• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Francesco Bagnaia!
Νέα 07/08/2021 - 12:34

Με τους αναβάτες  να ψάχνουν μια θέση απευθείας στις ΚΑΤ2, προχώρησαν οι ΕΔ3 των MotoGP.

Αρχικά, ο Jack Miller ήταν ταχύτερος αλλά δεν είχε καταφέρει να πλησιάσει τον χρόνο του Takaaki Nakagami από τις ΕΔ1 χθες. Οι Marc Marquez, Jorge Martin και Pol Espargaro επίσης βρέθηκαν στην πρώτη θέση στα πρώτα στάδια. Ο πρώτος που κατέρριψε τον χθεσινό χρόνο του Nakagami ήταν ο Maverick Viñales 23 λεπτά πριν το τέλος, με χρόνο 1:23.781, χρόνο που ξεπέρασε δύο λεπτά αργότερα ο Joan Mir (1:23.599). 

12 λεπτά πριν το τέλος, ο Marc Marquez πέρασε μπροστά με χρόνο 1:23.513, αλλά ο Viñales πέρασε στην αντεπίθεση και ξαναβρέθηκε πρώτος (1:23.475) και κατέβασε και άλλο τον χρόνο του στον επόμενο γύρο (1:23.375). 

Tότε,  ο Fabio Quartararo, ο οποίος δεν μπορούσε να πετύχει σε πολλούς γύρους την έξοδο της τρίτης στροφής (κάτι που τον έβγαζε εκτός και ο γύρος του ακυρωνόταν) κατάφερε να κάνει έναν πολύ καλό γύρο 2.30 λεπτά πριν το τέλος (1:23.416), γύρος ο οποίος ακυρώθηκε τελικά λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας, κάτι που έριξε τον Quartararo εκτός δεκάδας.

Όμως ο Quartararo δεν το έβαλε κάτω. Στον αμέσως επόμενο γύρο επιτέθηκε και κατάφερε να βρεθεί πρώτος με χρόνο 1:23.143 λίγο πριν το τέλος. Φαινόταν ότι ο Fabio Quartararo θα βρισκόταν στην κορυφή ακόμα ενός session, αλλά στον τελευταίο του γύρο ο Francesco Bagnaia έκανε χρόνο 1:23.114 και κατάφερε να περάσει μπροστά και να κάνει τον καλύτερο χρόνο των συνδυασμένων δοκιμαστικών.

Ο Quartararo έμεινε τελικά δεύτερος, με τον Viñales να συμπληρώνει την τριάδα και να βάζει τις δύο εργοστασιακές Yamaha στους πρώτους τρεις. Τέταρτος ήταν ο Jorge Martin που έχει πολύ καλό ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ πίσω του ο Joan Mir δείχνει να αξιοποιεί την νέα holeshot συσκευή της Suzuki.

O Johann Zarco ήταν έκτος, μπροστά από τον Marc Marquez που ήταν η κορυφαία Honda. O Aleix Espargaro κατάφερε για άλλη μια φορά να βάλει την Aprilia στις ΚΑΤ2, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Jack Miller και Takaaki Nakagami.

O Dani Pedrosa ήταν 12ος, ενώ βρέθηκε αρκετή ώρα μέσα στην δεκάδα, ενώ ο Valentino Rossi 19ος. Ο αντικαταστάτης του Franco Morbidelli, Cal Crutchlow βρέθηκε στην 23η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Styria: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Styria: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα