• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ben Spies: Σεμνά και ταπεινά
“Πρωτάκι” στα MotoGP
Νέα 10/03/2010 - 16:49

Ο Ben Spies μετακόμισε φέτος στα MotoGP, στην ομάδα Yamaha Tech3, έχοντας στις αποσκευές του τον Παγκόσμιο Τίτλο στα WSBK και θα λέγαμε πως είναι μια πολυαναμενόμενη είσοδος στο grid. Η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει πως ο Ben είναι ένας προσγειωμένος αγωνιζόμενος που προτιμά να προχωράει με σταθερά βήματα. Γι' αυτό δεν πολυενθουσιάζεται με το 2'01''0 στις επίσημες δοκιμές της Sepang:

“Προτιμώ να προχωράω αργά και σταθερά. Όσο για την ομάδα μας, νομίζω πως δύο τύποι από το Τέξας στο ίδιο box είναι κάτι που θα έχει μεγάλο γέλιο. Στις πρώτες δοκιμές τα πήγα καλά και στις δεύτερες ένιωσα ότι προσαρμόζομαι στην μοτοσυκλέτα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που συμμετέχω στα MotoGP – είναι άλλωστε μεγάλη και η πρόκληση. Διαπίστωσα πάντως ότι το πέρασμα από την R1 στην YZR-M1 απαιτούσε αλλαγή στο οδηγικό μου στιλ. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες: Διαφορετικό βάρος, διαφορετικό μοτέρ, άλλος τρόπος διαχείρισης της δύναμης. Το πιο ασυνήθιστο για μένα, πάντως, ήταν το ότι δεν πρόλαβα να κάνω τον χειμώνα ούτε motocross ούτε σκι.”

 

Σε όλους τους αθλητικούς χώρους υπάρχουν διάφορα γούρια. Από αντικείμενα, μέχρι συγκεκριμένες κινήσεις - ιεροτελεστίες που κάνει κάθε αναβάτης. Ο Spies έχει πάλι τον αριθμό 11 στην μοτοσυκλέτα του. Τυχαίο;

“Δεν είμαι προληπτικός... αν και συνηθίζω να φοράω τα ίδια γάντια, κράνος και φόρμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όμως αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το ότι με την χρήση κουμπώνουν στο σώμα μου καλύτερα και όχι με πρόληψη. Όπως ξέρουν όλοι οι μοτοσυκλετιστές τα καινούργια ρούχα και μπότες στη αρχή είναι δύσκαμπτα, σκληρά και γενικώς είναι ενοχλητικά μέχρι να χρησιμοποιηθούν λίγο. Όταν έχω καινούργια φόρμα όλοι με πειράζουν με τις διατάσεις που κάνω για ν' ανοίξει. Μου λένε ότι μοιάζω με βάτραχο που ετοιμάζεται για άλμα!”

 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο πειράζουν τον Spies οι συναθλητές του. Πριν λίγο καιρό (στις δοκιμές της Sepang) ο Nicky Hayden είχε ανεβάσει στο twit του μια φωτογραφία της φόρμας του με ξυσμένο τον αγκώνα σχολιάζοντας το ιδιαίτερο στιλ οδήγησης του Spies (δείτε και εδώ):

“Λοιπόν αυτό είναι το στιλ μου από πιτσιρικάς. Θυμάμαι, ήμουν στο Willow Spings στην California και παρακολουθούσα την σχολή του Jason Pridmore, ο οποίος μου έκανε παρατήρηση! Μου είπε ότι του χάλαγα το μάθημα έτσι όπως οδηγούσα με τους αγκώνες έξω – πράγμα αδιανόητο για εκείνον. Για την ιστορία πάντως, τα είχα πάει καλά σ' εκείνη το σχολή.”

 

Με 12 από τους 17 αγώνες της σεζόν να γίνονται επί Ευρωπαϊκού εδάφους, ο Spies είναι ένας από τους... ξενιτεμένους αναβάτες και χρησιμοποιεί σαν βάση του την Ιταλία.

"Θα μου άρεσε να ζω στην Ιταλία, μου αρέσει σαν χώρα, ειδικά η περιοχή του Milano και του Como. Είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ευρώπης και έχει και τέλειο φαγητό. Έχω ήδη κάνει φίλους εκεί, με τους οποίους μάλιστα μπορώ και προπονούμαι στην ποδηλασία. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλικοί και μου έχουν σταθεί πολύ.”

 

Νέα ομάδα, νέα δεδομένα, νέοι φίλοι, νέο πρωτάθλημα. Κάποιοι περιμένουν πολλά απ' τον Spies, όμως εκείνος προτιμά να κρατάει μικρό καλάθι:

"Στόχος μου για την πρώτη χρονιά είναι να γνωριστώ με την μοτοσυκλέτα. Να την μαθω καλά και να δω τί μπορούμε να κάνουμε σαν σύνολο εκείνη κι εγώ. Όσο για τίτλο, ε, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Άλλωστε υπάρχουν ένα σωρό αξιόλογοι αναβάτες στα MotoGP, με πολλούς από τους οποίους είμαι και φίλος. Καθένας τους ξεχωριστός, καθένας με το δικό του ταλέντο.”

 

Καλή σεζόν Ben Spies!

Επόμενο άρθρο »

Η Ιταλία τιμά τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Τέσσερις θρύλοι σε μια... λίμνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα