• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Marlboro: Θετικά τα tests στο Qatar
Stoner: Ικανοποιημένος – Hayden: Σταθερά βελτιωμένος
Νέα 21/03/2010 - 06:43

Με τους δύο αναβάτες της μέσα στην πρώτη πεντάδα των χρόνων, η ομάδα της Ducati Marlboro μόνο ικανοποιημένη μπορεί να είναι από τις δοκιμές στο Qatar.

Ο Casey Stoner έγραψε τον ταχύτερο γύρο (1'55.352), παρόλο που είχε παράπονα από την στροφή στην οποία έπεσε. Στο ίδιο σημείο έχει πέσει τα τρία τελευταία χρόνια, σχεδόν την ίδια ώρα και με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, ακριβώς το ίδια συμβαίνει και με άλλους αναβάτες: Μόλις πηγαίνει 22.30 – 23.00 και η πίστα πιάσει υγρασία, η συγκεκριμένη στροφή γλιστράει και οι πάντες γνωρίζουν ότι μπορεί να στρίψουν – αλλά μπορεί και να πέσουν!

Ο Stoner είπε ότι είχε μιλήσει με τον υπεύθυνο ασφάλειας της πίστας, αλλά προκοπή δεν είδε. Κατά τ' άλλα ο Αυστραλός αναβάτης δήλωσε ικανοποιημένος και δεν παράλειψε να αποδώσει τα εύσημα και στον ομόσταυλό του, Nicky Hayden:

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος και μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει περίφημα. Φεύγοντας από την Sepang είχαμε κάποια πραγματάκια που έπρεπε να διορθώσουμε, πράγμα που κάναμε εδώ [Qatar]. Οι τελευταίες πινελιές στην GP10 μπήκαν χτες το βράδυ [Πέμπτη] και σήμερα [Παρασκευή] μπόρεσα να έχω σταθερό και γρήγορο ρυθμό. Κατάφερα να κάνω τα ελαστικά δουλεύουν σωστά χωρίς να τα πιέζω πολύ, ενώ και με χρησιμοποιημένες γόμες πήγαινα γρήγορα. Το νέο μοτέρ μού αρέσει πολύ, είναι φιλικό στον τρόπο που βγάζει τη δύναμή του στην άσφαλτο. Αυτό φαίνεται απ' το γεγονός και ότι οι υπόλοιποι αναβάτες της Ducati τα πάνε πολύ καλά, ειδικά ο Nicky, και βελτιώνουν τους χρόνους τους”.

 

Αντίστοιχα ευχαριστημένος δήλωσε και ο Nicky Hayden, παρόλο που θα ήθελε να μπορεί να φτάνει στο μέγιστο της απόδοσής του λίγο νωρίτερα:

“Σήμερα [Παρασκευή] τα πήγα λίγο καλύτερα από χτες. Οι ρυθμίσεις που κάναμε δούλεψαν και οι χρόνοι μου βελτιώθηκαν. Μας παίρνει ακόμα αρκετό χρόνο να μονταριστούμε κατάλληλα για να φτάσουμε στο μέγιστο της απόδοσής μας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνουμε σταθερή πρόοδο. Έκανα και τον καλύτερό χρόνο μου απόψε [1'56.116] και νομίζω ότι θα μπορούσα ακόμα καλύτερα στον επόμενο γύρο, αν δεν έπεφτα στη δεύτερη στροφή. Εν πάση περιπτώσει η μοτοσυκλέτα δουλεύει καταπληκτικά, το ίδιο και η ομάδα και δεν βλέπω την ώρα να περάσουν οι δύο βδομάδες και να ξεκινήσει η σεζόν. Θέλω να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' σε όλα τα παιδιά στην Ducati που δουλεύουν τόσο σκληρά και με βοηθούν.”

Επόμενο άρθρο »

Fiat Yamaha: Πολλή δουλειά...

« Προηγούμενο άρθρο

Η Bridgestone ευχαριστεί τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα