• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda NS500 & NSR250 Freddy Spencer: Million Dollar Babies...
Στο σφυρί δύο Πρωταθλήτριες μοτοσυκλέτες του "Fast Freddie"
Νέα 12/03/2010 - 00:10

Δύσκολοι καιροί για ...πρίγκιπες και δη για παλιούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Στην περίπτωσή μας θα ασχοληθούμε με τον θρυλικό Freddy Spencer, ο οποίος φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς στα τέλη του 2008 χρεοκόπησε η σχολή αγωνιστικής οδήγησης που είχε, ενώ έχασε και τη δουλειά του σχολιαστή αγώνων που είχε στο SpeedTV.

Ο "Fast Freddy", που το 1985 έγραψε ιστορία κατακτώντας τους τίτλους σε 500cc και 250cc, αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί δύο από τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο λόγος για την NS500 με την οποία κατέκτησε τον πρώτου Παγκόσμιο τίτλο το 1983 καθώς επίσης και την NSR250 με την οποία στέφθηκε Πρωταθλητής το 1985.

Mε τη συγκεκριμένη NS500 ο Αμερικανός αναβάτης πήρεHonda NS500

Honda NS500
μέρος σε τρεις αγώνες νικώντας του δύο από αυτούς GP των Εθνών στη Monza και του Anderstorp), ενώ τερμάτισε 2ος στην Imola. Με την NSR250 που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ο Spencer σημείωσε τις τέσσερις από τις επτά συνολικά νίκες που πήρε το '85 στην πορεία του προς την κατάκτηση της κορυφής της μεσαίας κατηγορίας.

Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες πωλούνται «πακέτο» μέσω της ιαπωνικής εταιρείας μοτοσυκλετών RMD Motors που εδρεύει στο Ibaraki. Όταν λέμε «πακέτο» εννοούμε ότι δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει τη μία ή την άλλη, αλλά θα πρέπει να τις πάρει και τις δύο μαζί. Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης.

Όσοι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά τηνHonda NS500
Honda NS500
τιμή που θα πρέπει να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος για να αποκτήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια κομμάτια της ιστορίας των GP.

Και λέμε εξαιρετικά σπάνια γιατί μόλις δύο μοτοσυκλέτες από το κάθε ένα μοντέλο υπάρχουν στον κόσμο, οι δυο που βλέπετε στις φωτογραφίες και βρίσκονται πλέον προς πώληση και οι άλλες δύο που είναι εκθέματα στο μουσείο της Honda. Μιλάμε δηλαδή για ανεκτίμητα περιουσιακά στοιχεία που απευθύνονται σε εύπορους συλλέκτες μιας και το κόστος απόκτησής τους είναι τεράστιο.

Επειδή εδώ στο motograndprix.gr είμαστε ανήσυχοι, ψάξαμε το θέμα, ρωτήσαμε και μάθαμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες με τις οποίες έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Freddy Spencer -ένας από τους θρύλους των MotoGP- κοστίζουν ένα εκατομμύριοHonda NSR250
Honda NSR250
δολάρια ΗΠΑ ή αν θέλετε 732.225 ευρώ προ φόρων και χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα μεταφορικά. Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια έκπτωση, αλλά μας απάντησαν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η παραπάνω τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη...

Honda NS500 - NSR250
Honda NS500 - NSR250

Επόμενο άρθρο »

Σας παρουσιάζουμε το εργαλείο που θα οδηγήσει ο Kevin Schwantz στις Σέρρες

« Προηγούμενο άρθρο

Ben Spies: Σεμνά και ταπεινά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα