώριμη διχρωμία μαύρου/κίτρινου που θυμίζει έντονα τη θρυλική R 100 GS, και σχεδιάστηκε ειδικά για τον εορτασμό των 40 χρόνων της οικογένειας GS της BMW Motorrad.

 

Κύρια χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων BMW R nineT:

 

 •   - Εμβληματικός κινητήρας boxer με ψύξη αέρα/λαδιού, νέες κυλινδροκεφαλές για βελτιωμένη ροπή στο μεσαίο φάσμα στροφών και εναρμόνιση με τις προδιαγραφές EU-5. 
 •   - Ισχύς 80 kW (109 hp) / 7.250 σ.α.λ. από 81 kW (110 hp) / 7.750 σ.α.λ.
 •   - Μέγιστη ροπή 116 Nm / 6.000 σ.α.λ.
 •   - Επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές με νέα καπάκια και εξαρτήματα σώματος γκαζιού.
 •   - ABSBMW R nineT Pure
  BMW R nineT Pure
  Pro με DBC (Dynamic Brake Control) για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα υπό κλίση. 
 •   - Νέο στάνταρ πίσω αμορτισέρ με προοδευτική απόσβεση WAD για ακόμη πιο ισορροπημένη συμπεριφορά και μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο.
 •   - Περιστροφικός μοχλός ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου στο βασικό εξοπλισμό. 
 •   - Προγράμματα οδήγησης “Rain” και “Road” στο βασικό εξοπλισμό.
 •   - Κλασικά στρογγυλά όργανα με νέα γραφικά.
 •   - Λευκά φλας LED στο βασικό εξοπλισμό.
 •   - Στάνταρ LED προβολείς με φώτα ημέρας DRL και φώτα στάθμευσης.
 •   - Στάνταρ θύρα φόρτισης USB.
 •   - Εξελιγμένη εξωτερική σχεδίαση με πλουσιότερη γκάμα μοναδικών χρωμάτων.
 •   - Νέες εργοστασιακές επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού και προαιρετικά αξεσουάρ.
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Scrambler
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Urban G/S

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati παρουσίασε τη νέα Multistrada V4

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia RSV4 1100 Factory 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα