• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Joan Mir: Η Suzuki μοιάζει πιο νευρική από την Yamaha
Νέα 06/07/2021 - 21:25

H Suzuki και η Yamaha είναι οι μόνες μοτοσυκλέτες ποθ χρησιμοποιούν εν σειρά κινητήρα και για αυτό, πολλές φορές κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία όσον αφορά το στυλ οδήγησης και τα τεχνικά δυνατά σημεία. 

Αυτή την άποψη δεν μοιράζεται ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Joan Mir, τουλάχιστον βλέποντας την M1 ως εξωτερικός παρατηρητής. 

"Δύσκολη ερώτηση να απαντήσω γιατί βλέπω μόνο ως εξωτερικός παρατηρητής και από τα αποτελέσματα", απάντησε ο Joan Mir όταν του ζήτησαν να συγκρίνει τις δύο μοτοσυκλέτες. 

" Νομίζω ότι είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο έχουν τον εν σειρά κινητήρα, αλλά ο χαρακτήρας τους είναι αρκετά διαφορετικός".

"Βλέπετε, οι Yamaha οδηγούνται με τελείως διαφορετικό στυλ από τις Suzuki. Oι Suzuki είναι πιο νευρικές. Έχεις περισσότερη κίνηση. Οι Yamaha φαίνονται πιο απαλές στις αντιδράσεις τους. Κρίνω μόνο από όσα μπορώ να δω, αλλά νομίζω ότι η Suzuki είναι πιο επιθετική από την Yamaha".

Η  Yamaha έχει κερδίσει 5 από τους 9 αγώνες μέχρι στιγμής, με τον Fabio Quartararo να κερδίζει τους τέσσερις και τον Maverick Viñales άλλον έναν. Οι V4 κινητήρες έχουν κερδίσει τους υπόλοιπους με τους Jack Miller (Ducati), Marc Marquez (Honda) και Miguel Oliveira (KTM). 

O Joan Mir και η Suzuki δεν έχουν κερδίσει ακόμα κάποιον αγώνα το 2021, αλλά ο Ισπανός αναβάτης έχει ανέβει τρείς φορές στο βάθρο και βρίσκεται αυτή τη στιγμή τέταρτος στην βαθμολογία. 

Επόμενο άρθρο »

Ρεκόρ γύρου ο Παντελεάκης στην Imola!

« Προηγούμενο άρθρο

O Mick Doohan είναι συντετριμμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα