• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Styria: MotoGP KAT
Pole Position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Jorge Martin!
Νέα 07/08/2021 - 16:17

Την δεύτερή του pole position πήρε ο rookie Jorge Martin σε μόλις 5 Grand Prix που έχει συμμετάσχει, με νέο ρεκόρ γύρου καθώς είναι ο πρώτος αναβάτης που ξεπέρασε το όριο του 1:23 με χρόνο 1:22.994!

Στις ΚΑΤ1 αρχικά ο Alex Rins και ο Alex Marquez κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην είσοδο στις ΚΑΤ2. Σύντομα οι δύο εργοστασιακές KTM των Brad Binder και Miguel Oliveira ανέβηκαν και στην μέση του session, οι θέσεις-διαβατήρια ανήκαν στον Rins και στον Oliveira. Ένας γρήγορος γύρος του Dani Pedrosa (που πιθανοκρατικά θα του έδινε το εισητήριο για τις ΚΑΤ2) ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Προς το τέλος των ΚΑΤ1, o Enea Bastianini έκανε έναν εκπληκτικό γύρο (1:23.310) που τον ανέβασε στην πρώτη θέση, αλλά δυστυχώς ο γύρος ακυρώθηκε, καθώς ο Bastianini ξεπέρασε τα όρια της πίστας. Τελικά τον δρόμο τους προς τις ΚΑΤ2 βρήκαν ο Alex Marquez και ο Miguel Oliveira, σώζοντας την τιμή της ΚΤΜ στον εντός έδρας αγώνα της.

Στα πρώτα στάδια των ΚΑΤ2, ο Joan Mir και ο Jack Miller βρέθηκαν στην πρώτη θέση. 11 λεπτά πριν το τέλος, ο Maverick Viñales πέρασε μπροστά, αλλά μόλις ένα λεπτό μετά, ο συνήθης ύποπτος, Fabio Quartararo, βρέθηκε στην γνωστή του θέση, με χρόνο 1:23.259, τον οποίο βελτίωσε σε 1:23.075 στον επόμενο γύρο.

Ο Jorge Martin βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο ο οποίος ακυρώθηκε, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Francesco Bagnaia να κάνει την επίθεσή του και να περάσει στην πρώτη θέση, 4 λεπτά πριν το τέλος, με χρόνο 1:23.038 πλησιάζοντας πολύ το ρεκόρ γύρου που κατείχε ο Marc Marquez.

Η τιμή της κατάρριψης του ρεκόρ όμως θα άνηκε στον Jorge Martin, που με έναν εκπληκτικό γύρο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση (1:22.994). Στον τελευταίο του γύρο, ο Fabio Quartararo έκανε την επίθεσή του και κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο του σε 1:22.958 και να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε, χαρίζοντας την pole position στον Martin. Πτώση είχε στο τέλος ο Marc Marquez, όταν έχασε το μπροστινό, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Δίπλα στον Jorge Martin θα ξεκινήσουν αύριο οι Francesco Bagnaia και Fabio Quartararo, ενώ την δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα επανδρώσουν οι Jack Miller, Joan Mir (πολύ καλές κατατακτήριες για τον περσινό πρωταθλητή) και Johann Zarco.

O Aleix Espargaro με την Aprilia θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, μπροστά από τον Marc Marquez και τον Maverick Viñales που παρά την αρχική του επίθεση, έμεινε πίσω.

Τέλος, στην τέταρτη σειρά θα στηθούν αύριο οι Takaaki Nakagami, Alex Marquez και Miguel Oliveira.

Επόμενο άρθρο »

Styria: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

O Raul Fernandez ανεβαίνει στα MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα