• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Spielberg: Moto3 Αγώνας
Νικητής ο Sergio Garcia - Oι 6 πρώτοι με διαφορά 7 δέκατα!
Νέα 15/08/2021 - 13:23

Με τον αγώνα της Moto3 άνοιξε η αυλαία των αγώνων της Αυστρίας. Πρώτος έστριψε ο Romano Fenati από την pole position, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Tatsuki Suzuki και Deniz Öncu. Ο Τούρκος αναβάτης σύντομα πέρασε μπροστά, ενώ πιο πίσω ο Andrea Migno έπεσε στην ένατη στροφή του πρώτου γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα, σε ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό της Honda. 

Μπροστά, ο Öncu οδηγούσε, μπροστά από τον Fenati, τον οποίο ακολουθούσαν οι KTM των Sasaki και Acosta και η Gas Gas του Garcia. O Fenati προσπέρασε τον Öncu στην ένατη στροφή του δεύτερου γύρου, ενώ ο Acosta προσπέρασε και τους δύο και βρέθηκε μπροστά στην αρχή του τρίτου γύρου. Οι μάχες μεταξύ της τριάδας συνεχίστηκαν με αλληλοπροσπεράσματα, ενώ λίγο πιο πίσω ο Jaume Masia έκανε νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:36.074).

O Ayumu Sasaki είχε επαφή με τον Darryn Binder στον έκτο γύρο, με αποτέλεσμα την πτώση του Ιάπωνα αναβάτη, ένα περιστατικό για το οποίο οι αγωνοδίκες δεν επέβαλαν ποινή. Στον ένατο γύρο, το βάθρο φαινόταν να κλειδώνει από τις ΚΤΜ,  καθώς ο Deniz Öncu προηγούταν των Jaume Masia και Pedro Acosta. Σε αυτό το σημείο, οι 6 πρώτοι είχαν κάνει διαφορά 0,9 δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους.

Στον επόμενο γύρο, ο Masia βρέθηκε στην κορυφή για πρώτη φορά στην πρώτη στροφή, αλλά στον ίδιο γύρο, στην ένατη στροφή, ο Fenati με μια εκπληκτική κίνηση από την εξωτερική κατάφερε να περάσει τις τρεις ΚΤΜ και να βρεθεί μπροστά. Οι Acosta και Öncu ξαναπέρασαν, αλλά στον 12ο γύρο, ο Garcia (που είχε ανέβει στο μεταξύ) είχε μια μικρή επαφή με τον Acosta προσπαθώντας να τον περάσεi, χωρίς ευτυχώς κανένας αναβάτης να βρεθεί στο έδαφος. 

Οι μάχες μπροστά συνεχίζονταν, με την πρώτη θέση να περνάει πότε στα χέρια του Acosta, πότε στου Fenati και πότε στου Öncu. Σιγά σιγά οι αναβάτες της Petronas, Darryn Binder και John McPhee είχαν πλησιάσει πάλι το τρενάκι των 6 πρώτων. Οι αναβάτες του Aki Ajo άρχισαν να εμπλέκονται σε μάχες μεταξύ τους, κάτι που επέτρεψε στον Öncu να χτίσει μια μικρή διαφορά μισού δευτερολέπτου, κυνηγώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Μοτο3.

Πιο πίσω, ο Izan Guevara έβρισκε ρυθμό, κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:36.058) και να πλησιάζει τους Binder και McPhee, οι οποίοι έμειναν πάλι πιο πίσω. Μπροστά, στους δύο τελευταίους γύρους είχε φτάσει η στιγμή της επίθεσης του Sergio Garcia. O Ισπανός αναβάτης πέρασε τον Acosta και τον Öncu, ο οποίος όμως επανήλθε. Στην τρίτη στροφή του τελευταίου γύρου, ένα μικρό λάθος του Acosta τον έβγαλε ουσιαστικά από την διεκδίκηση της νίκης, ενώ έφερε τον Foggia δίπλα του, ο οποίος με μια τρομερή κίνηση από πιο πίσω κατάφερε να περάσει τρίτος.

Στην ένατη στροφή, ο Garcia πέρασε από την εσωτερική τον Öncu, ο οποίος τον κυνήγησε μέχρι την γραμμή του τερματισμού, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη, περιοριζόμενος στην δεύτερη θέση. Ο Foggia κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου, κάτι που, όπως είπε ο ίδιος, ήταν σαν νίκη. O Pedro Acosta κρατήθηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τους Romano Fenati και Jaume Masia, με τους έξι πρώτους αναβάτες να τερματίζουν με διαφορά μικρότερη των 8 δεκάτων του δευτερολέπτου!

O Deniz Öncu δέχεται τα συγχαρητήρια του Toprak Razgatlioglu

Ο John McPhee ήταν έβδομος, ενώ η έφοδος του Izan Guevara στα τελευταία στάδια του αγώνα, του απέδωσε την όγδοη θέση. Ο Darryn Binder τερμάτισε ένατος, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Kaito Toba. O Tatsuki Suzuki παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δεύτερος, δεν κατάφερε τελικά να μείνει μέσα στην δεκάδα και τερμάτισε 11ος. Πέρα από τους Ayumu Sasaki και Andrea Migno που εγκατέλειψαν λόγω πτώσης, τον αγώνα δεν ολοκλήρωσε και ο ομόσταυλος του Romano Fenati, Αdrian Fernandez λόγω μηχανικού προβλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Απίστευτη νίκη του Brad Binder!

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα