• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin στο σπίτι του Βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού
Νέα 25/08/2021 - 00:24

Δελτίο Τύπου


Μετά τους δύο διαδοχικούς αγώνες στην Αυστρία, η ομάδα της Michelin Motorsport μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες του MotoGP ™ κατευθύνονται εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, για τον αγώνα Monster Energy British Grand Prix στο Silverstone.

Η πίστα του Silverstone βρίσκεται στη γραφική βρετανική ύπαιθρο νότια του Birmingham μεταξύ των πόλεων Towcester και Brackley στο Northamptonshire και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για αγώνες το Σεπτέμβριο του 1947, όταν μια ομάδα φίλων πραγματοποίησε έναν αυτοσχέδιο αγώνα εκεί. Η συγκεκριμένη πίστα των 5.9 χιλιόμετρων, είναι η μεγαλύτερη και μια από τις ταχύτερες πίστες στο ημερολόγιο των αγώνων.

Λόγω της πανδημίας, ο αγώνας του 2020 ακυρώθηκε, οπότε αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η Michelin επισκέπτεται τη συγκεκριμένη πίστα με τη νέα της άσφαλτο, από τότε που ανακαινίστηκε πλήρως το 2019. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά σε ένα πολύ θερμό πλήθος θεατών, μετά την πρόσφατη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid στην Αγγλία.

Όλα τα ρεκόρ MotoGP σημειώθηκαν το 2019 και αυτή τη στιγμή ο Marc Marquez κατέχει τόσο το ρεκόρ γύρου αγώνα με χρόνο  1'59.93,  όσο και το ρεκόρ όλων των εποχών με χρόνο 1'58.168. Ωστόσο, το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας  με  333.3 χλμ. / ώρα είχε ο Cal Crutchlow.

Η γκάμα των μπροστινών και πίσω ελαστικών MICHELIN Power Slicks θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας. Όλα τα μπροστινά μείγματα γόμας θα είναι συμμετρικής σχεδίασης, ενώ τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης και θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις δέκα δεξιές στροφές της πίστας. Ωστόσο, με 8 αριστερές στροφές η διάταξη της πίστας είναι σχεδόν συμμετρική, αλλά καθώς υπάρχει περισσότερη πίεση στη δεξιά πλευρά του ελαστικού, το σκληρότερο  μείγμα γόμας χρειάζεται εκεί για να προσφέρει στους αναβάτες τις βέλτιστες επιδόσεις.

Όπως συμβαίνει συνήθως τα καλοκαίρια στη Βρετανία, υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο καιρός να είναι υγρός στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όπου μόνο τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος. 

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Βρετανικού Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε : « Μετά την ακύρωση του αγώνα στο Silverstone πέρυσι, ανυπομονώ για το φετινό αγώνα, όπως και η υπόλοιπη ομάδα της Michelin. Η συγκεκριμένη πίστα είναι τόσο εμβληματική, με μεγάλη ιστορία, οπότε είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν μας δίνετε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους αναβάτες να συναγωνίζονται σε μια πίστα που έχουν αγωνιστεί τόσοι σπουδαίοι αναβάτες. Από τεχνική άποψη, η πίστα  δεν είναι εύκολη λόγω του συνδυασμού υψηλών ταχυτήτων στις ευθείες και των πολύ γρήγορων στροφών. Έχοντας αυτό κατά νου, οι τεχνικοί μας εργάστηκαν εντατικά για να δημιουργήσουν ελαστικά που μπορούν να αντισταθούν στη θερμότητα που παράγεται από τις υψηλές ταχύτητες και να παρέχουν τη σημαντική σταθερότητα, πρόσφυση και ευελιξία που απαιτούνται για να χειριστούν τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης που απαιτούνται από τους αναβάτες».

Ο αγώνας του Σαββατοκύριακου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Αυγούστου με δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών 1 και 2, ενώ το Σάββατο θα ακολουθήσουν οι ελεύθερες δοκιμές 3 και 4 και τα Προκριματικά 1 και 2. Μετά το πρωινό Warm Up της Κυριακής, οι αναβάτες θα πάρουν τις θέσεις τους grid για την εκκίνηση του αγώνα 20 γύρων στις 13:00 τοπική ώρα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το Silverstone είναι από τις αγαπημένες μου πίστες

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Τώρα δεν το διασκεδάζω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα