• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Ναβάρα: Νίκη του Razgatlioglu στον 2ο αγώνα
Που τώρα προηγείται στη βαθμολογία του WorldSBK
Νέα 22/08/2021 - 18:39

 

Ο τελευταίος αγώνας του γύρου Pirelli Navarra για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike ήταν δραματικός καθώς οι τρεις πρώτοι του Πρωταθλήματος πάλεψαν για την νίκη. Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK) τερμάτισε πρώτος στον 2ο αγώνα μια θέση που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK) και ο Toprak Razgatlioglu έφυγαν πρώτοι στην εκκίνηση του αγώνα των 22 γύρων, ο αγώνας μειώθηκε κατά ένα γύρο μετά από καθυστερημένη εκκίνηση λόγω προβλήματος του Kohta Nozane ( GRT Yamaha WorldSBK Team) στο γύρο Warm-Up.

Οι τρεις διεκδικητές Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati) και Razgatlioglu αντάλλαξαν θέσεις στους πρώτους γύρους του αγώνα αλλά στη συνέχεια ο Razgatlioglu βρέθηκε σταθερά μπροστά με τους Rea και Redding να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στον 17ο γύρο, ο Rea είχε μια άτυχη στιγμή όταν έχασε το μπροστινό, ευτυχώς χωρίς πτώση και έδωσε την ευκαιρία στον Redding να μειώσει τη διαφορά.. Δυο γύρους αργότερα ο Redding εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Rea στη 13 στροφή του 19ου γύρου και έκανε μια εκπληκτική προσπέραση που τον έφερε στη δεύτερη θέση του αγώνα και την κράτησε μέχρι τον τερματισμό 3 γύρους αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι τώρα που ο Razgatlioglu, που πήρε τη νίκη μπροστά από τους Redding και Rea, έχει 311 βαθμούς στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί με τον Rea. Επίσης ο Razgatlioglu έχει ανέβει 17 φορές στο βάθρο μέσα στο 2021 και ισοφαρίζει το ρεκόρ, για αναβάτη της Yamaha, του Ben Spies (από το 2009).

Ο Locatelli με την τέταρτη θέση στον σημερινό αγώνα WorldSBK έγινε ο πρώτος αναβάτης που εξασφάλισε πέντε συνεχόμενους τερματισμούς στη 4η θέση. Στην 5η θέση, σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) και ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) έκλεισε την εξάδα τερματίζοντας με διαφορά μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Sykes.

Ο Ιταλός αναβάτης Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) τερμάτισε στην έβδομη θέση στον Αγώνα 2 μετά από μάχες καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Alvaro Bautista (Team HRC) που τελικά τερμάτισε στην όγδοη θέση, στην ένατη θέση βρέθηκε ο Ολλανδός Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) που τερμάτισε μεν μπροστά από τον Bautista, αλλά είχε είχε ποινή για υπέρβαση των ορίων πίστας στον τελευταίο γύρο. Την δεκάδα έκλεισε ο Rookie Axel Bassani (Motocorsa Racing) .

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος

1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 311

2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 311

3. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) 273

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 169

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 151

6. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 150

Επόμενο άρθρο »

O Mir θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει ρίσκα

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Ναβάρα: O Scott Redding νικητής και στον Superpole Race

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα