• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Graziano Milone: ένας πολύ γρήγορος CEO
Συνέντευξη με τον επικεφαλής της Vmoto Soco
Νέα 19/07/2021 - 01:08

O Graziano Milone είναι ο CEO της Vmoto Soco Italy και Πρόεδρος της Στρατηγικής και της Ανάπτυξης των Εργασιών της Vmoto Soco International, που έχει έδρα την Αυστραλία. Ο Ιταλός που έχει κάνει εκτός από μηχανολογικές σπουδές, εκτεταμένες σπουδές στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, στο μάρκετινγκ και τη διαχείρηση κρίσεων και στη διοίκηση επιχειρήσεων, είναι ο ίδιος παθιασμένος μοτοσυκλετιστής, μάλλον παγκοσμίως ο 

CEO με το μεγαλύτερο πάθος για τη μοτοσυκλέτα! Ο Δημήτρης Διατσίδης τον γνώρισε στην πίστα του Μιζάνο.

“Ναι, έχω πολύ πάθος!”, λέει ο ίδιος. “Ξεκίνησα με τη μοτοσυκλέτα από τα 12 μου χρόνια, έχω αγοράσει μέχρι τώρα περίπου 60 μοτοσυκλέτες, συν 20 αγωνιστικές. Έχω οδηγήσει 300,000 χλμ στο δρόμο, έχω ένα πάρα πολύ μεγάλο πάθος.”

Στα 51 του, συνεχίζει να διασκεδάζει με το να γράφει γύρους σε διάφορες πίστες, κυρίως τις Ιταλικές, παρέα με καλούς του φίλους.

Με τους 3 σταρ της ProDay2021, Jorge Lorenzo, Michele Pirro, Dario Marchetti
Με τους 3 σταρ της ProDay2021, Jorge Lorenzo, Michele Pirro, Dario Marchetti

Αλλά πως σκέφτηκε την οργάνωση του “ProDay 2021”;

“Πρώτα από όλα είναι για τους φίλους μου, γιατί αρκετοί πελάτες που είναι και φίλοι μου, ήθελαν να έρθουν στην πίστα μαζί μου και με τους συνεργάτες - φίλους μου οδηγούς αγώνων. Έτσι αποφάσισα να κλείσω για μια μέρα την πίστα, για τους φίλους μου και μερικούς καλούς πελάτες. Και βήμα-βήμα σκέφτηκα, 'ΟΚ θα καλέσω και τον Χόρχε (Λορένθο), θα καλέσω τον Ντάριο (Μαρκέτι), θα καλέσω τον Μικέλε (Πίρο) και όλοι μου είπαν: Α, Γκρατσιάνο είμαι πολύ χαρούμενος στο να έρθω στην πίστα μαζί σου' και η έκπληξη ήταν να μετατραπεί αυτό σε μια μεγάλη εκδήλωση”.

Πραγματικά η θαυμάσια αυτή εκδήλωση συνδυάστηκε με τα εγκαίνια του καταστήματος της Super Soco στη νέα MWC Plaza, έναν ξεχωριστό χώρο που δημιούργησε η πίστα του Μιζάνο με σκοπό να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και να δώσει στους θεατές ένα εμπορικό κέντρο με επίκεντρο τη μοτοσυκλέτα και τις δραστηριότητες γύρω από τους δύο τροχούς. 

Ακολουθώντας τους Λορένθο και Μαρκέτι
Ακολουθώντας τους Λορένθο και Μαρκέτι

Ο Γκρατσιάνο συνδύασε το πάθος του με τη δουλειά με την Super Soco.

“Αρχικά να πούμε ότι δεν παράγουμε μοτοσυκλέτες, παράγουμε εργαλεία για αστική μετακίνηση. Είναι διαφορετικό. Πιστεύω ότι στο μέλλον η καλύτερη λύση είναι η χρήση ηλεκτρικών σκούτερ για την κίνηση στην πόλη και λίγο πιο έξω. Αλλά το πάθος είναι πάθος, πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες για τα πολλά κυβικά εκατοστά. Αλλά για τη χρήση μέσα στα πάντοκ στις πίστες και για την πόλη, τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι τέλεια. Στο μέλλον πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος θα μοιραστεί τις εμπειρίες στα λογιστικά, στην τεχνολογία στην τεχνογνωσία. Πιστεύω ότι σε τρία χρόνια θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις νέες δουλειές και την εμπειρία της κοινής χρήσης οχημάτων (share)”. 

Με τον Δημήτρη Διατσίδη, λίγο πριν μπουν στην πίστα
Με τον Δημήτρη Διατσίδη, λίγο πριν μπουν στην πίστα

 

Φυσικά τον ρωτήσαμε για τους επαγγελματικούς στόχους του ίδιου και της εταιρίας: 

“Ο ρόλος μου στην παγκόσμια δομή της Super Soco είναι να μελετήσω τη στρατηγική του γκρουπ και η Ευρώπη προς το παρόν είναι η καλύτερη αγορά. Φέτος έχουμε αυξήσει τις πωλήσεις περίπου 100% σε σχέση με πέρυσι και οι δουλειές αυξάνονται πάρα πολύ γρήγορα. Η Ασία επίσης είναι μια καλή αγορά και κάθε κράτος που έρχεται μαζί μας στον κόσμο, μεγαλώνει τη δουλειά. Η ιδέα μου είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα κατασκευής, τη γκάμα των μοντέλων και σε 2-3 χρόνια να μεταφέρουμε τα γραφεία μας από την Αυστραλία στις ΗΠΑ, για να μπούμε στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη (Nasdaq), γιατί είναι πολύ σημαντικό”. 

Με την προσωπική του μοτοσυκλέτα για την πίστα
Με την προσωπική του μοτοσυκλέτα για την πίστα

 

Περιττό να πούμε ότι με τις δερμάτινες φόρμες του και με την Ducati Panigale V2 δεν έχασε καμία ευκαιρία για να μπει στην πίστα, κυρίως με την καλή παρέα του Χόρχε Λορένθο και να θαυμάσει από τόσο κοντά τις οδηγικές αρετές ενός τέτοιου Πρωταθλητή. Μάλιστα ο Μικέλε Πίρο που ήταν στο γκρουπάκι αυτό είπε ότι ο Γκρατσιάνο οδήγησε εξαιρετικά, ενώ ο Ντάριο Μαρκέτι (που είναι και Διευθυντής του DRE- Ducati Riding Experience) πιστεύει ότι άμεσα θα πρέπει να αποκτήσει την 61η του μοτοσυκλέτα που του προτείνει να είναι μια Panigale V4. 

Ο Ντάριο Μαρκέτι προτείνει την V4
Ο Ντάριο Μαρκέτι προτείνει την V4

Ήδη μετά την επιτυχία του ProDay 2021 έχει αρχίσει να σκέφτεται την εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, αλλά και την επόμενη φορά που θα βρεθεί σε κάποια πίστα με τους φίλους του!

 

#2021ProDay #VmotoSocoRace @VmotoSoco

 

 

Γκρατσιάνο Μιλόνε, CEO Super Soco Italy
Γκρατσιάνο Μιλόνε, CEO Super Soco Italy
Από τα εγκαίνια του χώρου της Super Soco στο MWC Plaza
Από τα εγκαίνια του χώρου της Super Soco στο MWC Plaza

Επόμενο άρθρο »

Η αντίφαση της κακής μισής σεζόν του Pol Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: η παρουσία του Quartararo επηρέασε τον Viñales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα