• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι επίσημο! Ο Crutchlow θα αντικαταστήσει τον Morbidelli
στους αγώνες της Αυστρίας και της Βρετανίας
Νέα 28/07/2021 - 16:33

Η Petronas Yamaha ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Cal Crutchlow θα αντικαταστήσει τον τραυματία Franco Morbidelli στους αγώνες της Αυστρίας και της Βρετανίας. Ο Βρετανός αναβάτης, που είναι αυτή την στιγμή 35 χρονών, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με το τέλος της περσινής σεζόν, έχοντας κερδίσει τρεις αγώνες με την Honda και αυτή την στιγμή είναι ο επίσημος δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha. 

O Cal Crutchlow επέστρεψε στην Μ1, πάνω στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του στα MotoGP όντας μέλος της Tech3 τις χρονιές 2011-2013, κατά τις χειμερινές δοκιμές στο Qatar.

Η πανδημία του Covid έχουν θέσει έκτοτε περιορισμούς στα προγραμματισμένα τεστ και όταν ο Morbidelli τραυμάτισε το γόνατό του λίγες μόλις μέρες πριν τον αγώνα του Assen, o Cal ένιωσε ότι δεν υπήρχε καιρός για προετοιμασία (ώστε να τον αντικαταστήσει). Η Yamaha χρησιμοποίησε στο Assen τον αναβάτη της από τα Superbikes, Garrett Gerloff, αλλά ο Αμερικανός αναβάτης δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην Αυστρία, καθώς το ίδιο τριήμερο πραγματοποιείται αγώνας Superbikes.

Στο μεταξύ, ο Crutchlow έχει κενό από τα τεστ από Απρίλη μέχρι μέσα Οκτώβρη, για να μην αναφέρουμε και την απώλεια του αρχιμηχανικού της ομάδας δοκιμών της Yamaha, Silvano Galbusera, που έφυγε στην μέση της σεζόν για να δουλέψει με τον Maverick Viñales.

Παρόλο που η, βασισμένη στο 2019, μοτοσυκλέτα του Franco Morbidelli δεν είναι κατάλληλη για να δοκιμαστούν τα νέα εξαρτήματα της Yamaha, με το να αποδεχτεί την προσφορά της Petronas να αντικαταστήσει τον Morbidelli, o Crutchlow θα παραμείνει ενεργός πάνω στην M1 και θα καταλάβει καλύτερα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των αντιπάλων της Yamaha.

O Crutchlow δεν θα είναι το μόνο μεγάλο όνομα που θα επιστρέψει στο grid της Αυστρίας, καθώς και ο πρώην αναβάτης της Honda και νυν δοκιμαστής αναβάτης της KTM, Dani Pedrosa, θα είναι εκεί ως συμμετοχή wild card.

"Eίναι τέλειο που βρίσκομαι εδώ ως επίσημος δοκιμαστής της Yamaha και έχω την ευκαιρία να προσφέρω όταν χρειάζεται και είναι καλό για όλα τα μέρη", ανέφερε ο Cal, ο οποίος έχει βρεθεί 19 φορές στο βάθρο των MotoGP. "Ανυπομονώ να οδηγήσω για την Petronas SRT σε αυτά τα τρία Grand Prix. Προφανώς δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες και εύχομαι στον Franco ια γρήγορη ανάρρωση, ελπίζω να επιστρέψει δυνατός μετά τον τραυματισμό στο γόνατο. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, γιατί είναι φανταστικός τα τελευταία δύο χρόνια".

"Νομίζω είναι δύσκολο να θέσω στόχους για αυτούς τους τρεις αγώνες και θα έχουν να κάνουν περισσότερο με το να καταλάβω τις μοτοσυκλέτες, καθώς δεν είχα πολλές μέρες οδήγησης φέτος. Το καλό είναι ότι θα μπορέσω να συγκρίνω τις μοτοσυκλέτες και να μαζέψω πολλά δεδομένα για την Yamaha ".

"Είναι λίγο σαν να βουτάω στα βαθιά, καθώς είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά ανυπομονώ για αυτό και χαίρομαι που θα βρεθώ πίσω στο grid".

"Ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα στην Αυστρία, αν και θα υπάρχουν κάποια γνώριμα πρόσωπα για εμένα γιατί ο Wilco Zeelenberg ήταν ο μάνατζερ της ομάδας μου στην Supersport το 2009 και είχα αγωνιστεί ενάντια στον Johan Stigefelt κάποια χρόνια πριν, οπότε θα είναι ευχάριστο να τους ξαναδώ ".

Ο Razlan Razali της Petronas προσέθεσε: "Εξετάζοντας όλες τις επιλογές, ήταν κοινή απόφαση ημών και της Yamaha να ζητήσουμε από τον Cal να αντικαταστήσει τον Morbidelli όσο αυτός αναρρώνει".

" Ο Cal είναι ένας έμπιστος και έμπειρος αναβάτης που τώρα είναι δοκιμαστής αναβάτης για την Yamaha. Ως ανεξάρτητη ομάδα, αυτό είναι ένα σημείο που μπορούμε να βοηθήσουμε την Yamaha. O Cal θα ''γράψει'' αρκετά μίλια πάνω στην M1 το οποίο θα τον βοηθήσει με την εξελικτική δουλειά που κάνει στην Yamaha".

"O Cal θα αντικαταστήσει τον Morbidelli για τρεις αγώνες και δεν έχουμε πραγματικούς στόχους για αυτόν όσον αφορά τα αποτελέσματα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε και να τον κάνουμε να νιώσει άνετα στην ομάδα. Ήδη γνωρίζεται με κάποιους ανθρώπους από την ομάδα, το οποίο βοηθάει και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί στην πρόκληση ".

Η Petronas Yamaha είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι ο Morbidelli δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν το Misano στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι τέσσερις αγώνες μακριά, οπότε είναι ακόμα ασαφές ποιός θα αντικαταστήσει τον Morbidelli στο τριήμερο του Aragon στις 10-12 Σεπτεμβρίου. 

Επόμενο άρθρο »

Razali: O Morbidelli έχει πάρει το οκ

« Προηγούμενο άρθρο

Stigefelt: O Rossi δεν είχε ένα τέλειο αγωνιστικό τριήμερο...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα