• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: η παρουσία του Quartararo επηρέασε τον Viñales
Νέα 18/07/2021 - 23:58

O Jorge Lorenzo επέστρεψε στο Misano κατά την Proday της Vmoto Soco, οδηγώντας μια Yamaha R1. Επίσης έδωσε μια συνέντευξη στο σάιτ gpone.com, σχεδόν εφ' όλης της ύλης, πηγαίνοντας από το παρελθόν στο μέλλον, καθώς και στο θέμα αυτής της περιόδου, την αποχώρηση του Viñales από την Yamaha. 

"Μου αρέσει να γυρνάω στο Misano με την Yamaha R1", ανέφερε ο Jorge. "Ήμουν πάντα τελειομανής, ενώ σήμερα είμαι εδώ για να περάσω καλά και όχι να προσπαθήσω να είμαι ο ταχύτερος ή να κερδίσω. Ό, τι έκανα στη ζωή μου ήταν για να πετύχω αυτό το σκοπό, ενώ τώρα είναι όλα διαφορετικά. Το κάνω απλά για να έχω μια τέλεια μέρα".

Φαίνεσαι πολύ πιο χαλαρός, σαν να έχεις ένα άλλο πρόσωπο. 

"Ναι, τώρα χαμογελάω περισσότερο. Όταν είσαι σε ένα σπορ σε τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να είσαι πάντα πολύ συγκεντρωμένος και στη δική μου περίπτωση, δείχνει σαν να είμαι πολύ σοβαρός, θυμωμένος. Αντιθέτως, όταν χαλαρώνω και περνάω καλά, έχω ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο".

Πάντα μιλούσες για απόσυρση κατά 99%. Αυτό ισχύει ακόμα ή βρίσκεσαι στο 100%;

"Μετά από τόσα χρόνια που αφοσίωσα τον εαυτό μου ολοκληρωτικά στο σπορ, τώρα βιώνω τι σημαίνει να έχεις μια καλή ζωή. Να τρώω ό, τι θέλω, να κοιμάμαι όσο θέλω. Όταν σταματάς να κάνεις συγκεκριμένες θυσίες, μετά είναι πολύ δύσκολο το να επιστρέψεις στο να τις κάνεις και να παίρνεις ρίσκα για την υγεία σου. Το έκανα για τριάντα χρόνια από τη ζωή μου, αλλά τώρα αυτό το κεφάλαιο έκλεισε και σκέφτομαι να απολαύσω την ζωή, που είναι μόνο μία".

Με τον Μάρκο Λουκινέλι, λίγο πριν μπει στην πίστα
Με τον Μάρκο Λουκινέλι, λίγο πριν μπει στην πίστα

Ποιές είναι οι σκέψεις σου πάνω στην απόφαση του Viñales να φύγει από την Yamaha στο τέλος της σεζόν;

"Ο Maverick έδωσε τα πάντα για να κερδίσει με την Yamaha, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο, δεν τα κατάφερε. Σίγουρα το να έχεις έναν ομόσταυλο σαν τον Quartararo, που συνήθως βρίσκεται μπροστά του, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο ψυχολογικά και νομίζω ότι τον βάρενε πολύ. Σίγουρα είναι ένας αναβάτης που θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα και προσπάθησε πολλά χρόνια με την Yamaha. Απέτυχε για κάποιον λόγο και τώρα θέλει να δοκιμάσει ένα άλλο μονοπάτι και καλά κάνει. Το έκανα και εγώ στο παρελθόν και του εύχομαι τα καλύτερα".

Φαινόταν να είσαι στα πρόθυρα να γίνεις κομμάτι της Aprilia στις αρχές του 2021. Τί συνέβη;

Με τους Ντάριο Μαρκέτι και Δημήτρη Διατσίδη στο Μιζάνο
Με τους Ντάριο Μαρκέτι και Δημήτρη Διατσίδη στο Μιζάνο

"Ήμουν σε επαφή με τον Rivola που ήταν φίλος μου από την εποχή που ήταν στην Ferrari. Μιλήσαμε για αυτό, στην πρωτη επαφή μου πρότειναν να τρέξω για αυτούς, ενώ εγώ ήθελα να γίνω αναβάτης δοκιμών. Είχαμε διαπραγματεύσεις ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία, αλλά δεν ήθελαν να επενδύσουν τόσα πολλά ώστε να έχουν έναν πρωταθλητή σαν εμένα σαν αναβάτη δοκιμών. Σίγουρα εγώ θα κόστιζα παραπάνω από τους αναβάτες που δεν έχουν τόσες νίκες, οπότε δεν φτάσαμε σε συμφωνία".

Το 2022 θα υπάρχουν οκτώ Ducati στο grid. Θεωρείς ότι είναι πολλές;

"Του χρόνου η Ducati θα έχει οκτώ μοτοσυκλέτες, αλλά σε τελική ανάλυση, το σπορ πρέπει να συνεχίσει και να ζήσει. Αυτή ήταν προφανώς η καλυτερη λύση. Η Ducati ήταν διαθέσιμη, είχε και τις μοτοσυκλέτες και το μπάτζετ, οπότε ήταν η μόνη λύση που μπορούσαν να βρουν".

Τί θα κάνεις από εδώ και πέρα;

"Τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά στην ζωή μου, έχω θυσιάσει πολλά και ευχαριστώ τη ζωή για όσα έχω. Σίγουρα δεν χρειάζεται να κάνω κάτι τρομερό για να επιβιώσω. Μπορεί να μην κάνω και τίποτα. Αλλά στην ζωή δεν υπάρχουν μόνο οι διακοπές, να τρως και να κοιμάσαι, χρειάζεται να έχεις στόχους που θες να πετύχεις. Θα ήθελα να συνεχίσω να απολαμβάνω τη ζωή, που είναι μόνο μία, και ίσως να είμαι καλός επιχειρηματίας για τα περιουσιακά μου στοιχεία, ώστε να μεγαλώσουν".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Graziano Milone: ένας πολύ γρήγορος CEO

« Προηγούμενο άρθρο

O Dinos31 εντυπωσίασε στην Ισπανία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα