• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Taramasso (Michelin): Ο καιρός στο Mugello μπορεί να είναι πρόκληση
Νέα 26/05/2021 - 13:49

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετακινείται στο Mugello αυτό το Σαββατοκύριακο και η Michelin δηλώνει έτοιμη για την πρόκληση. 

Μετά τον προηγούμενο αγώνα που έλαβε χώρα κάτω από συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες στο Le Mans, οι ομάδες του MotoGP ™ και η ομάδα της Michelin Motorsport κατευθύνονται προς τα νότια, ελπίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο σταθερές, σε μια άλλη εμβληματική  πίστα - την Autodromo Internazionale del Mugello στην Ιταλία, για τον αγώνα Gran Premio D'Italia Oakley.

Η πίστα του Mugello βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Τοσκάνης κοντά στη Φλωρεντία κι έχει μήκος 5.245μ., ενώ περιλαμβάνει εννέα δεξιές και έξι αριστερές στροφές, μαζί με μια ευθεία 1.141μ. Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει ο Marc Marquez από τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πίστα το 2019, ενώ το ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας με 356.7 χλμ / ώρα κατέχει ο Andrea Dovizioso, πάλι το 2019.

Είναι προφανές ότι οι απαιτήσεις από τα ελαστικά είναι πολύ μεγάλες. Οι επιλογές για τους αναβάτες  θα είναι μαλακό, μεσαίο και σκληρό με το πίσω ελαστικό να είναι ασύμμετρο (με πιο σκληρή δεξιά πλευρά) και συμμετρικό μπροστινό.  

Παρά το γεγονός ότι η πίστα βρίσκεται στο νότο, είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας, ενώ τα μπροστινά θα είναι συμμετρικής σχεδίασης,  όπως και τα slicks.

Σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα των αγώνων, την Παρασκευή 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν την θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στις 14.00 (τοπική ώρα).

Μιλώντας για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακο o Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager δήλωσε: «Ως Ιταλός και παθιασμένος μοτοσικλετιστής, είμαι πάντα χαρούμενος όταν επιστρέφουμε στους αγώνες στην Ιταλία και η πίστα του Mugello είναι μια από τις αγαπημένες μου. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που αγωνιστήκαμε εδώ στο Mugello, οπότε είναι καλό που θα επιστρέψουμε μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο καιρικές συνθήκες αυτήν τη χρονική περίοδο στην περιοχή αποτελούν μια πρόκληση, καθώς  το πρωί η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενώ αργότερα προς το μεσημέρι, ο ήλιος ανεβάζει τη θερμοκρασία και η πίστα μπορεί να γίνει πολύ ζεστή. Επιπλέον, είναι μία από τις πιο απαιτητικές πίστες, τόσο για τα ελαστικά όσο και για τους αναβάτες, λόγω συνδυασμού πολύ υψηλών ταχυτήτων, στροφών με πολύ δυνατά φρένα και αρνητική κλίση. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι τα ελαστικα MICHELIN Power Slicks και Rain του 2021 θα ανταπεξέλθουν  σε όλες τις συνθήκες χρήσης και τις πιθανές καιρικές συνθήκες».

Επόμενο άρθρο »

O Joan Mir αντλεί αισιοδοξία από την απόδοση του Rins στο Mugello το 2019

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi θέλει να κατοχυρώσει τις βελτιώσεις του τεστ στη Jerez, στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα