• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi ευχαριστημένος με το βάθρο στις 12 Ώρες
Ο Marini ταχύτερος και στον Αγώνα Αντοχής
4auto 10/01/2021 - 14:02

Ο Valentino Rossi με τον αδελφό του Luca Marini και τον “κολλητό” του Uccio Salucci, μοιράστηκαν το τιμόνι της Ferrari 488 GT3 της ομάδας Monster VR46 Kessel, στον Αγώνα Αντοχής “12 Ώρες του Κόλπου”, που γίνεται κάθε χρόνο στα Αραβικά Εμιράτα. Φέτος ο Αγώνας έγινε σε δύο μέρη των 6 Ωρών, ένα το πρωί και ένα μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου. 

Στο πρώτο μέρος η ομάδα που ξεκίνησε από την 8η θέση που πήρε στις Κατατακτήριες, αντιμετώπισε προβλήματα με την απόδοση του κινητήρα στην ζέστη και μετά από ένα λάθος του Uccio που πάτησε μια άσπρη γραμμή στην έξοδο των πιτς, τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα πιτς, που φόρτωσε το συνολικό χρόνο της ομάδας κατά 30'' περίπου και με έναν γύρο παραπάνω στην κατάταξη του πρώτου 6ωρου που βρήκε τους τρεις Ιταλούς στην 4η θέση της κατηγορίας τους και την 5η γενικής. 

Στο 2ο μέρος η χαμηλότερη θερμοκρασία βοήθησε την Ferrari 488 να λειτουργήσει καλύτερα και μάλιστα όταν άναψαν τα φώτα της πίστας για το τελευταίο μέρος του Αγώνα η ομάδα πετούσε, με τον Marini μάλιστα να σημειώνει ταχύτερο γύρο και από τη νικήτρια ομάδα της κατηγορίας. 

Τελικά το βάθρο στην 3η θέση της GT3 Pro-Am ήταν μια επιβράβευση που άρεσε στους τρεις οδηγούς.

O Valentino Rossi είπε: “ήταν μια ωραία ημέρα και το διασκεδάσαμε που ανεβήκαμε στο βάθρο. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί όλα τα αυτοκίνητα ήταν πολύ γρήγορα και εμείς είμασταν πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο μέρος τη νύκτα. Ήταν ωραίο να αγωνίζομαι μαζί με τον Uccio και τον Luca, που ήταν πολύ γρήγοροι και να δουλέψουμε με όλους τους ανθρώπους της ομάδας”.

Ο Luca Marini από τη μεριά του είπε: “ήταν μια φανταστική εμπειρία και το διασκέδασα πάρα πολύ. Στις πρώτες 6 ώρες πληρώσαμε το drive through. Στο τελευταίο μέρος του Αγώνα με χαμηλώτερες θερμοκρασίες το αυτοκίνητο δούλεψε πολύ καλά και το ευχαριστήθηκα που οδήγησα τελευταίος μέχρι την καρό σημαία. Είναι μια 3η θέση που αξίζει πολύ και δεν βλέπω την ώρα να ξανατρέξουμε αν είναι δυνατόν.”

Ο Uccio Salucci είπε: “ήταν μια σπέσιαλ ημέρα που ανεβήκαμε στο βάθρο και θα πάμε το κύπελλο σπίτι. Ήταν δύσκολος αγώνας και τις πρώτες 6 ώρες υποφέραμε από τη θερμοκρασία, αλλά και εγώ έκανα ένα λάθος που το πληρώσαμε με ένα drice through. Στο 2ο μέρος ήμασταν πολύ δυνατοί και πήραμε το βάθρο. Για μένα είναι μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση να μοιράζομαι το γκαράζ με τον Vale, τον Luca και όλα τα παιδιά της ομάδας, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία”.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Είναι το van σας ασφαλές;

« Προηγούμενο άρθρο

Η Volvo καταγράφει το καλύτερο 2o εξάμηνο στην ιστορία της

Χορηγοί