• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απίστευτη νίκη του Brad Binder!
με σλικ στο βρεγμένο σε έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών!
Νέα 15/08/2021 - 17:14

Ίσως ο καλύτερος, πιο ανατρεπτικός και πιο αγωνιώδης αγώνας των τελευταίων ετών εκτυλίχθηκε σήμερα στο Red Bull Ring. 

Πρώτος έστριψε από την pole position ο Jorge Martin, με τους Fabio Quartararo και Johann Zarco να βγαίνουν εκτός γραμμής στην πρώτη στροφή, κάτι που επέτρεψε στον Francesco Bagnaia να περάσει δεύτερος. Quartararo, Zarco και Marc Marquez ακολουθούσαν από κοντά. Ήδη από τον πρώτο γύρο, δόθηκε η δυνατότητα στους αναβάτες να αλλάξουν σε μοτοσυκλέτες με βρόχινα ελαστικά, καθώς ο απρόβλεπτος καιρός της Αυστρίας θα έπαιζε για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα.

Στην κορυφή ο Francesco Bagnaia προσπέρασε τον Jorge Martin, ο οποίος έχασε θέσεις επίσης από τους Johann Zarco και Marc Marquez. Οι τέσσερις Ducati (Bagnaia, Zarco, Martin, Miller) και ο Marquez βρίσκονταν μπροστά, αλλά σύντομα, ο Quartararo άρχισε να ανεβαίνει και προσπέρασε γρήγορα τον Miller στον τρίτο γύρο για να κυνηγήσει τους πρωτοπόρους. Πιο μπροστά, ο Zarco έχανε ρυθμό και έμεινε πίσω από τους Marquez και Martin, ενώ σύντομα ο μαινόμενος Quartararo πέρασε και αυτός μπροστά. 

Ένα λάθος του Martin στην προσπάθειά του να περάσει τον Bagnaia, επέτρεψε στους Marquez και Quartararo να περάσουν στις θέσεις του βάθρου, ενώ οι μάχες μεταξύ τους συνεχίζονταν με συνεχόμενες εναλλαγές θέσεων. Σε αυτό το σημείο, ο Enea Bastianini αντιμετώπισε πρόβλημα με το πλαίσιό του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. 

Ενώ η δράση ήταν αμείωτη στις πρώτες θέσεις, ο Quartararo με μια εκπληκτική κίνηση στην τρίτη στροφή του 7ου γύρου, πέρασε τον Martin και στον επόμενο γύρο κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή για λίγο, πριν ο Bagnaia τον περάσει στο slip stream στην ευθεία.

Στην μέση του αγώνα οι μάχες στην κορυφή καταλάγιασαν για λίγο, με τους αναβάτες να προσπαθούν να διατηρήσουν τα ελαστικά τους σε καλή κατάσταση για το τέλος του αγώνα. Ένα σπάνιο λάθος του Zarco οδήγησε στην πτώση του από την πέμπτη θέση, στην ένατη στροφή του 19ου γύρου, επιτρέποντας στον Quartararo να ξεφύγει βαθμολογικά από τον συμπατριώτη του. 

Μπροστά, στον 20ο γύρο, οι προσπεράσεις άρχισαν και πάλι, με τον Quartararo να βγαίνει εκτός γραμμής και τον Marquez να περνάει στην δεύτερη θέση και να κυνηγά τον Bagnaia, τον οποίο προσπέρασε στον 22ο γύρο, πριν ο Ιταλός εκμεταλλευτεί την δύναμη της Ducati για να περάσει πάλι μπροστά. Στον επόμενο γύρο, ο Miguel Oliveira έπεσε στην πρώτη στροφή και εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο περσινός νικητής του αγώνα της Αυστρίας δεν είχε την ίδια τύχη φέτος.

Ενώ κινούμασταν στα τελευταία στάδια του αγώνα και φαινόταν ότι η μάχη για την νίκη θα εκτυλλισόταν μεταξύ των Bagnaia, Marquez και Quartararo, ο ρυθμός έπεσε απότομα πέντε γύρους πριν το τέλος, με την βροχή να κάνει την (πολυαναμενόμεη) εμφάνισή της. Πρώτοι όρμησαν για αλλαγή μοτοσυκλέτας οι Jack Miller και Alex Rins, που βρίσκονταν στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Μπροστά, οι πρωτοπόροι αναβάτες (στους οποίους πλέον είχαν προστεθεί και οι Joan Mir, Jorge Martin και Brad Binder) προσπάθησαν να κρατηθούν με τα σλικ ελαστικά, καθώς το ρίσκο αλλαγής στους τελευταίους γύρους θα ήταν τεράστιο. Με την βροχή να δυναμώνει όμως, όλοι τους (εκτός του Brad Binder) εισήλθαν στα pits για αλλαγή μοτοσυκλέτας. Ο Brad Binder ήταν ξαφνικά στην πρώτη θέση, 3 γύρους πριν το τέλος, με σλικ ελαστικά και την βροχή να δυναμώνει. Οι είσοδοι αυτοί στα pits έφεραν τρομερές ανακατατάξεις, καθώς πλέον πίσω από τον Brad Binder ήταν οι Aleix Espargaro και Valentino Rossi! 

Με κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε, η πρόσφυση των σλικ ελαστικών μειωνόταν όλο και περισσότερο στην βρεγμένη πίστα, με αποτέλεσμα οι αναβάτες που δεν είχαν αλλάξει μοτοσυκλέτα να δίνουν μάχη με τον χρόνο, ενώ όσοι είχαν βρόχινα ελαστικά τους πλησίαζαν ταχύτατα. Ο Marc Marquez έπεσε στον προτελευταίο γύρο, στην πρώτη στροφή, αλλά σηκώθηκε, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να τερματίσει. 

Οι Francesco Bagnaia και Jorge Martin κινούνταν γρήγορα μέσα στην πίστα, προσπερνώντας εύκολα όποιο αναβάτη με σλικ ελαστικά έβρισκαν στην πορεία τους. Κατάφεραν τελικά να αποδείξουν ότι το ρίσκο που πήραν άξιζε, καθώς τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Όμως η μέρα άνηκε στον Brad Binder. Ακροβατώντας πραγματικά στις χειρότερες συνθήκες, ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης κατάφερε να φτάσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού, να χαρίσει στην ΚΤΜ την νίκη στην έδρα της και στον εαυτό του την δεύτερή του νίκη. Και μόνο το γεγονός ότι ο Binder κατάφερε να οδηγήσει σε αυτές τις συνθήκες με σλικ ελαστικά, πόσω μάλλον να κερδίσει, είναι ένα εκπληκτικό γεγονός. 

Τέταρτος ήταν ο Joan Mir, που κατάφερε να ανέβει γρήγορα θέσεις μετά την αλλαγή ελαστικών, μπροστά από τον Luca Marini, που πέτυχε τον προσωπικό του καλύτερο τερματισμό. Το ίδιο πέτυχε και ο Iker Lecuona στην έκτη θέση, ενώ ο Fabio Quartararo κράτησε την έβδομη θέση και αύξησε την βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. 

Ο Valentino Rossi δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει το διακοσιοστό του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, αλλά πέτυχε έναν τερματισμό μέσα στην δεκάδα όντας όγδοος, ενώ πίσω του ήταν ο Alex Marquez. Την δεκάδα έκλεισε ο Aleix Espargaro που επίσης έχασε την ευκαιρία για το παρθενικό του βάθρο και το πρώτο βάθρο της Aprilia μετά την επιστροφή της στα MotoGP.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Brad Binder: Στον τελευταίο γύρο δεν οδηγούσα

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα