• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε άλλο επίπεδο ο Fabio Quartararo
Πρώτο βάθρο στα MotoGP για την Aprilia!
Νέα 29/08/2021 - 16:33

Με την ευχάριστη έκπληξη της Aprilia στο βάθρο για πρώτη φορά στα MotoGP τελείωσε ο αγώνας του Silverstone. Ήταν ένα βάθρο που ο Aleix Espargaro κυνηγούσε πολύ καιρό και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα σήμερα. 

Πρώτος έστριψε ο κάτοχος της pole position, Pol Espargaro, με τον αδερφό του Aleix να τον ακολουθεί, μαζί με τους Francesco Bagnaia, Fabio Quartararo και Jack Miller. Μόλις στον πρώτο γύρο, στην ένατη στροφή ο Jorge Martin και ο Marc Marquez είχαν επαφή (όπως και στην προηγούμενη στροφή) με αποτέλεσμα και οι δύο να βρεθούν στην αμμοπαγίδα και ο αγώνας τους στην Βρετανία να τελειώσει άδοξα πολύ νωρίς. Ο Valentino Rossi έκανε μια καλή αρχή και βρέθηκε στην έκτη θέση στον πρώτο γύρο.

Στον τρίτο γύρο, ο Fabio Quartararo πέρασε τον Francesco Bagnaia για την τρίτη θέση και άρχισε να κυνηγά τους αδερφούς Espargaro, περνώντας τον Aleix στον επόμενο γύρο. O Bagnaia τον ακολούθησε αμέσως, περνώντας τον Aleix, αλλά ο Ισπανός αναβάτης αντιστάθηκε και ξαναπέρασε μπροστά. Στον πέμπτο γύρο, ο Quartararo έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Pol Espargaro. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γάλλο αναβάτη, ο οποίος αύξησε την διαφορά του σχεδόν στα 4 δευτερόλεπτα και οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος, αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά στους 65 βαθμούς!

Πίσω του, ο Aleix πέρασε τον Pol, o οποίος δεν μπορούσε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις, καθώς ο Alex Rins ερχόμενος από την 10η θέση του grid ανέβαινε διαρκώς και κατάφερε να τον περάσει στον 8ο γύρο. Ο Valentino Rossi παρά την καλή του εκκίνηση έχανε θέσεις, όπως και ο Bagnaia που μετά τα μισά του αγώνα άρχισε να μένει πολύ πίσω. Μετά την μέση του αγώνα, οι Brad Binder, Iker Lecuona, Jack Miller και Alex Marquez είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν.

Μπροστά, ο Rins πέρασε τον Aleix στον 12ο γύρο, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Quartararo που εκείνη την στιγμή είχε 3 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Miller πέρασε τον Pol και άρχισε να κυνηγά τον Aleix, ενώ ο ρυθμός του έδειχνε ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι και την δεύτερη θέση. Στον τελευταίο γύρο, ο Miller έκανε την επίθεσή του στον Aleix και τον πέρασε. Όμως ο Aleix δεν θα παρέδιδε το πρώτο βάθρο της Aprilia στην ιστορία των MotoGP τόσο εύκολα. Αμέσως απάντησε, πέρασε τον Miller και κρατώντας αμυντική γραμμή στις τελευταίες στροφές κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού τρίτος, πίσω από τον Alex Rins, που επέστρεψε για πρώτη φορά το 2021 στο βάθρο. 

Ο Jack Miller περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Pol Espargaro. Έκτος ήταν ο Brad Binder, βάζοντας έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις! Ακριβώς πίσω του, ο Iker Lecuona έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, πήρε την έβδομη θέση και συνεχίζει να εμφανίζεται βελτιωμένος. Ο Alex Marquez κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση, μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή, Joan Mir. Την δεκάδα έκλεισε ο Danilo Petrucci. 

Ο Johann Zarco, που όλο το τριήμερο ζοριζόταν να βρει ρυθμό, τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia κατρακύλησε μέχρι την 14η θέση. Το ίδιο συνέβη και με τον Valentino Rossi, που ενώ ήταν έκτος στους πρώτους γύρους, τελικά τερμάτισε 18ος.

 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

O Dovizioso στην Yamaha!

Χορηγοί