• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο βασιλιάς του Sachsenring επέστρεψε!
Νέα 20/06/2021 - 20:53

581 μέρες μετά την τελευταία του νίκη, o Marc Marquez, επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου στο Sachsenring, παίρνοντας την 8η συνεχόμενη νίκη του στη μεγάλη κατηγορία σε αυτή την πίστα! 

 

 

Πρώτος έστριψε ο Aleix Espargaro, από την τρίτη θέση της εκκίνησης ενώ πίσω του ήταν ο Marc Marquez, o Johann Zarco, ο Fabio Quartararo και ο Jack Miller. Στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ο Marc Marquez πέρασε τον Aleix Espargaro, ο οποίος κατάφερε να απαντήσει στον επόμενο γύρο. Όμως αμέσως μετά ο Marquez ξαναπέρασε μπροστά και άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά.

Την ίδια στιγμή, πιο πίσω, ο Danilo Petrucci και ο Alex Marquez συγκρούστηκαν και έπεσαν και οι 2 στην πρώτη στροφή εγκαταλείποντας τον αγώνα. Έναν γύρο αργότερα, ο Lorenzo Savadori έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε στην 10η στροφή. 22 γύρους πριν  το τέλος, σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνισή τους και δόθηκε η δυνατότητα στους αναβάτες να αλλάξουν μοτοσυκλέτες, αν και κανένας δεν ακολούθησε αυτή τη λύση. 

Βλέποντας τον Marquez να ξεφεύγει, οι Miller και Οliveira πέρασαν τον Aleix Espargaro και προσπάθησαν να κυνηγήσουν τον Marc. O μόνος που κατάφερε να φτάσει κοντά στον ρυθμό του Ισπανού ήταν ο Miguel Oliveira που κατάφερε να κυνηγήσει τον Marquez και να ρίξει την διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο κατά τους τελευταίους γύρους. Όμως ο Marc Marquez κατάφερε στους τελευταίους δύο γύρους να διατηρήσει το προβάδισμά του, να ανεβάσει πάλι την διαφορά και να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού σε μια πολύ συγκινητική στιγμή για την Repsol Honda, που είχε ίσως την πιο δύσκολη χρονιά της από όταν επ΄στρεψε στους αγώνες το 1982. Ο βασιλιάς του Sachsenring είχε επιστρέψει!

Την δεύτερη θέση κατέκτησε άνετα ο Miguel Oliveira, ενώ τρίτος ήταν ο Fabio Quartararo, που μετά την μέση του αγώνα κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό, να προσπεράσει τον Miller και έτσι να αυξήσει την διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος. Τέταρτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Brad Binder, που έκανε μια τρομερή επίθεση στο τέλος του αγώνα κερδίζοντας πολλές θέσεις. Το ίδιο συνέβη και με τον Francesco Bagnaia, που βρισκόταν στην 15η θέση στους πρώτους 10 γύρους , αλλά κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση.

Ο Jack Miller, παρά την καλή του εκκίνηση περιορίστηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro, που αν και οδήγησε για λίγο τον αγώνα, έχασε θέσεις από εκεί και πέρα. Στην όγδοη θέση ήταν ο κάτοχος της Pole Position, Johann Zarco, μετά από έναν δύσκολο αγώνα που φαινόταν να ζορίζεται. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Joan Mir ήταν στην ένατη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Pol Espargaro.

Πολύ καλό αποτέλεσμα, δεδομένου του ατυχήματός του μόλις δύο εβδομάδες πριν, είχε ο Alex Rins που κατέκτησε την 11η θέση. Ο Rossi κατάφερε να πάρει βαθμούς καθώς τερμάτισε 14ος, ενώ απογοητευτικές ήταν οι άλλες δύο Yamaha, με τον Franco Morbidelli και τον Maverick Viñales να τερματίζουν τελευταίοι (18ος και 19ος αντίστοιχα).

 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Πέταξα τον αγώνα στους πρώτους γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Η νίκη ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύω σε εμένα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα