• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νευρικός και με άγχος στο ντεμπούτο του ο Pol Espargaro
Νέα 09/03/2021 - 18:29

Ο Pol Espargaro ανακοινώθηκε ως ο αντικαταστάτης του Alex Marquez στην εργοστασιακή Honda ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Μόλις όμως τις προηγούμενες ημέρες είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά τη νέα του μοτοσυκλέτα! Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένιωθε αρκετά μεγάλο άγχος στο ντεμπούτο του με την ομάδα στις δοκιμές του Κατάρ. «Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής και θέλω να πω ότι ένιωθα πραγματικά πολύ άγχος. Περίμενα για πολύ καιρό αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι μιλούσαν για αυτή τη στιγμή. Η πίεση από τους ανθρώπους που δεν με εμπιστεύονταν με επηρέαζε… όλους μας βασικά, όταν δουλεύουμε ή όταν ήμουν στη μοτοσυκλέτα, είναι σαν να υπάρχει κάτι να σε πιέζει για να αποδώσεις από την πρώτη μέρα. Είσαι υποχρεωμένος να αποδώσεις, διαφορετικά έχεις κάνει λάθος που άλλαξες ομάδα».

«Αυτή η πίεση υπάρχει και την ώρα που οδηγείς. Στους πρώτους γύρους εδώ στο τεστ η πίεση που ένιωθα ήταν μεγάλη. Ήμουν πάνω στη μοτοσυκλέτα κι ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι στο όριο κι η απόδοσή μου να είναι η καλύτερη. Προσπαθούσα να καταλάβω τα πάντα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά ήταν πραγματικά πολύ αγχωτικό.

Πάντως ο Ισπανός τελικά διαχειρίστηκε καλά αυτή την πίεση, αφού από την 17η θέση που είχε την 1η μέρα των δοκιμών, κατάφερε να βελτιωθεί πάνω από ένα δευτερόλεπτο τη δεύτερη και να είναι στην 12η θέση, 7 δέκατα από την κορυφή. «Σήμερα ήμουν γρήγορος και ο ρυθμός μου ήταν καλός. Ήμουν επτά δέκατα από τον πρώτο και τρία δέκατα από την πρώτη πεντάδα. Αυτό είναι κάτι πραγματικά πολύ θετικό. Κάτι που ήθελα να δω, ανεβαίνοντας στη μοτοσυκλέτα, είναι το πόσο απαιτητική είναι. Το έβλεπες από την τηλεόραση αλλά ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να την οδηγήσεις. Ήταν κάτι που με ανησυχούσε. Πάντως τελικά ταιριάζει με το οδηγικό μου στυλ. Πρέπει να την πιέσεις για να βγάλεις χρόνο και μου βγαίνει αυτό».

«Έχουμε μία μοτοσυκλέτα που όσο περισσότερο πιέζεις τόσα περισσότερα παίρνεις. Το καλό, λοιπόν, είναι ότι αν προσπαθήσεις πολύ, θα πάρεις και το αποτέλεσμα που θέλεις. Στο παρελθόν, με άλλους κατασκευαστές, τα πράγματα ήταν αντίθετα: όσο πιο πολύ πίεζες, τόσο πιο δύσκολα ερχόταν ο χρόνος. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε νευρικό. Σήμερα ήταν μία καλή ημέρα για μας. Σίγουρα χρειάζεται να προσαρμοστώ στη μοτοσυκλέτα, διότι όλα είναι καινούργια! Η απόδοση της ισχύος είναι κάτι το οποίο προσπαθώ να καταλάβω, όπως και τα ηλεκτρονικά. Για μένα το πιο δύσκολο είναι αυτό που δεν φαίνεται, που δεν μπορείς να πειράξεις, όπως η απόδοση της ισχύος. Σε κάθε μοτοσυκλέτα αυτό είναι διαφορετικό».

«Η Honda έχει και μια επιτάχυνση που είναι εκπληκτική! Πρέπει να τη συνηθίσω και πρέπει να εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα ηλεκτρονικά. Για την ώρα δεν το καταφέρνω. Πρέπει να κάνω διαφορετικά πράγματα πάνω στη μοτοσυκλέτα και σήμερα έμαθα πάρα πολλά, ειδικά για το ρυθμό Αγώνα. Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με χθες». Παρά τον ανταγωνιστικό του χρόνο τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ο Espargaro ξέρει καλά ότι έχει πολλά ακόμα να μάθει για το όριο της νέας του μοτοσυκλέτας.

«Όπως είπα και πριν, το να προσαρμοστείς στα ηλεκτρονικά είναι δύσκολο, όπως και το να αλλάξεις χαρτογράφηση στον κινητήρα όταν έχεις τόση πίεση στην οδήγηση. Άλλωστε ακόμα οδηγώ με αρκετό άγχος γιατί δεν ξέρω το όριό της. Έβγαλα τον χρόνο αλλά δεν ξέρω αν η μοτοσυκλέτα με στείλει σε κάποια στροφή με λίγα χιλιόμετρα παραπάνω και αυτό σου δημιουργεί πραγματικό άγχος. Για την ώρα δεν έχω πέσει και αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο είναι ακόμα πολύ υψηλό».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μπορώ να επιστρέψω σύντομα!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Λίγο πριν την παρουσίαση της Honda!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα