• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΚΤΜ: Δεν θα έχουμε «σούπερ κινητήρα!»
Νέα 17/02/2021 - 15:50

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, όλα τα εργοστάσια στο MotoGP συμφώνησαν να υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών για φέτος. Επομένως, σε μεγάλο βαθμό και με λίγες εξαιρέσεις (πλαίσιο, ηλεκτρονικά, αεροδυναμικά κτλ) οι φετινές μοτοσυκλέτες θα είναι ίδιες με τις περσινές. Αυτό ισχύει για την Suzuki, την Honda, την Yamaha και την Ducati.

 

Η KTM ξεκίνησε ως εργοστάσιο που είχε παραχωρήσεις, όπως και η Aprilia, ωστόσο με τα θετικά αποτελέσματα και τις νίκες της πέρυσι, έχασε τα επιπλέον δικαιώματα. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε και η ΚΤΜ να μην εξελίξει τον κινητήρα της για φέτος, ωστόσο οι υπόλοιπο συμφώνησαν να της επιτρέψουν να δουλέψει πάνω στο μοτέρ του ’21. Στη συνέχεια όμως βγήκαν προς τα έξω φόβοι ότι ενδεχομένως η KTM θα χρησιμοποιούσε το δικαίωμά της αυτό για να εξελίξει έναν «σούπερ κινητήρα».

 

Μιλώντας μετά την παρουσίαση της ομάδας την περασμένη εβδομάδα, ο Pit Beirer ξεκαθαρίζει τα πράγματα λέγοντας: «Πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα, χωρίς κάποια ρηξικέλευθη αλλαγή στο μοτέρ. Κάναμε μερικές αλλαγές, αλλά δεν έχουμε ένα εντελώς νέο κινητήρα. Δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση, παρά το ότι με το γράμμα του νόμου θα είχαμε το δικαίωμα».

 

«Όλοι μαζί συμφωνήσαμε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή να προστατεύσουμε το MotoGP και τις εταιρείες μας και να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για το μέλλον. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μερική εξέλιξη διότι οι κινητήρες μας δεν ήταν σχεδιασμένοι για να βγάλουν τα χιλιόμετρα μιας ομάδας χωρίς παραχωρήσεις. Άρα έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι μεγάλες».

Επόμενο άρθρο »

Francesca Novello: Κανείς δεν είναι σαν τον Valentino!

« Προηγούμενο άρθρο

(Video) Doohan, Nadal, Pau Gasol κλπ εύχονται χρόνια πολλά στον Marc Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα