• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ιταλία τιμά τον Rossi
Νέα 11/03/2010 - 07:11

To Ιταλικό κράτος βράβευσε τον Valentino Rossi, αναγνωρίζοντας την προσφορά του με τους 9 Παγκόσμιους Τίτλους στα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο εξωτερικών και έγινε χτες στην Villa Madama (Ρώμη), ο υπουργός των εξωτερικών της Ιταλίας, κ. Franco Frattini εξείρε την πορεία του Rossi:

 

“Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε η αιτία που ο Ιταλικός εθνικός ύμνος ακουστηκε 103 φορές σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Ο Valentino Rossi έχει γίνει εθνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει τις αξίες του Ιταλικού λαού, το υψηλό του φρόνημα και τα επιτεύγματά του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Rossi είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες οι συμπατριώτες του είναι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί.”

 

Ο Rossi ήταν επίσης και ένας από τους έξι υποψήφιους για το βραβείο Laureus World Sportsman of the Year Award.

Η Laureus είναι ένας οργανισμός που επιβραβεύει κάθε χρόνο αθλητές απ' όλο τον κόσμο για τις επιδόσεις τους σε διάφορα επίπεδα. Ο Rossi είχε κερδίσει το 2006 το “Laureus Spirit of Sport Award”, αλλά φέτος “έχασε” πάνω στο νήμα από τον Τζαμαϊκανό δρομέα Usain Bolt. Τουλάχιστον το βραβείο πήγε σε κάποιον γρήγορο...

 

Η τελετή απονομής των βραβείων Laureus έγινες χτες (Τετάρτη) στο Abu Dhabi, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάματος (Gwyneth Paltrow, Hugh Grant κ.λπ.) αλλά και από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Giacomo Agostini, Emerson Fittipaldi κ.λπ.)

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Kevin Spacey. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Rossi ήταν υποψήφιος για κάποιο βραβείο Laureus.

Επόμενο άρθρο »

Suzuki GSV-R: Ο Loris πήρε τ' όπλο του

« Προηγούμενο άρθρο

Ben Spies: Σεμνά και ταπεινά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα