• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tom Houseworth: Ο Ben Spies μπορεί και τίτλο στο μέλλον
O crew chief της Yamaha Tech3 μιλάει για τον αναβάτη
Νέα 03/03/2010 - 09:22

Ο Tom Houseworth δουλεύει με τον Ben Spies από το 2003 και είναι από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην περσινή καλή πορεία του Ben στα SBK. O Houseworth ξεκίνησε από το πρωτάθλημα AMA στο τέλος της δεκαετίας του '80. Η βασική του δουλειά είναι να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Spies και τους μηχανικούς της Yamaha Tech3, αλλά και να διαχειρίζεται τα δεδομένα τηλεμετρίας της μοτοσυκλέτας:

 

“Ο Ben είναι πραγματικά πολύ καλός. Είναι από τους λίγους αναβάτες που έχω συνεργαστεί που θα πει "φταίω εγώ, δεν φταίει η μοτοσυκλέτα. Θα προσπαθήσω να πάω λίγο γρηγορότερα και μετά βλέπουμε αν θα αλλάξουμε κάτι". Αυτό είναι κάτι που ανεβάζει τους υπόλοιπους στην ομάδα, γιατί μπορεί να έχεις έναν αναβάτη που να βγει για τρεις γύρους και να σου πει ότι το μηχανάκι είναι για πέταμα. Όμως ο Ben δεν θα το κάνει ποτέ αυτό. Πρώτα θα σιγουρευτεί ότι εκείνος πάει όσο πιο καλά μπορεί και μετά θα ζητήσει αλλαγές στη μοτοσυκλέτα – και φυσικά αυτό λειτουργεί υπέρ ημών.

 

Ο Ben, για το 2010, είχε πει ότι θέλει να μπει στη δεκάδα ή ακόμα και την πεντάδα. Αν μπει δεκάδα θα είναι καλά – εμείς βέβαια βαθιά μέσα μας θέλουμε να κερδίσει. Γίνεται; Δεν ξέρω να σας πω. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα τα πάει στους πρώτους αγώνες. Προς το παρόν απλώς μαθαίνει την μοτοσυκλέτα και δεν έχει πιεστεί καθόλου. Σχεδόν δεν έχουμε αλλάξει τίποτα στην μοτοσυκλέτα – επαφίεται στον Ben να ανακαλύψει τα όριά της και μετά θα δούμε τί και πως πρέπει να αλλάξουμε.

Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο να μην μπορεί να διεκδικήσει και τίτλο κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι τόσο καλός όσο και οποιοσδήποτε άλλος εκεί έξω και αν έχει καλή μοτοσυκλέτα και καλή ομάδα – πράγμα για το οποίο προσπαθούμε - τότε θα δούμε τί πραγματικά μπορεί να κάνει” κατέληξε ο Houseworth.

 

Η εξαιρετική πορεία του Spies πέρσι στα SBK – κέρδισε τον τίτλο με την παρθενική του εμφάνιση – έχει κάνει τους φίλους του MotoGP να περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον να δουν την πορεία του Αμερικανού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Spies μπορεί να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στην ΜR (“Μετά Rossi”) εποχή των MotoGP. Ή μήπως και νωρίτερα;

Επόμενο άρθρο »

Στις 13/3 η επίσημη παρουσίαση της Repsol Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Max Biaggi: "Ήμουν στο όριο!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα