• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΜΟΤΟ2: Η Bimota ξανά στις πίστες
Συμφωνία με την Thai Honda PTT SAG
Νέα 17/03/2010 - 09:09

Η ομάδα Thai Honda PTT SAG, η οποία συμμετέχει στην κατηγορία Moto2 με αναβάτες τους Ratthapark Wilairot και Hector Faubel, αποφάσισε να αλλάξει τη συμφωνία της με την Suter και να χρησιμοποιήσει τελικά πλαίσιο της Bimota. Θα είναι η μόνη ομάδα που θα χρησιμοποιήσει πλαίσιο του ιταλικού εργοστασίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα:

“Είχαμε κάνει μια προκαταρκτική συμφωνία με την Suter, αλλά κάποιοι όροι στο τελικό συμβόλαιο δεν μας άρεσαν και έτσι αποφασίσαμε να πάμε με την Bimota. Έχουμε μια ουσιαστικότερη επαφή μαζί τους και θεωρούμε πως αν υπάρξουν προβλήματα θα λυθούν πολύ ευκολότερα” δήλωσε ο Eduardo Perales, team manager της ομάδας.

 

Η Bimota ιδρύθηκε το 1973 στο Rimini της Ιταλίας από τους Edoardo Bianchi, Giovanni Morri και Massimo Tamburini, από τα αρχικά των οποίων προέρχεται και το όνομά της (anchi rri mburini). Έγινε γνωστή για τις εξωτικές μοτοσυκλέτες που σχεδίαζε, με τις ριζοσπαστικές και πρωτοπόρες προτάσεις της σε πλαίσια - αναρτήσεις, όπως η Tesi για παράδειγμα (φωτό).

O Ratthapark Wilairot στο box της ομάδας στις επίσημες δοκιμές της Valencia
O Ratthapark Wilairot στο box της ομάδας στις επίσημες δοκιμές της Valencia

Η ιστορία της Bimota είναι αγωνιστική περισσότερο, παρά εμπορική, Οι μοτοσυκλέτες της κέρδισαν αρκετούς αγώνες WSBK με αναβάτες σαν τον Virginio Ferrari, ενώ το 1980 πήρε και τον παγκόσμιο τίτλο στα 350cc. Χρονιά ορόσημο για την εταιρεία το 2000, όταν μετά από πολλά χρόνια αγωνιστικής ανυπαρξίας ο Anthony Gobert πήρε τον βρεγμένο αγώνα του WSBK στο Phillip Island πάνω σε μια SB8R.

Δυστυχώς την ίδια χρονιά εξαφανίστηκε ένας από τους κύριους χορηγούς της Bimota, “φεσώνοντας” την εταιρεία με αρκετά χρήματα. Η Bimota χρεοκόπησε και ανέστειλε την λειτουργία της μέχρι τοBimota Tesi 2D

Bimota Tesi 2D
2003 όταν ένα γκρουπ επενδυτών αγόρασε τα δικαιώματα και ξανάρχισε τις δραστηριότητες.

Επόμενο άρθρο »

Η PRAMAC RACING TEAM άλλαξε το «δέρμα» της!

« Προηγούμενο άρθρο

Losail: Κάνοντας τη νύχτα, μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα