• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: MotoGP ΕΔ1
Στην κορυφή ο Takaaki Nakagami
Νέα 06/08/2021 - 12:12

Με τους Dani Pedrosa και Cal Crutchlow να επιστρέφουν στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο (ο πρώτος ως wild card και ο δεύτερος ως αντικαταστάτης του τραυματία Franco Morbidelli), οι αναβάτες των MotoGP επανήλθαν στην ενεργό δράση μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού.

Από την αρχή, ο Joan Mir έδειξε ότι θέλει να επανέλθει στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος δυνατά και σίγουρα η συσκευή holeshot που ανέπτυξε η Suzuki το καλοκαίρι βοήθησε σε αυτό. Σύντομα, ο Fabio Quartararo τον προσπέρασε, με τον Mir να ξαναπερνάει μπροστά. Ο Takaaki Nakagami και ο Marc Marquez πέρασαν μπροστά για λίγο, όπως και ο Zarco πριν ο Μir κάνει χρόνο 1:24.428 ένα τέταρτο μετά την αρχή του session και παραμείνει στην κορυφή μέχρι σχεδόν το τέλος.

Το πρώτο session του Dani Pedrosa έληξε άδοξα καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα ενώ βρισκόταν μέσα στην δεκάδα, 17 λεπτά πριν το τέλος. Ο Miguel Oliveira είχε πτώση ένα λεπτό μετά στην τρίτη στροφή (high siding) σημειώνοντας μια περίεργη αρχή για την KTM στην πίστα τους. Πτώση είχε επίσης ο Iker Lecuona, επίσης στην τρίτη στροφή.

Ένα τέταρτο πριν το τέλος, ο Takaaki Nakagami έκανε χρόνο 1:24.395, χρόνος που τον έβαλε στην κορυφή αλλά τελικά ακυρώθηκε. Στα τελευταία τρία λεπτά του session σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, με τον Aleix Espargaro να ανεβαίνει για λίγο στην πρώτη θέση, πριν ο Mir τον ρίξει από εκεί. Τα τελευταία λεπτά ήταν μια εναλλαγή θέσεων μεταξύ του Mir και του Aleix Espargaro, ενώ από κοντά ήταν και ο Alex Rins που βρήκε ρυθμό στο τέλος του session. Στον τελευταίο του γύρο όμως, ο Takaaki Nakagami κατάφερε να κάνει χρόνο 1:23.805 και να κατακτήσει την κορυφή του πρώτου session μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Δεύτερος ήταν ο Joan Mir (1:23.881) ενώ την τριάδα έκλεισε ο Aleix Espargaro (1:24.183). O Alex Rins κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Pol Espargaro. Ο Marc Marquez ήταν έκτος, ενώ πίσω του ήταν οι εργοστασιακές Yamaha των Maverick Viñales και Fabio Quartararo. Ένατος ήταν ο Johann Zarco, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Jack Miller.

O Dani Pedrosa, μετά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, αρκέστηκε στην 11η θέση, ενώ ο Valentino Rossi (που χθες ανακοίνωσε ότι σταματάει στο τέλος της χρονιάς) ήταν 16ος. Ο Cal Crutchlow δεν κατάφερε να βρει τα πατήματά του ακόμα και ήταν τελευταίος στο session (23ος).

Επόμενο άρθρο »

Styria: Μoto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα