• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέες Aprilia SX125 & RX125
Δύο Entry-level μοντέλα της Aprilia
Τεστ-Μοντέλα 05/03/2021 - 18:28

 

 

 

 

 

 

ΝΕΕΣ APRILIA SX ΚΑΙ RX 125

 

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΖΩΗΡΑ FUN BIKES ΑΠΟ ΤΟ NOALE, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ

ΝΕΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ EURO 5

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ, ΟΙ APRILIA SX ΚΑΙ RX 125 ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

 

 

Οι Aprilia SX και RX 125 είναι οι νεότεροι συνεχιστές της μοναδικής ιστορίας της Aprilia στους off-road αγώνες και της μεγάλης φήμης που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, χάρη στις ελαφριές μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης που έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο, οι οποίες είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές στην καθημερινή οδήγηση, αλλά και σε κάθε απαιτητικό, εκτός δρόμου περιβάλλον.

Τα δύο μοντέλα εισόδου στον κόσμο της Aprilia έχουν αναβαθμιστεί σε εμφάνιση και κινητήρα, καθώς και σε επί μέρους χαρακτηριστικά τους, με στόχο την παροχή μεγαλύτερης απόλαυσης στην οδήγηση.

Σύμφωνα με την παράδοση της Aprilia, οι SX και RX 125 μοιράζονται την ίδια τεχνική βάση, αλλά χαρακτηρίζονται από τον διαφορετικό προσανατολισμό τους, που απευθύνεται σε αναβάτες με διαφορετικές προτιμήσεις και απαιτήσεις.

H SX 125 είναι η supermotard της Aprilia και προσφέρει ασύγκριτη διασκέδαση στον δρόμο και την πίστα.

Η RX 125 έχει χωμάτινο προσανατολισμό και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Και τα δύο μοντέλα απευθύνονται σε νεαρούς, απαιτητικούς αναβάτες, προτάσσοντας όχι μόνο την απόδοσή τους, αλλά και το στυλ και την ασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση.

Οι τροχοί 17 ιντσών συνδυάζονται με σπορ ελαστικά και κάνουν την Aprilia SX μια από τις πιο αποδοτικές μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. σε ασφάλτινες διαδρομές,

Γρήγορη και ελαφριά, η μοτοσυκλέτα προσφέρει επιδόσεις που ανεβάζουν ψηλά τον πήχη, εν μέρει χάρη στον αναβαθμισμένο κινητήρα που έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Την τελική πινελιά βάζουν οι εντυπωσιακές γραμμές που αντλούν έμπνευση από τις μοτοσυκλέτες Aprilia που έχουν καθορίσει τις τάσεις, σε ότι αφορά την off-road σχεδίαση.

Η Aprilia RX απευθύνεται σε λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης.

Οι τροχοί έχουν τις τυπικές off-road διαστάσεις (21” εμπρός και 18” πίσω), συνδυάζονται με τρακτερωτά ελαστικά και παρέχουν στην RX, σταθερότητα και απόλυτο έλεγχο σε κάθε τύπο οδοστρώματος.

 

Σχεδίαση

Η Aprilia ήταν το πρώτο εργοστάσιο που παρουσίασε μια μοναδική και πολύ καινοτόμα σχεδίαση σε τυπικές μοτοσυκλέτες, όπως είναι οι motard και enduro.

Οι SX και RX θα αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους, χάρη στο στυλ τους, το οποίο εκτός από την εμφάνιση, συμβάλει και στην ενίσχυση της λειτουργικότητας.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στο φινίρισμα. Το πλαίσιο, ο κινητήρας, το ψαλίδι, οι τροχοί και το δύο διατομών τιμόνι αλουμινίου είναι βαμμένα σε πολύ ελκυστικό γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ το προφίλ του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι νέας σχεδίασης.

Ο χρωματισμός Rally Tribute είναι επίσης νέος και χαρακτηρίζεται από τυπικά χρώματα της off-road κληρονομίας της Aprilia.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος αποθήκευσης, στον οποίο μπορεί να προσαρμοστεί θύρα USB (περιλαμβάνεται στα προαιρετικά αξεσουάρ).

Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της, για κατασκευή προηγμένων μοτοσυκλετών που είναι ευέλικτες και πρακτικές στην καθημερινή μετακίνηση, η Aprilia έχει εφοδιάσει τις SX και RX με εκλεπτυσμένα, μικρών διαστάσεων, μοντέρνα και ευανάγνωστα ψηφιακά όργανα, τα οποία προσφέρουν μια σειρά από νέες λειτουργίες, όπως είναι το ημερολόγιο ταξιδιού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα θέασης της τελικής ταχύτητας και δύο μερικών χιλιομετρητών που εμφανίζουν τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί κατά τη διάρκεια διαφορετικών καταγραφών.

 

Κινητήρας

Και στα δύο μοντέλα, κάνει το ντεμπούτο του ένας νέος κινητήρας που κυριαρχεί στην κατηγορία, σε ό,τι αφορά την απόδοση.

Είναι ένας υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας με 4 βαλβίδες, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί στον τομέα της θερμοδυναμικής, με νέα κεφαλή για τον αναθεωρημένο θάλαμο καύσης, νέα εισαγωγή και εξαγωγή, καθώς και νέο μπουζί ιριδίου.

Οι εκκεντροφόροι παρέχουν πιο επιθετικό έλεγχο των βαλβίδων και είναι επίσης νέας σχεδίασης, όπως είναι και τα καπελώτα και τα ελατήρια των βαλβίδων.

Ολόκληρη η εισαγωγή έχει αναθεωρηθεί και συνοδεύεται πλέον, από ένα νέο φίλτρο αέρα.

Το σώμα πεταλούδας έχει τοποθετηθεί σε πιο ψηλή θέση για να είναι πιο άμεση η ροή του αέρα, από την εισαγωγή στην κεφαλή.

Εντελώς νέα είναι και η εξάτμιση, η οποία είναι εφοδιασμένη με έναν επίσης νέο και πιο αποδοτικό καταλυτικό μετατροπέα, καθώς και με νέο ατσάλινο τελικό που φέρει το λογότυπο Aprilia.

Η καμπύλη της ροπής είναι πλέον πιο δυναμική και η μέγιστη ισχύς αποδίδεται σε πιο χαμηλές στροφές, γεγονός που, μεταξύ άλλων, επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση, εν μέρει χάρη στη βελτιωμένη ηλεκτρονική διαχείριση που προσφέρει η νέα μονάδα Marelli MIUG4 ECU.

Στον δρόμο, αυτό μεταφράζεται σε πιο δυνατή απόδοση με το άνοιγμα του γκαζιού, μεγαλύτερη απόλαυση στη σπορ οδήγηση και ευκολότερο χειρισμό στην πόλη, αλλά και το χώμα.

 

Αρχιτεκτονική πλαισίου

Οι Aprilia SX και RX παρέχουν ασύγκριτα επίπεδα ασφάλειας.

Είναι εφοδιασμένες με προηγμένο σύστημα ανάρτησης των τροχών και κορυφαίο σύστημα πέδησης για την κατηγορία με ABS, το οποίο εξασφαλίζει εκπληκτική και απόλυτα ελεγχόμενη ισχύ στο φρενάρισμα, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη απόδοση.

Η Aprilia είναι το πρώτο εργοστάσιο που παρουσίασε στην κατηγορία το σύστημα ABS της Bosch με anti roll-over λειτουργία, το οποίο ενεργεί στον εμπρός τροχό.

Αυτό το σύστημα εγγυάται ακρίβεια και απόλυτο έλεγχο στο φρενάρισμα, καθώς και ελεγχόμενη ανύψωση του πίσω τροχού κατά τη διάρκεια δυνατού φρεναρίσματος.

Ο εμπρός δίσκος 300 χιλ. της SX συνδυάζεται με πλευστή δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ σημαντική υποβοήθηση στην πέδηση, παρέχουν ο δίσκος 220 χιλ. και η πλευστή δαγκάνα που έχουν προσαρμοστεί στον πίσω τροχό.

Αντίστοιχα, η RX είναι εφοδιασμένη με δύο εκπληκτικά δισκόφρενα wave, 260 χιλ. εμπρός και 220 χιλ. πίσω, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο των αγώνων.

Το στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο δύο δοκών συνδυάζεται με μεγάλων διαστάσεων ανάρτηση: το πανίσχυρο, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλ. επιτρέπει διαδρομή 240 χιλ. στον μπροστινό τροχό.

Στον πίσω τροχό, το μακρύ ψαλίδι βελτιστοποιεί την πρόσφυση, ενώ η διαδρομή των 210 χιλ. εξασφαλίζεται από ένα μονό αμορτισέρ με προοδευτικό μοχλισμό σύνδεσης.

Οι εξειδικευμένες μοτοσυκλέτες όπως είναι οι SX και RX χρειάζονται υψηλών προδιαγραφών εξαρτήματα, ειδικά για τους τροχούς που είναι το απολύτως πιο απαραίτητο στοιχείο για να επιτευχθεί ο τέλειος συνδυασμός στιβαρότητας και χαμηλού βάρους.

Η Aprilia RX διαθέτει κορυφαίας ποιότητας ακτινωτούς τροχούς με ανοδειωμένα μαύρα κέντρα.

Η Aprilia SX διαθέτει επίσης ακτινωτούς τροχούς. Στην περίπτωσή της είναι 17 ιντσών, πιο φαρδιά και συνδυάζονται με μεγάλων διαστάσεων σπορ ελαστικά - 100/80-17" και 130/70-17" – για μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Η Aprilia RX 125 είναι διαθέσιμη στον χρωματισμό Silver Speedway και στη νέα έκδοση γραφικών Rally Tribute. Η Aprilia RX 125 διατίθεται στο επιθετικό χρώμα Red Raceway.

 

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η νέες RX 125 και SX 125 αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Aprilia.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι 3.790€ για την RX 125 και 3.890€ για την SX 125, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

Για τις νέες RSV4, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  •   -  2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*

  •   -  4 χρόνια οδική βοήθεια

*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

 

Aprilia SX 125 και RX 125 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας

Μονοκύλινδρος, 4-χρονος, 4-βάλβιδος, 2 ΕΕΚ, υγρόψυκτος

Διάμετρος και διαδρομή

58 x 47 χιλ.

Κυβισμός

124,2 κ.εκ.

Σχέση συμπίεσης

12,0~12,6 : 1

Μέγιστη ισχύς

11 kW στις 10.000 σ.α.λ.

Μέγιστη ροπή

11,2 Nm στις 8.000 σ.α.λ.

Ανάφλεξη

ECU Electronics Magneti Marelli MIUG4 ø 32 χιλ.

Εκκίνηση

Ηλεκτρική μίζα

Λίπανση

Υγρό κάρτερ

Μετάδοση

6 ταχύτητες, αναλογία σχέσεων:

1η 11/33

2α 15/30

3η 18/27

4η 20/24

5η 25/27

6η 23/22

Συμπλέκτης

Υγρός πολύδισκος

Αρχική μετάδοση

Με γρανάζια, σχέση μετάδοσης: 29/69

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα, σχέση μετάδοσης:

SX: 13/62

RX: 13/69

Πλαίσιο

Ατσάλινο δύο δοκών

Ανάρτηση (εμπρός)

Ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια 41 χιλ., διαδρομή 240 χιλ.

Ανάρτηση (πίσω)

Ατσάλινο ψαλίδι, μονό αμορτισέρ με προοδευτικό μηχανισμό σύνδεσης, διαδρομή τροχού 210 χιλ.

Φρένα

SX:

Εμπρός: Ø 300 χιλ. ατσάλινος δίσκος με πλευστή δαγκάνα

Πίσω: Ø 220 χιλ. ατσάλινος δίσκος με πλευστή δαγκάνα

RX

Εμπρός: Ø 260 χιλ. δίσκος με πλευστή δαγκάνα

Πίσω: Ø 220 χιλ. δίσκος με πλευστή δαγκάνα

Μεταλλικά σωληνάκια υψηλής πίεσης.

Τροχοί

SX: Εμπρός: 2,5 X 17" / Πίσω: 3,5 X 17”

RX: Εμπρός: 1,85 X 21" / Πίσω: 2,15 X 18”

Ελαστικά

SX: Εμπρός: 100/80 – 17” / Πίσω 130/70 -17”

RX: Εμπρός: 90/90 – 21” / Πίσω 120/80 -18”

Διαστάσεις

Μήκος: 2075 χιλ. (RX: 2145 χιλ.)

Πλάτος: 820 χιλ.

Μεταξόνιο: 1425 χιλ. (1430 χιλ.)

Ύψος: 1140 χιλ. (RX: 1180 χιλ.)

Ύψος σέλας: 880 χιλ. (RX: 905 χιλ.)

Βάρος

134 κιλά (συνολικό βάρος με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου)

Κατανάλωση (κύκλος WMTC)

2,6 λτ./100 χλμ.

Ρύποι CO2 (κύκλος WMTC)

60 γρ./ χλμ.

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

7 λίτρα

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Battlax Hypersport S21 στο Abu Dhabi!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο SYM VF125 EURO 5

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα