• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Puig: Ο Maruez θα πάλευε για το βάθρο αν δεν έπεφτε
Ίσως όχι για τη νίκη, αλλά σίγουρα για το βάθρο
Νέα 02/09/2021 - 13:08

 

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Marc Marquez που έσωσε την Honda, η οποία "πλέει σε δύσκολες θάλασσες”. Ο Pol Espargarò ήταν ο πρωταγωνιστής στο Silverstone. Το Σάββατο, έκανε ό, τι μπορούσε και κάτι παραπάνω στις κατατακτήριες και την Κυριακή, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στον αγώνα. Σε δύσκολους καιρούς, αυτά είναι καλά νέα για το HRC και ο διευθυντής της ομάδας, ο Alberto Puig, το καταλαβαίνει.


«Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Silverstone ήταν μια πολύ σημαντική καμπή για τον Pol Espargaró», δήλωσε ο Puig. «Πιστεύω ότι έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά σε σύγκριση με αυτά που είχε κάνει μέχρι τώρα το 2021. Νομίζω ότι ο τρόπος που προσέγγισε τον αγώνα ήταν πολύ καλός και μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητές του, τις πραγματικές του δυνατότητες. Ο Pol είναι ένας αναβάτης που μπορεί να παραμείνει σε αυτές τις θέσεις, οπότε ελπίζουμε ότι, από εδώ και πέρα, θα μπορέσει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και να σημειώσει πρόοδο. Είμαστε, η ομάδα και το HRC, πολύ χαρούμενοι για αυτόν. Δεν ήταν εύκολο άλλα πραγματικά άξιζε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Ήταν φανταστικός κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων, κατακτώντας την pole position και έχοντας σαν στόχο το βάθρο μπόρεσε να κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά και να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις».
 


Ο Marquez είχε καλές και κακές στιγμές αλλά και ορισμένα απίστευτα λάθη για έναν πρωταθλητή με την εμπειρία του.

«Είδαμε τον Marquez πιο δυνατό στους τελευταίους αγώνες», είπε ο Puig βλέποντας την αισιόδοξη πλευρά της κατάστασης. "Δυστυχώς, ο Μαρκ έκανε λάθος στην προσπέραση με τον Μάρτιν. Δεν ήταν η πρόθεσή του, αλλά στον πρώτο γύρο ακούμπησαν και έπεσαν. Νιώθω άσχημα για τον Μάρτιν και την ομάδα του. Αυτοί είναι οι αγώνες και αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν στον πρώτο γύρο όταν όλοι οι αναβάτες είναι μαζί. Είναι κρίμα γιατί ο Μαρκ θα μπορούσε να είχε δώσει μάχη για μια θέση στο βάθρο, ίσως όχι για τη νίκη, αλλά σίγουρα για το βάθρο ».


Ο διευθυντής της ομάδα ήταν σίγουρα λυπημένος

«Ήταν σίγουρα λυπηρό για εμένα να βλέπω τον Marc να πέφτει στον πρώτο γύρο, αλλά από την άλλη πλευρά, ήταν συναρπαστικό να βλέπεις τον Pol να προσπαθεί για το καλύτερο», σχολίασε. «Προσπάθησε να μείνει μπροστά στους πρώτους γύρους του αγώνα και στη συνέχεια να κρατήσει τη θέση του από τους αντιπάλους του και να επιβιώσει μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο στόχος του ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν περιμέναμε μια θέση στο βάθρο. Όταν ξεκινάς τον αγώνα από την pole position, λογικά ο στόχος πρέπει να είναι το βάθρο, αλλά αυτό δεν ίσχυε σε αυτή την περίπτωση. Αλήθεια είναι ότι ο Pol είχε μεγάλο πρόβλημα με το πίσω ελαστικό. Η απόφασή μας να χρησιμοποιήσουμε την μαλακή γόμα ίσως δεν ήταν σωστή. Πάνω απ 'όλα, το σημαντικό είναι να είσαι ξανά στις πρώτες θέσεις και να έχεις ένα καλό τριήμερο στον αγώνα."

Η επόμενη στάση είναι στην Aragon, σε περίπου μια εβδομάδα

«Είναι μια δύσκολη πίστα, αλλά ταιριάζει πολύ στον Marquez και η Honda έχει φέρει καλά αποτελέσματα εκεί στο παρελθόν», εξήγησε ο Alberto. «Φυσικά, θα είμαστε σε μια ιδιαίτερη κατάσταση με τον Marc να μην είναι στα καλύτερά του. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, επίσης θα είναι η ευκαιρία του Espargarò να επιβεβαιώσει την πρόοδό του ».

Επόμενο άρθρο »

O Dixon παραμένει στα MotoGP για την Aragon

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ο Aleix άξιζε απόλυτα το βάθρο στο Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα