• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Οι άλλοι θα χρειαστούν χρόνο για να μας αντιγράψουν!
Νέα 01/04/2021 - 10:46

Το Σ/Κ στο Qatar, το πρώτο από τα δύο στην Losail, ήταν σχεδόν τέλειο για την Ducati. Το Σάββατο η κόκκινη ομάδα έσπασε τα ρεκόρ σε τελική ταχύτητα και χρόνους, ενώ την Κυριακή είδες δύο μοτοσυκλέτες της πάνω στο βάθρο. Το μόνο που έλειπε ήταν το κερασάκι στην τούρτα, η νίκη, όπως την είχε πάρει εκεί μια Ducati τόσο το 2018, όσο και το 2019. Έλειπε βέβαια και ο οδηγός που θα μπορούσε να τη φέρει, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…

«Ο αέρας έκανε ζημιά την Κυριακή. Έχουμε μια μοτοσυκλέτα που είναι ευαίσθητη στις ριπές αέρα λόγω των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών», εξηγεί ο Gigi Dall’Igna σε συνέντευξή του στην La Repubblica. «Δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθούμε».

Το φοβερό ρεκόρ τελικής που έφτασε η Ducati του Zarco το Σάββατο στις ΕΔ4, τα 362.4χλμ/ώρα, ήρθε ως αποτέλεσμα και του νέου fairing. «Ναι, δείχνει καλό αλλά το δοκιμάσαμε μόνο σε μια πίστα. Είναι νωρίς να πούμε αν θα μας δώσει πλεονέκτημα κάπου αλλού. Οι αντίπαλοι παραμονεύουν όμως και – όπως συνέβη στο παρελθόν – είναι έτοιμοι να αντιγράψουν την Ducati.

«Θα τους πάρει λίγο χρόνο όμως», απαντά χαμογελώντας ο Dall’Igna. «Και όταν το καταλάβουν και το υλοποιήσουν, εμείς θα έχουμε βρει κάτι άλλο. Έτσι είναι το παιχνίδι. Αλλά για την τελική, νομίζω ότι φτάσαμε το όριό μας».

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Ducati δείχνει πολύ πιο ήπια μοτοσυκλέτα, έτοιμη να την οδηγήσουν αναβάτες με διαφορετικό στυλ. «Μια MotoGP πρέπει να οδηγείται ομαλά», τονίζει ο Gigi. «Ο Miller δεν είναι βίαιος. Ένας από τους λόγους που ήθελα τον Zarco, ήταν για να δείξω ότι με μερικές αλλαγές στο στυλ μπορείς να πας γρήγορα και με τη δική μας μοτοσυκλέτα. Μου αρέσουν πολύ και οι καινούργιοι, ο Marini, ο Bastianini ή ο Bagnaia. Έφεραν φρέσκο αέρα στην ομάδα και το χρειαζόμασταν. Ειδικά για κάποιον γέρο όπως εγώ!»

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Αυτό είναι που αγαπώ με την Μ1

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας KRT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα